Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sedomilka

mocne odparzenia pieluszkowe-juz nie wiem co robić

Polecane posty

Gość sedomilka

staram sie najnaczesciej zmieniac pieluszkę , a wystarczy ze chwile pobędziez kupka i jest koszmar, całą pupę ma czerwoną,. płacze przy myciu jej czy wycieraniu i smarowaniu, uzywalam sudocremu, bambino, mąki ziemniaczanej, tormentiolu i mieszanki pasty cynkowej z clotrimazolem. Proszę pomozcie

Gość afromentalka
co to jest maśc pośladkowa> znasz sklad/?

U mnie pomoglo przemywanie nagietkiem, bo rumianek uczulał. Dobry jest też bepanten. Pomogl nam tez krem nivea sos. Czesto dziewczyny polecją tez linodermy. Acha i jeszcze masc robiona na recepte. I standardowo wietrzenie, mycie woda itp.

Gość sedomilka
5 minut wystarczy..jest alergikiem i teraz ma katar. moze to ma jakis wpływ. napewno nie wina pieluch.

masc posladkwoa to pewnie masc robiona w aptece, na recepte. sporo skladnikow nailzajacych i lagodzacych, ale dokladnie nie pamietam.

W takim razie Twoja pociecha ma taki rodzaj skóry. Moja córka nigdy nie miała odparzenia, ale słyszałam że alantan plus pomaga...

malutkaa28 to ta sama masc. Autorko popros pediatre o recepte. Nie wiem jak z ta alergią, ale może przy przeziebieniu robi kupy, ktore bardziej odparzaja?

I jeszcze koleżanka mówiła że na czerwoną pupę synka jedynie działał linomag.

Gość sedomilka
nie mam pojęcia od czego. szukam w tego skaldu tej masci ale tu sa rózne pod nazwa ,,pośladkowa'

U mnie sprawdzil sie Bephanten. Stosuje tez Linomag. Wietrzenie tez pomaga. A probowalas innych pieluch? Moja coreczke odparzaly Pampersy i Happy. Tylko Huggies tolerowala jej wrazliwa pupa

Kurcze, ja nie pamietam dokładnie składu:/mam maść w pudełeczku ale teraz jest mi zbędna bo córcia nie ma już dawno odparzeń...

Gość odradzam Martyrs
przede wszystkim wywal, zakop i zapomnij, że używałaś tormentiol :o poczytaj czasem trochę w internecie na temat tego co nakładasz bezpośrednio na skórę dziecka. Linomag z czerwonym paskiem również sobie daruj :o u mnie pomogło wietrzenie, mycie przy każdym przewijaniu ciepłą wodą z oilatum i smarowanie maścią bepanthen.

Gość sedomilka
a masz tam ulotkę taka pomarańczową? mozesz mi zrobic jej zdjęcie i wyslac na maila?

mój wystarczy że ma kupsztala 3 min i już odparzenie zwłaszcza przy ząbkowaniu i biegunce ... ale najlepsza i najbardziej skuteczna jest maść pośladkowa. szybka poprawa i ulga dla młodego :) ostatnio cudem wyprosiłam ją u aptekarki bo młody się odparzył i nic nie pomagało, to jest jakaś paranoja żeby zwykła maść do pupy była na recepte...

Gość sedomilka
tak do Ciebie malutka

Gość sedomilka
Lanolini 30,0 Vaselini 30,0 Paraffini lig 30,0 3% Sol.Ac.borici ad 100,0

sedomilka jak nie chcesz isc najpierw po recepte to idz "wypros" do apteki masc na posladki, a potem doniesiesz receptek. Aptekarka na pewno bedzie widziala o co chodzi.

Gość sedomilka
ok tak zrobie. napiszę jutro jak sie potoczą losy dzieki dziewczyny

powodzenia! Oj pamiętam że moja mała miała odparzenie raz ale porządne i tylko ta maść pomogła i wietrzenie pupki.

Gość sedomilka
a ta mascią sie grubo smaruje ??

raczej cienko, sama zobaczy,ze masc ma taka lekką konsystencje i blyskawicznie sie wchlania. I przy wycierniu czy myciu dziecka nie pocieraj tylko delikatnie dotykaj przy osuszaniu.

Nie, ja smarowałam cieniutką warstwą i wystarczało i powiem Ci że zostało mi prawie całe pudełeczko