Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca się dziś

korepetycje z polskiego- w ogóle sa potrzebne?

Polecane posty

hej- skończyłam studia filologii polskiej (kierunek nauczycielski) nie mam pracy :O (ale ciągle szukam :) ) i zastanawiam się czy warto wrzucić do internetu ogłoszenie w związku z udzielaniem jakichs korepetycji lub np jako osoba pomagająca w odrabianiu lekcji... czy ktoś w ogóle potrzebuje korków z języka polskiego? jak myślicie?

Gość wredniucha
oczywiście że tumany potrzebują pomocy przy odrabianiu lekcji - dawaj ogłoszenie i powodzenia

mówisz? bo szczerze to o ile np wiem, że można miec problemy z przedmiotami ścisłymi- typu matma, fizyka czy chemia- gdzie trzeba coś wytłumaczyć... to np. nie umiem pojąć :P jak można mieć problemy np własnie z językiem polskim czy biologią, historią- tutaj nie trzeba 'rozumiec', ale zwyczajnie zapamiętac pewne rzeczy stąd moje pytanie i wątpliwości :P własciwie może warto- w ostatecznosci nic nie tracę (nie śmiejcie się, że mam problem 'z dupy' :P)

Gość asaj34334
mysle, ze potrzebują... poza tym jakas pomoc w pisaniu prac, wypracowan itp

Gość wredniucha
głąbom zawsze trzeba streścić lekturę (bo nigdy jej nie przeczytają) i wytłumaczyć o co poecie chodzi w wierszu, albo napisać jakąś prezentację - gwarantuję, że będziesz miała co robić

wolałabym nie robić czegoś 'za kogoś'... :P chętnie sprawdze, poprawię, naprowadzę... ;-) mam nadzieję, że to też wystarczy :P w każdym razie- dziękuję za głos :) moje wątpliwości zostały w znacznym stopniu rozwiane i chyba jednak szarpnę sie na takie 'ogłoszenie' dobrego wieczoru :) 🌻

Gość hemhemhem
raczej korepetycje nie są potrzebne bo takie przedmioty jak historia czy polski polegają głównie na nauce na pamięc w przeciwieństwie dościsłych gdzie trzeba się uczyć bardziej rozumowo

Gość sdsdsdfdfdf
no juz nie pisz glupot. zreszta po poziomie internautow i bykach jakie walą widac, że korki z polaka sa potrzebne!! co drugi pisze: na prawdę, poprostu, w ogóle :O

sdsdsdfdfdf- to że dużo osób wali byki, to nie znaczy, że ich zdaniem potrzebują korków... niestety :P no i obawiam się, że na taką NIEDBAŁOŚĆ nic nie poradzi nawet najlepszy korepetytor na świecie :P

hemhemhem- mam podobne wrażenie, dlatego też zapytałam o zdanie inne osoby

Gość sdsdsdfdfdf
tam mialo byc: wogóle :P masz racje, ale zycze powodzenia w szukaniu klientow ;)

Gość sdsdsdfdfdf
jak sie nie ma pracy to wszystkiego trzeba sie chwytac :O takie czasy ciezkie...

sdsdsdfdfdf- dziękuję :) poza tym- nawet jeśli ktoś zechce skorzystać z moich usług :P to będe to traktowac jako 'zajęcie dodatkowe'... wiadomo :P

Szarkah- dobrze słyszeć a możesz mi powiedzieć, gdzie wrzuciłaś swoje ogłoszenie? tzn- internet czy np forma papierkowa, przyklejona gdzies tam 'fizycznie'?

Gość Jaaaaaa27777777
Taka z Ciebie polonistka, a sama nie piszesz poprawnie. Myślałam, że po takich studiach się wie, gdzie należy wstawić przecinek itp.

Gość sdsdsdfdfdf
po co na nk? to bedzie spam. oglos sie na gumtree, na forach szkolnych w odpowiednim dziale, na darmowych ogloszeniach, na portalach z korkami

gdzie zrobilam błąd?

myślałam o portalach typu gumtree czy tablica

Gość Jaaaaaa27777777
W ogóle nie używasz dużych liter. Rozumiem innych, ale polonistka?. Po np. dajemy kropkę, no i jeszcze kilka przecinków:P.

Gość sdsdsdfdfdf
ja mam wyższe a tez pisze byle jak na forach ;) to o niczym nie swiadczy

nie daje kropek.. nie wiem czy zauważyłaś? taki zapis nie wymaga pisania całymi zdaniami- gdybym 'kropkowała', to zaręczam, że nowe zdanie zaczynałoby się 'dużą' literą jesli pogubiłam przecinki, to faktycznie- niefajnie pogubiłam też kreseczki i ogonki- ale to wina klawiatury, bo bateria się wyczerpuje i nie za każdym razem 'łapie' literę w połączeniu z altem :P

wiem że po np dajemy kropkę- przyznaję się bez bicia- to efekt niedbalstwa w pismach 'urzędowych' czy przy 'poważniejszych' okazjach pisze, jak nalezy w 100% ;-) (oczywiście zdarza mi się pewno też gubienie przecinków, nie jesteem cyborgiem :) )

Gość sdsdsdfdfdf
nie tlumacz sie, na necie kazdy pisze byle jak, grunt, ze nie robisz bykow ;) w kazdym razie ciezki sobie wybralas zawod: polonistka... bo teraz tylu głąbow...

wiesz- warto pisać poprawnie zawsze :P ustosunkowałam się do tych 'zarzutów', bo wiem, ze mogłam gdzieś przecinek zapodziać- nie tyle 'przez przypadek', tylko zwyczajnie. z niewiedzy :P a, że społeczeństwo nam idiocieje, to niestety prawda :O i będziemy się z tym zmagać wszyscy- niezależnie od zawodu :P

Gość sdsdsdfdfdf
no więc trudne zadanie przed Tobą. jak bedziesz nauczac w szkole, to wspolczuje... pamietam moje nauczycielki z polskiego, jakby teraz weszly na neta i poczytaly fora to chyba by zeszly na zawal, jakby zobaczyły to zidiocenie... cale zycie poswiecic, zeby nauczac, a głaby i tak piszą jak cchą. ale dobrze jak chociaż kilka osob sie czegos nauczy...

no zgadza się ;-) całego świata nie naprawisz :P

Gość paolo27
Korepetycje zawsze będa potrzebne. Jak nie radzisz sobie z jakiegoś przedmiotu np Polskiego to zaglądnij tutaj http://preply.com/pl/ Nowa strona , mozna sie pouczyć i zarobić :)