Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskakobietkasa

Rownouprawnienie - jestescie za czy przeciw???

Polecane posty

Gość zwykły mgr
wyobrażacie sobie to że kobieta pracuje, trzymuję dom i rodzinę a mąż siedzi w domu i zajmuje się dziećmi, gotuje itp? Mi to osobiście nie przeszkadza, nic mi do tego ale nie ma na to przyzwolenia społecznego i spotkałoby się to z ogólną krytyka. Bo co to za facet? Nawet jeśli jego żona zarabiałaby miesięcznie 20000 zł na rękę a on nie musiałby pracować.

Gość zwykły mgr
także i pod tym względem nie ma równouprawnienia

Gość livvvvadddia
jak bab a jest bizneswoman a facet gówno zarabia w buzddetowce- to on chetnie zostanie kurakiem domowym

Gość ziutasss
troche nienaturalna sytuacja jak dla mnie, ale jesli obojgu by to nie przeszkadzalo to ich sprawa i mysle, ze jest troche takich malzenstw

Gość livvvvadddia
jak face t straci robote to chce czy nie chce zostaj e kogutem domowym - jesli bab a ma robote to jest jedyna zywicielka rodziny

Gość naturalna i szczera
niech kazdy zyje jak chce:) dopoki nie narzeka i nie wkurza tym otoczenia - nie mam nic przeciwko:)

Gość zwykły mgr
livvv ile masz lat?

Gość livvvvadddia
jestem wykształciuchem

Gość livvvvadddia
kobiety o wiek sie nie pyta

Gość zwykły mgr
nie pyta, a czemu? I gdzież tu jest to twoje równouprawnienie? :D

Gość bertilla
nikogo nie powino sie pytac o wiek -bo dla faceta to moz e byc tez drazliwa sprawa

Gość livvvvadddia
bo faceci poszli w slady bab i odmladzaja sie na potege

Gość zwykły mgr
wiek nigdy nie jest drażliwa sprawą - chyba że ktoś się zachowuje poniżej swojego wieku :P :D

Gość do livvv
livvvv a kto od nich tego wymagał żeby to robili :P

Gość naturalna i szczera
nie rozumiem, dlaczego ludzie maja generalnie taki problem z tym pytaniem o wiek:D juz pytania o zarobki chetniej przełkną;) co to za problem, powiedziec ile mam lat? starzenie sie jest naturalne a szczerosc w cenie:)

Gość paweeł
A co ma powiedzieć facet który jest na utrzymaniu kobiety bo nie może znaleźć pracy?

Gość livvvvadddia
podobno faceic s a prozniejsi od bab

Gość livvvvadddia
tupeciki se przyklejaja a jak maja wiecej kasy to przeszczepy robia

Gość livvvvadddia
paweel - coz to przykre jesli to faceta uwiea ale moz e znalezc radosc w byciu kurakiem domowym

Gość zwykły mgr
droga livv, próżnośc to rzecz ludzka. Może dotyczyć zarówno faceta jak i kobiety. I wszyscy mogą przebijać się w tej sferze.

Gość Zuzanna Amelia & 23
MGR - Ty myslisz troche jak Arab. Nienaturalna sprawa ze kobieta zarabia wiecej ? Ale ze zarobi mniej to juz dobrze i naturalnie ? A gdybys Ty i partnerka mieli dobre zawodu i place to ja bys podzielil liste ogbowiazkow domowych ? I jakie by to byly oboweiazki ?

Gość livvvvadddia
coz kaplani i politycy to kanalie - co okradaja kobiety z pensji -jje czesci naleznej

Gość zwykły mgr
Zuza nie wiem o co Ci chodzi. Dla mnie kobieta może zarabiać 5 razy więcej ode mnie jeśli na tyle wycenia się jej pracę. Gdzie napisałem że to nienaturalne żeby kobieta zarabiała więcej? Równie dobrze mogę siedzieć w domu, zajmować się domem, mieć jakąś chałupniczą drobną pracę za 1000zł miesięcznie, a żona mogłaby zarabiać i 30000 złotych.

Gość naturalna i szczera
mam takich przyjaciol - oboje pracuja, tyle ze ona jest poszukiwanym specjalista i naukowcem neuroscience i zarabia jakas wielokrotnosc jego pensji mimo to, obowiazki maja totalnie podzielone na pol kartke w kuchni z procentami - np gotowanie 50%, sprzatanie kuchni 50% itd lacznie z dzieckiem - w dniu wolnym ona ma 100% opieki nad dzieckiem, i na odwrot mowia, ze sie sprawdza;)

Gość bertilla
w malzenstwach poligamicznych w 99, 9% jest uklad -facet plus iles zon-tylko chyb a wplemionach nepalskich jest rownouprawnienie - baba plus paru mezow - to poliandria

Gość Zuzanna Amelia & 23
14:19 [zgłoś do usunięcia] zwykły mgr wyobrażacie sobie to że kobieta pracuje, trzymuję dom i rodzinę a mąż siedzi w domu i zajmuje się dziećmi, gotuje itp? Mi to osobiście nie przeszkadza, nic mi do tego ale nie ma na to przyzwolenia społecznego i spotkałoby się to z ogólną krytyka. Bo co to za facet? Nawet jeśli jego żona zarabiałaby miesięcznie 20000 zł na rękę a on nie musiałby pracować.

Gość bertilla
a jesli idzie o równouprawnienie w seksie - no to przez ciemnote kaplanow nie ma-w g nich baba ma być błoniasta do slubu a potem rodzic jak kombinat-a facet moz e dymac by wiedzidc coz robic w noc poslubna z błoniastą zona

Gość zwykły mgr
no i przytoczyłas wypowiedź która współgra z moja ostatnia wypowiedzią. Tylko trzeba czytać że ZROZUMIENIEM Droga Zuzanno :) wypowiedź była pisana w pewnej konwencji i było to pytanie. Pytanie które dotyczy realiów w których społeczeństwo nie akceptuje czegoś takiego. Bo każdy ma jakąś powszechnie przyznana społeczną rolę. Dla mnie to nie problem o bym nie raz tu pisałem. :) więcej zrozumienia i dobrej roli życzę.

Gość naturalna i szczera
niezwykly mgr;) co do tych błoniastych kobiet- o matko, coz to za nowomowa:D jak jestescie tez takie seksualne i erotyczne w lozku i uzywacie tego typu okreslen - to nic dziwnego, ze facet dyma 'jak kombinat';)

Gość bertilla
ciemni kaplani nakazuja bloniastosc