Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celinenena22

Co mam mówic na rozmowie kwalifikacyjnej jeśli nigdy nie pracowalam, mam 22 lata

Polecane posty

Gość Celinenena22

Jutro mam rozmowę o pracę w biurze, złożyłam swoje cv z listem motywacyjnym jakiś czas temu i własnie zadzwonili, że jutro mam się zgłosic na rozmowę. Powiedzcie mi jak wygląda taka rozmowa? Mam problem bo nie wiem o czym mam mówic, nie mam żadnego doświadczenia zawodowego, nigdy nie pracowałam. Zaraz po maturze odbyłam tylko roczny staż w urzędzie jako pracownik biurowy i to wszystko. Od tamtej pory roznosiłam cv szukalam pracy ale nie mogłam nic znalezc więc dalam sobie spokój, no i właśnie dziś zadzwonilli. Studiów też nie udało mi się skończyc bo finansowo nie dawał rady więc po roku przerwałam. Ale tego nigdzie w papierach nie ma więc wygląda tak jakbym przez 2 lata nic nie robiła. No i prawda jest taka, że nie mam za bardzo czym się pochwalic, co mam powiedziec jeśli każą mi powiedziec coś o sobie, mam cały czas mówic o tym stażu? to troche mało. Podpowiedzcie mi coś i jesli ktoś wie jak przeważnie odbywa się rozmowa kwalifikacyjna prosze aby mi mniej więcej opisał o co pracodawca pyta.

Gość Celinenena22
bo finansowo nie dawałam rady*

Gość Poszukaj sobie bogatego faceta
To prace bedziesz miala. Jak bedziesz chciala pracowac ;) Nie oczekuj, ze dostaniesz dobra prace w Polsce bez znajomosci, to tak nie dziala.

Gość Poszukaj sobie bogatego faceta
To prace bedziesz miala. Jak bedziesz chciala pracowac ;) Nie oczekuj, ze dostaniesz dobra prace w Polsce bez znajomosci, to tak nie dziala.

Gość Celinenena22
własnie o to chodzi że oni mnie zapraszają na tą rozmowę troche po znajomości bo pracuje tam jedna znajoma osoba, ale nie oczekuje że od razu mnie przyjmą. pewnie ktoś tam wstawił sie za mna zeby mnie zaprosic na rozmowe ale boje się tam isc bo nie mam ani doświadczenia ani wykształcenia wiec myśle ze mnie zmiotą juz na starcie

Gość let's talk
musisz w takim razie ich sobą zainteresować, powiesz,że nie masz doświadczenia ale jesteś osoba która szybko się uczy, że jesteś młoda i chcesz zdobyć doświadczenie i chcesz pracować - a wszystkiego się trzeba nauczyć i od czegoś zacząć... przygotuj sobie coś o sobie - coś co do tej pracy jest potrzebne, powiedz,że jesteś poukładana, punktualna ...

Gość Celinenena22
własnie o czymś takim myślałam. powiem że odbyłam tylko roczny staz na stanowisku biurowym ale szybko się ucze i chcialabym zdobyc doswiadczenie

Mów też o tym, jakiej wiedzy nauczyłaś się podczas stażu- np. obsługa urządzeń biurowych, obsługa biura, znajomość programów komputerowych- wymień, szybko wdrożyłaś się w nowe środowisko pracy, byłam doceniana za umiejętność pracy w zespole, kreatywność itp.

Gość 3213123123
ja polecm duzy dekolt, to jedyne na co pracodawca posli patrzy

Gość nkjjlkkkkkk
obsługa urządzeń biurowych, obsługa biura? hahahah a cóż to za umiejętności, tyle co ŻADNE

Gość nheaven
Pochwal się pośrednio, np. "Znajomi i rodzina twierdzą, że jestem bardzo uporządkowaną osobą" albo "Pracownicy z urzędu byli zachwyceni moim zapałem do pracy". Nigdy nie mój "Jestem..." taka a taka - wyjdziesz na samochwałę!

Gość jnjakshdjh
na rozmowach kwalifikacyjnych nie używaj raczej słów typu " zachwyceni" wyjdziesz na egzaltowana osobę.

Gość velvettkkka
że kochasz dzieci i sporty baonowe, że jesteś asertywna ale umiesz , i to jest dla ciebie celem najważniejszym, pracować w grupie. Jeżeli jednak trzeba to będziesz pracować w kazdych warunkach bo dobro pracodawcy jest dla ciebie nadrzędnym celem. Powiedz, że poświęcisz życie rodzinne dla dobra firmy, swój czas wolny i zdrowie bez wymagania dodatkowego wynagrodzenia

Gość jnjakshdjh
i nie mówilabym tez ze znajomi czy rodzina cos tam uwazają.. bo to wyglada jak byś byla niepewna siebie i potrzebowała potwierdzenia na to ze jestes dobra. A masz być pewna siebie. Opanowana. Jesteś dobra i tyle i musisz byc tego swiadoma. Czasami pyta się też o wady. Zastanów się nad wadami :) i wybrnij z tego z głową

Prawde powiedz, a co masz mowic? Zwylke to pracodawca zadaje pytania, ale przygotuj sie tez zeby sama o cos zapytac na przyklad w jakim zespole bys pracowala, jesli ma dostepnej pelnej listy wymagan to wyputaj dokladnie czego oczekuja od pracownikow. Powiedz ze masz rtok stazu i co tam robilas, jak to sie odanosi do tej pracy i obowiazkow z nia zwiazanych... Ze bardfzo chcesz pracowac i uczysz sie szybko. Jesli zapytaja o wyksztalcenie to powiedz prawde - zaczelas ale z powodu finansow nie bylas w stanie kontynuowac. Ludzie nie sa glupi ani naiwni, wiedza chyba ze utrzymanie na studiach (ksiazki, jedzienie, dojazdy, wynajem pokoju) kosztuje wiec sie tym nie przejmuj.

staz ktory mialas w biurze to juz doswiadczenie-tam wykonywalas pewne obowiazki-i to warto podkreslic na rozmowie. na rozmowie kwalifikacyjnej mowi sie krotko i dosadnie-: -jestem komunikatywna(szybko sie uczysz,umiec pracowac w zespole,rozumiesz polecenia przelozonego) _odpowiedzialna(wykonujesz obowiazki od a do zet) -punktualna(wiadomo o co chodzi) i to wystrczy. oni maja twoje cv i list motywacyjny tak? wiec z grubsza wiedza o co kaman z toba. przerwe natomiast od pracy mozesz wyjasnic tak: szukalam,skladalam cv ale poniewaz jest recesja i jestem mloda niedoswiadczona osoba bylo mi trudno znalezc staly etat.madry to zrozumie. za duzo sie tlumaczyc nie jest dobrze...masz miec godnosc. usmiech i do dziela...powodzenioa zycze. ps gdyby pytali o studia,to twoja prywatna sprawa,powod finansowy .