Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podaniedopracy

proszę mi doradzić czy takie podanie do pracy może być?

Polecane posty

Gość podaniedopracy

W odpowiedzi na Państwa ofertę pracy, chciałabym przedstawić swoją kandydaturę na stanowisko Specjalista do spraw rachunkowości rolnej. Z wielką chęcią i przyjemnością chciałabym prowadzić rachunkowość w Państwa Kancelarii. Szybko się uczę. Posiadam doświadczenie w pracy na różnych stanowiskach, tj. sekretarka, pomoc biurowa, asystentka, kasjerka, referent handlowy, fakturzystka, płacowa, a także na stanowisku kierowniczym. Miałam okazję wykazać się jako Rachmistrz Spisowy w Narodowym Spisie Ludności i Mieszkań 2011, spisując około sześćset ludzi oraz gospodarstw, wykazując tym samym, że potrafię pracować także sama i potrafię nawiązywać kontakty z ludźmi, co jest moją zaletą. Jestem osobą uśmiechniętą, łatwo nawiązuję kontakt z klientami, co sprawia mi przyjemność bo praca nie jest monotonna. Aktualnie pracuję jako barmanka kelnerka ale zależy mi na zmianie pracy, ponieważ czuję że marnuje się mój potencjał, który mogłabym wykorzystać w Państwa Kancelarii. Moim kolejnym atutem jest punktualność oraz dyspozycyjność, posiadam także własny samochód. Sądzę, że nabyte umiejętności oraz ogólne obycie na różnych stanowiskach przydadzą mi się w pracy na stanowisku Specjalista do spraw rachunkowości rolnej. Możliwość odbycia rozmowy kwalifikacyjnej byłaby dla mnie okazją do bliższego zaprezentowania mojej osoby.

Gość wredniucha
wyrzuć zdanie ""szybko się uczę"" - bo sugerujesz, że masz braki

Gość podaniedopracy
ok, wspominać o wykształceniu? czy zostawić to w cv?

Gość podaniedopracy
proszę o opinie

"Z wielką chęcią i przyjemnością chciałabym prowadzić rachunkowość w Państwa Kancelarii". Zamień na: W sposób profesjonalny i rzetelny poprowadziłabym... "Posiadam doświadczenie w pracy na różnych stanowiskach,tj. sekretarka, pomoc biurowa, asystentka, kasjerka, referent handlowy, fakturzystka, płacowa" - dodaj w jakich firmach, instytucjach. Dopisz, że dobrze radziłaś sobie zarządzając grupą osób obejmując stanowiska kierownicze. "Aktualnie pracuję jako barmanka kelnerka ale zależy mi na zmianie pracy, ponieważ czuję że marnuje się mój potencjał, który mogłabym wykorzystać w Państwa Kancelarii." - dopisz o chęci poszerzania wiedzy i szybkości uczenia się. Zobacz jakie są obowiązki w przyszłej pracy- dopisz wiedzę z zakresu: np. obsługa urządzeń biurowych, redagowanie pism urzędowych i obsługa biura, wypisz jakie programy komputerowe obsługujesz biegle itp. Więcej konkretów: o punktualności i uprzejmości może napisać każdy.

Gość podaniedopracy
jakie firmy, obsługa birowa i programy to mam w cv, nie chciałabym też podania na całą stronę bo wiadomo że nie jest to mile widziane ale dziękuję za uwagi :) zaraz poprawię

Wiem jak wyglądają podania składane do mojej firmy- musisz jak najwięcej pisać o umiejętnościach związanych z przyszłą pracą- o punktualności, kontaktach z ludźmi itp. piszą wszyscy. Ich nie interesuje czy sprawdzasz się np. jako kelnerka, tylko czy dobrze poprowadzisz im rachunkowość- musisz czymś wzbudzić zainteresowanie i odróżnić swoje podanie od innych. Powodzonka :)

Gość podaniedopracy
poprawiłam i coś dodałam, proszę rzucić okiem :) ta praca to nie tylko rachunkowość to także kontakty z rolnikami W odpowiedzi na Państwa ofertę pracy, chciałabym przedstawić swoją kandydaturę na stanowisko Specjalista do spraw rachunkowości rolnej. Z sposób profesjonalny i rzetelny poprowadziłabym rachunkowość w Państwa Kancelarii. Posiadam doświadczenie w pracy na różnych stanowiskach, tj. sekretarka, pomoc biurowa, asystentka, kasjerka, referent handlowy, fakturzystka, płacowa, a także na stanowisku kierowniczym. Miałam okazję wykazać się jako Rachmistrz Spisowy w Narodowym Spisie Ludności i Mieszkań 2011, spisując około sześćset ludzi oraz gospodarstw, wykazując tym samym, że potrafię pracować także sama i potrafię nawiązywać kontakty z ludźmi, co jest moją zaletą. Myślę, że to doświadczenie które nabyłam pracując w charakterze Rachmistrza było by bardzo przydatne pracując u Państwa w Kancelarii. Jestem osobą uśmiechniętą, łatwo nawiązuję kontakt z klientami, co sprawia mi przyjemność bo praca nie jest monotonna. Aktualnie pracuję jako barmanka kelnerka ale zależy mi na zmianie pracy, ponieważ czuję że marnuje się mój potencjał, który mogłabym wykorzystać w Państwa Kancelarii. Z chęcią poszerzę zakres swojej wiedzy. Jestem osobą odpowiedzialną i szybko się uczę. Moim kolejnym atutem jest punktualność oraz dyspozycyjność, posiadam także własny samochód. Sądzę, że nabyte umiejętności oraz ogólne obycie na różnych stanowiskach przydadzą mi się w pracy na stanowisku Specjalista do spraw rachunkowości rolnej. Możliwość odbycia rozmowy kwalifikacyjnej byłaby dla mnie okazją do bliższego zaprezentowania mojej osoby.

Nie najgorszy, ale spisujac szescset ludzi i gospodarstw brzmi jakos dziwnie, zmien ludzi na osob. Poza tym dodaj jakas zachete do spojrzenia na Twoje CV, np kiedy wymieniasz tytuly rol w ktorych pracowalas dodaj: "udokumentowane na zalaczanym curriculum vitae" albo cos w tym rodzaju. W ostatnim zdaniu zmien to zeby brzmialo jak cos pozytywnego dla nich a nie dla Ciebie - zamiast szansy dla Ciebie, to szansa dla nich zeby sprawdzic jak dobrze sprawdzilabys sie w roli i ocenic czy bylabys dobrze dopasowana do pracy w ich zespole.

Gość podaniedopracy
ok dzięki za pomoc i uwagi, zaraz wyślę podanko życzę wszystkim miłego dnia :)