Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie ceny

jakie ceny są realne -podpowiedzcie proszę

Polecane posty

Gość jakie ceny

Hej, w związku z planowanym przemeblowaniem i przekształceniem naszej sypialni w pokój dziecięcy musimy pozbyć się dużego łóżka wraz z materacem (160/200cm) oraz dużej nierozkłądanej kanapy. Najchętniej chciałabym to sprzedać, żeby sfinansować chociaż w części zakup nowych mebli. Nie mam jednak pojęcia jakie ceny są realne za takie rzeczy. Obie rzeczy są z Ikei, zadbane, w bardzo dobrym stanie, itp. Tylko materac kupowany był w innym sklepie (takim typowo materacowym, jest porządny, gruby,dość twardy bez odkształceń, plam,itp.) Kanapa ma w pełni zdejmowane pokrycie (łącznie z oparciem, poduchami, itp.). Dodaję do niej gratis drugi komplet obić (identyczny). W Ikei łóżko kosztuje 750 pln (w innym kolorze, ten już jest wycofany). Materac kosztował ok. 1500 pln. Kanapa ponad 2000, dodatkowe pokrycie ok.650 pln. Za jakie ceny to wystawić, żeby nie przesadzić ale też nie oddać za bezcen? Możektóraś z Was ma jakieś doświadczenie z używanymi meblami?

Gość hghghghge4
łóżko 200-350, kanapa 500 materace, to niby spory wydatek, ale to trochę tak jak kupowanie używanych majtek, więc powiem- max 300.

Gość usmiechnietajjj
ja bym wystawila wszystko mniej wiecej za pół ceny, jak nikt nie bedzie chciał kupić to dopiero po jakins czasie obniżyć cene, kanapa z 1000zł, łóżko za jakieś 400zł,

Łózko i kanapę dałabym na początek za pół ceny.Później możesz obniżyć jak nie zejdzie. A materac...ja akurat bym używanego nie kupiła.Naoglądałam się filmów o roztoczach,odchodach i innych :D

Gość No to może...
Ja sprzedałam łóżko z materacem za 400 zł, nie wiem ile kosztowało bo kupiłam je razem z mieszkaniem :) ale łóżko coś ok. 900 zł i materac też koło tej ceny. Materac napisałam że gratis bo wiadomo - brud, roztocza i takie tam. Było takie zainteresowanie że nie nadążałam odbierać, wręcz się bili o nie. W końcu jedna zadzwoniła i powiedziała że bierze bez oglądania i żebym już nikomu nie sprzedawała. Byli przeszczęśliwi że takie wyrko się im trafiło a ja żałowałam że tak tanio sprzedałam :) no to mój elaborat po to żebyś za tanio nie sprzedawała, zawsze można zmniejszyć cenę. Studenci teraz szukają mebli do mieszkań.

Gość Jakie ceny
Dziękuje bardzo za wskazówki. Wystawilam kanapę za 950 (już z dodatkowym pokrowcem),a łóżko z materiałem jako komplet za 850.zobacze jakie będzie zainteresowanie i najwyżej będę obniżać. Kanapę chce i muszę sprzedać, bo kompletnie nie mam co z nią zrobić, ale łóżko w razie czego przechowuje, bo szkoda mi szczególnie materaca. Jest bardzo wygodny,a wiadomo, ze niełatwo trafić na odpowiedni. No ale używany, więc wiele osób może mieć obiekcie. Sama chyba tez nie kupilabym używanego, ale są rożne sytuacje. Uzyskaliśmy go z podkładem, więc bezpośredniego kontaktu nikt z nim nie miał, byl regularnie trzepany, ale jednak... Gdzie kupującego/sprzedające meble?Tablica?gumtree?