Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co mam robić w tej sytuacji

matka męża nie chce iść do domu starców

Polecane posty

Gość allium, dokladnie tak
skoro jestes w drugiej ciązy , i tak przyda wam sie wieksze mieszkanie

wiem, że nie mozna dźwigać... teściowa nawet mówi, ze specjalnie zaszlam w ciaze, by jej nie pomagac, ze czychamy na jej mieszkanie, ze zabralam jej syna. ona nie wie czasem co mowi

Gość pogrzało was tu serio
verbasia dobrze spadaj z tym swoim rynsztokowym jezykiem, nikt tęsknic nie bedzie :D

Gość stop meeeeee
nasza babcia tez wyzywa, ma alzhaimera, wiec to normalne.

co za bzdury! autorka nie ma prawda do 2 dzieci, bo ma całe życie poświęcić teściowej? chyba wam już się całkowicie popierdoliło w tych pustych łbach

nie moge zdecydowac sie na dziecko bo opiekuje sie tesciowa ?ile mam sie wstrzymywac? 20 lat? 30? kiedy juz nie bede mogla?

moje dziecko.mnie oddało...dlaczego?,,,,dlaczego ?,,,nie chce ze mną spędzić moich ostatnich dni????byłam złą matką????? hahhahhaaaaaaaaaaa uśmiałam się gdyby teściowa nie była taką cholerną egoistką to by zrozumiała, że dzieci chcą żyć swoim życiem i bycie dobrą czy złą matką nie ma tu nic do rzeczy

moze w ogole cale zycie poswiece tesciowej? zglupieliscie. zgodizlam zajmowac sie nia dobrowolnie. jakbym chciala to bym rzucila to w pizdu, ale zalezy mi na dzieciah i mezu.

Gość mamusia synusiaaaaa
ale mozesz miec nawet 15 dzieci tylko mieszkaj sobie u siebie a nie tesciowa chcesz z jej wlasnego mieszkania wywalic :-0 rodz sobie dzieci i wychowuj je w swoim mieszkaniu! moze jak byscie sie wyprowadzili i tesciowa by zobaczyla ze nie ma opieki non stop to by zdecydowala sie na ten dom opieki???

Gość powiem ci tylko jednoo
Jestes wredna!!!!!! Moja matka miala na utrzymaniu oboje tesciów i 3 dzieeci..mieszka osobno jakieś 20m ale sprzatanie,gotowanie mycie,itp robila -gdy teraz tesc zmarł wzieli tesciową do siebie i tez ma malutkie dziecko i jest uwiazana TO JEST KATORGA ale nigdy o czyms takim jak oddanie dla wlasnej wygody nie pomyslała.....nie masz sumienia a tesciowej współczuje..:/ Ciekawe jak kiedys twoje dzieci beda chciały cie oddać......

u was tylko ten dom starców chodzi w rachube albo opiekunka 24h, albo ktos za słuzebnosć, odwiedzac i zbierac do siebie jak najczesciej, pamietać nie ma innej opcji, bo zniszczysz zycie dzieciom

Gość 3213213
to się wyprowadzcie, albo wynajmijcie dodatkowo jej opiekunkę! W czym jeszcze masz problem?

powiem ci tylko jednoo Jestes wredna!!!!!! Moja matka miala na utrzymaniu oboje tesciów i 3 dzieeci..mieszka osobno jakieś 20m ale sprzatanie,gotowanie mycie,itp robila -gdy teraz tesc zmarł wzieli tesciową do siebie i tez ma malutkie dziecko i jest uwiazana TO JEST KATORGA ale nigdy o czyms takim jak oddanie dla wlasnej wygody nie pomyslała.....nie masz sumienia a tesciowej współczuje..:/ Ciekawe jak kiedys twoje dzieci beda chciały cie oddać...... To TWOJA matka podciera tyłek teściowej a nie TY jak będziesz SAMA to robić to pogadamy

Gość szklane oko
to trudne sprawy i twoja teściowa niezbyt światła kobieta jest bo normalnie nikt sobą nie chce bliskich obciążać,ty masz dziecko/dzieci niedługo/ i tym powinnaś się zająć a nie teściową taka prawda pogadaj z mężem i przekonajcie mamę że będzie lepiej jak wyląduje w domu jesieni

tesciowa nie ma sumienia, jak mozna komus tak niszczyc zycie, zdrowie, przyszłosć? A jakby maz autorki nagle nie daj boze zginał, to co zostanei sama z dwójka dzieci BEZ PRACY za to z tesciowa w pampersach autorko uciekaj z tego mieszkania, niech to jakas opiekunka przejmime

Gość mamusia synusiaaaaa
moja sasiadka opiekuje sie 91 letnia schorowana panią, corki tej pani mieszkaja w w-wie, starsza pani nie chce isc ani do domu opieki ani przeprowadzic sie do zadnej z corek, chce umrzec w swoim domu, wiec corki wynajely jej opiekunke :-) tak jest okej ani corki nie ciagaja pania starsza jak pani nie chce ani ona nie chce do nich bo nie chce byc dla nich ciezarem i nikt jej do domu starcow nie wysłał :-) jest wyjscie z tej sytuacji!

no tak ,teściowa powinna sie pod pociag rzucić żeby rodziny nie nieszczyć ... a ona nie jest rodzina ?

