Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovellysweeetyy

pessar. Czy powinno się go czuć? Czy boli?

Polecane posty

Gość lovellysweeetyy

Hejka. Czy któraś z Was miała założony pessar? Czy to normalne, że czuć go palcami dość blisko wyjścia? (wkładam globulki antybakteryjne więc czuję). Dopiero mam go kilka dni, a pochwa ciągle mnie pobolewa, chociaż uczucie parcia w dół minęło... Nie wiem czy to normalne :(

Gość lovellysweeetyy
podnoszę, bo jestem ciekawa tematu. Prosze o odp mamy, które też miały pessar.

Gość miałam pessar
Miałam założony pessar, około dwóch dni po założeniu bolało mnie podbrzusze,brałam nospe. Później już do końca ciąży czułam taki dyskomfort jakby ciągnięcie, najbardziej jak kucałam. Też czułam go blisko ujścia pochwy. I od kiedy miałam założony miałam często mokre wkładki.

Gość miałam pessar
Miałam założony pessar, około dwóch dni po założeniu bolało mnie podbrzusze,brałam nospe. Później już do końca ciąży czułam taki dyskomfort jakby ciągnięcie, najbardziej jak kucałam. Też czułam go blisko ujścia pochwy. I od kiedy miałam założony miałam często mokre wkładki.

ja miałam założony od 30 tyg ciąży,urodziłam w 38 tyg. Musiałam leżeć,jak aplikowałam globułki to wyczuwałam go palcem,także sie nie martw,to normalne. W którym tyg jesteś?

Gość lovellysweeetyy
jestem w 21 tyg. czuję jakiś dyskomfort, lekarz ledwo mi go założył, bo miałam bardzo krótką szyjkę, coś koło 0,5 cm. I teraz martwię się czy siedzi na swoim miejscu. Staram się leżeć cały czas, ale jeszcze tyle przede mną :(

ja miałam szyjke 24 mm i rozwarcie,że palec wchodził gładko,jak to określił lekarz

Gość zonaKraka
Ja czułam czasami, raz był wyżej, raz niżej- lekarz stwierdził że to normalne, pochwa jest elastyczna. Piszę tu o wyczuwaniu palcem przy aplikacji globulek. Pochwa mnie pobolewała jakiś czas po założeniu. A czułam tak po prostu, w środku, w czasie chodzenia, dopiero na koniec, jak się zrobiłam aktywna jakiś tydzień- dwa przed zdjęciem i zaczął się przesuwać. Leżałam praktycznie do 36 tc, potem wstałam, w 37 zdjęli pessar, dziecko urodziłam dokładnie w terminie.

Gość lovellysweeetyy
Mi się wydaje, że u mnie jest bardzo nisko. Nie wiem czy tak powinien być, bo jak wkładam palec to czuję jak jest w pochwie po prostu, w dodatku poprzecznie czuję jego krawędź, nie wiem czy tak ma być, czy nie.. pochwa dalej mnie boli. Staram się jak najmniej chodzić, ale muszę też wokół siebie funkcjonować jakoś..

ja też wyczuwam go bardzo blisko, chyba jutro zadzwonię czy tak ma być, wyczuwam go na głębokość połowy palca!

taka j. a leżesz? tez tak wyczuwałam pessar,pamiętam że raz tak sie przesunął w głą że nie mogłam go "znaleźć" :D to normalne :)