Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskakobietkasa

Rownouprawnienie - jestescie za czy przeciw???

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 23
14:45 [zgłoś do usunięcia] bertilla a jesli idzie o równouprawnienie w seksie - no to przez ciemnote kaplanow nie ma-w g nich baba ma być błoniasta do slubu a potem rodzic jak kombinat-a facet moz e dymac by wiedzidc coz robic w noc poslubna z błoniastą zona ­ Nareszcie. I o to mi wlasnie caly czas chodzilo. Dopoki nie bedzie rownouprawnienia na polu seksualnym to nie bedzie go nigdzie. A w Polsce kobieta jest napietnowana spolecznie za przyjemnosc z seksu podczs kiedy facet te przyjemnosc moze miec. Od tego sie zaczyna.

Gość bertilla
to z zachodu przyszly te ruchy -czystych serc ,srebrych obraczek , prawdziwa milosc czeka- w szkole katecheci propaguja błoniastość i niechęć d o s eksu

Gość Zuzanna Amelia & 23
MGR - podjales temat takiej wlasnie sytuacji w kontekscie braku aprobaty spolecznej. Wiec teraz badz konsekwentny.

Gość bertilla
religie maja bzika na punkcie bloniastości kobiet -a facet niech macha pindolem -gdzie sie da- juz zrezygnowano w cywilizowanych krajach z wywiesznaia zakrwaionego przescieradła

Gość Przeciętny facet.
zwykły mgr w tym momencie ma rację. Niestety jest niepisane prawo które mówi że mężczyzna nie może. Kobiecie wypada iść do wojska czy tyrać w magazynie mężczyźnie płakać z kolei nie wypada bo to już nie facet :P Jeżeli kobieta chce pracować jest ok, jeżeli facet lubi bo lubi obowiązki domowe, ja osobiście sam uwielbiam gotować a sprzątanie czy prasowanie działa na mnie odprężająco to wiąże się to z dezaprobatą społeczną. Tu się rodzi problem bo kobiety wciąż walczą o nowe prawa za to mężczyźni najlepiej jak by przestali się rozwijać po XIXw.

Gość zwykły mgr
ehh Zuza, nie rozumiem Cię, nie wiem o co Ci chodzi chyba swoje stanowisko przedstawiłem tak prosto jak tylko umiem. A za stanowisko społeczeństwa nie odpowiadam. To tyle.

Gość bertilla
równouprawnienie zawodow e polityczn e prawne itp -niby jest ificjalnie ale religie propaguja bloniastośc i wielodizetnosc -a w szkole kaplani pisz a programy -to jest kleryklan e pranie mózgu

Gość zwykły mgr
mam dziwne wrażenie że bertilla to liv :D ten sam styl i poziom heh

Gość bertilla
programy nauczania sa pisan e przez kler

Gość bertilla
kaplani każa konserwować błone w occie -do slubu

Gość llaaaaaaaaannndalinnnnnnnnnnna
wszedzie kler sie wpycha

Nikt nie ma prawa nikogo bić:O ­ Pełne równouprawnienie jest niemożliwe, ale jest możliwa sprawiedliwość i każda myśląca istota ludzka do takiej sprawiedliwości będzie dążyć. I owa sprawiedliwośc nie będzie polegała na wywaleniu połowy przedszkolanek i zatrudnienie w ich miejsce facetów (a przy męskich zawodach na odwrót).

Gość Zuzanna Amelia & 23
Sprawiedliwosc ? Sprawiedliwosc jest slepa. Nie bez powodu wymyslono taki akurat symbol.

Gość bertilla
propagowanie błoniastości kobiet to dyskryminacja

Gość bertilla
kleryklan e zjeby chcca rzadzic zyciem i cialami kobiet- fakt z e durne baby czesto sam e na to pozwalaj a bo dla mysalcej kobiety kazdy kaplan to gowno i skurwiel

Jestem zdecydowanie przeciwko takiemu "równouprawnieniu" jakie teraz jest :o ale nie chce mi sie tlumaczyć co dokładnie mam na mysli ponieważ musiałabym pisać chyba z godzinę :o z grubsza chodzi o to, że to wszystko poszła w złą stronę i myślę że pierwszym feministkom zupełnie nie o to chodziło

Gość bertilla
im chodzilo o dostep do edukacji zwlaszcz a wyzszej - i rowna place za równa prace- to dzis tego nie ma

Gość bertilla
i zeby przestano stygmatyzowac matki nieslubnych dzieci - do dizs religie sie nie zmienily w tym wzgledzie --jest 5 tomowy cykl -Historia zycia prywatnego -tma sa rozne rzeczy szzeglowo opisan e

Gość hjhgj
zwykły mgr - To pisze ta sama psychiczna tylko pod wieloma nickami

Gość bertilla
masz cos do mnie?

Gość paweeł
Facet nie odnajdzie się jako kura domowa.

Gość bertilla
sa tacy co sie odnajduja jako koguty domowe- jak zona jest np biznes woman a facet z budzetowki

Gość paweeł
Ale raczej źle się z tym czują.

Gość bertilla
jak face t z wlasnej woli chc e byc kogutem domowym - bo praca zawodowa mu nie pasi - to fajno

Gość paweeł
Ale kobieta mu później wypomina i go nie szanuje.

Gość bertilla
baardzo go podziwia -z e jest panem domu

Gość paweeł
Ja widzę coś zupełnie innego.

Gość bertilla
a co?

Wszyscy wiedzą to co się rzuca w oczy, czyli idiotki machąjace cyckami Ale organizacje walczące o równouprawnienie, walczą także o to by ojcowie nie byli z góry przegranymi w sądach, by odpowiednią opieką otoczyć ofiary przemocy domowej (facetowi często nawet nie chcą nawet uwierzyć bo to w końcu MĘŻCZYZNA). Jednak takie rzeczy umykają w szumie medialnym. ­ Patrzcie po prostu logicznie a nie na barwne korowody w tv. ­ Zuza, o sprawiedliwości mozna się rozpisywać, ale wiadomo w jakim kontekscie pisałam. ­ Niech i 1% facetów odnajduje się w domu, mają do tego prawo.

Gość bertilla
w gazetach i ksiazkach pisza, rozn e organiazaje mowia ze policja śądy prokuratura nie pomagaja ofiarom przemocy tylko a sa po stronie sprawców- bo tak kaza kaplani i politycy