Gość autoauto
możesz się zdecydowac na dziecko, ale nie w momencie w którym siedzić tak naprawdę w mieszkaniu teściowej!! I piszesz, ze "musiałam zrezygnowac by zając się teściową" a dzieckiem swoim to się nie zajmujesz? I tak bys była w domu ze względu na dziecko. Inne rozwiązanie - weźcie kredyt pod zastaw mieszkania. Pieniadze te przeznaczcie na dożywotnią opiekunkę dla teściowej. Ty będziesz mogła poswięcić się dzieciom i sumienie będzie czyste. A kredyt kiedyś spłacicie. Przecież gdyby teściowa nie przepisała wam mieszkania też pewnie bralibyście kredyt na własne mieszkanie. Idzcie do banku i zorientujcie się w możliwościach. Uważam, ze to jest najuczciwsze i najsensowniejsze rozwiązanie. Tęsciowa będzie miała opiekę, na którą zasługuje, Ty nie bedziesz nią obciażona, bo wyobrażam sobie, ze jest to dla Ciebie katorga.

no sorry to co 4 osoby mają sie meczyc i poswiecac żeby jednej było dobrze tak?

ale to m ieszkanie tej jednej osoby to skoro tamte 4 są takie n ieszczęsliwe to niech sie wyptowadzą . Proste ? proste .

Gość ftgerg4v
TE OSOBY POIWEDZIAŁY WSZYSTKO KRÓTKO I NA TEMAT SZMATO: [zgłoś do usunięcia] Pancerna kołdora No i co z tego, że mieszkanie jest na twojego faceta? Mieszkasz u niej to się nią zajmuj. Ona MA gdzie mieszkać. Ty się wynieś. 18:23 [zgłoś do usunięcia] Styczniowy przyjaciel Na kopach bym cię wyj**ał gdybyś mi zaproponowała oddać matkę do domu starców. Jesteś zwykłą znieczulicą bo wpakowałaś się do jej domu i teraz chcesz ją wyrzucić!!!! trzeba było nie brać się za robienie bachora a nie teraz płaczesz. K... za kogo się uważasz to nie jest twoje mieszkanie GLUPIA PIZDO JAKBYM CIE ZNALA TO BYM CI RYJ JESZCZE OKLEPAŁA:Or

Gość nie rozumiem dyskusji
mentalność starszych ludzi często jest podobna do dzieci więc jak z dzieckiem, musisz ja 'oswoic" w tym miejscem (jeżeli rzeczywiście jest dobre) zostawiaj ją tam na dzień, jeden w tyg zawsze sam żeby stało sie to jej rutyną (starsi ludzie lubią rutynę) może z czasem sie przyzwyczai, polubi niektóre pracownice.

Gość iuiiwww
co za ludzie,autorko jestes strasznie podla,ciekawe jak ciebie by ktos chcial oddac do domu starcow:O jeny swiat schodzi na psy,nigdy bym nie oddala bliskiej osoby ,co za znieczulica,brak slow

no tak ale byłaby przez jakis czas w domu z dzieckiem a nie przez NIEWIADOMO ile moze LAT?

Gość mamusia synusiaaaaa
ja nie rozumiem w czym jest problem??? wyprowadzcie sie i po sprawie, tesciowa nie bedzie sama chciala siedziec wiec zdecyduje sie na opiekunke albo na dom starosci a ty autorko bedziesz miala spokoj :-) dlaczego tesciowa chcesz wyprowadzic? bo tak ci wygodniej? sama sie od niej wyprowadz i po sprawie!

Gość nie rozumiem dyskusji
*zawsze ten sam

Gość mam podobn sytuacje
Rozwiazalismy to tak: udlao sie wynajac mieszkanko, tam teraz sa wszystkie meble i pamiatki tesciowej.Wynajelismy 2 rehabilitantki i pania do sprzatania, ktora tez tesciowa kąpie - bo ja nie udzwignę ( na zmianę). Maz codziennie ja odwiedza po pracy. Ja czestpo pdsyłam obiady, no i dzwonie co dzień,zeby miala z kim pogadać.

Gość iuiiwww
nie mam slow dla takich podlych osob,powalilo mnie to,jak wogole mozna byc takim interesownym,kogo twoj maz wzial za zone,masakra

ale jak sie te 4 wyniosa to tesciowa umrze z głodu w pampersie :/ nic tylko opiekunka za słuzebnosc i tyle