Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natkaaa

Śpiewacie kołysanki swoim dzieciom na dobranoc?

Polecane posty

czytamy dziecku bajkę. gasimy światło i zasypia sama, bez usypiania nigdy jej nie usypialismy. zasypia sama od zawsze

maz spiewal corce jak byla taka malusia a ona teraz ma 15 miesiecy kladzie sie ze smocznkiem i podusia ukochana i mruczy hehe a najlepsze ze mruczy to co on jej spiewal czyli np hey sokoly heh moja znajoma kladzie synka do lozeczka wlacza plyte z kolysankami i wychodzi a mlody zasypia ;)

Też jestem zwolenniczką nie usypiania dziecka, więc w dzień jak ją kładę to ona sama usypia, ale zauważyłam że jeśli wieczorkiem jej zaśpiewam kołysankę to później w nocy lepiej śpi, więc tak robię:) Moja zasypia przy "bajka iskierki"

Gość lalalum!
chyba, że za karę ;)

Gość mamma0
ja ostatnio krzycze: "SPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAĆ!!!!" i spią ;D

Gość Anikar
Wcześniej śpiewałam synkowi kołysanki, ale odkad cwaniaczek mały nauczył się ich na pamięć i zaczął śpiewać je ze mną, zmieniając sypialnie w sale operową przestałam ;) teraz przytula ukochanego misia(bez którego nie zaśnie), trzyma mnie za rękę i tak migiem zasypia. Koncerty urządza w ciągu dnia

jak ja bym zaśpiewała jakiemuś dziecku miałoby koszmary do końca życia XD

Jak był mniejszy to śpiewałam, teraz czytamy bajki a czasami jak jest zmęczony to pada na łóżko i zasypia momentalnie. Nie trzeba go jakoś specjalnie usypiać, bajka,buziak, gaszę światło i dobranoc. :)

Gość take ale jake
tak śpiewam, moje dziecko błaga zebym przestała i szybko zasypia

Gość ja opowiadam bajki
tylko niestety nie lubi jak czytam. Musze wymyslac na poczekaniu ;) Czyli codziennie inna ;)

Gość mamma0
bo kiedyś to każda porządna kobieta aspirująca na żonę, matkę i gospodynię była przeszkolona w zakresie szydełkowania, gotowania, tańca i śpiewu, a teraz? Żal.pl ;) nie wstyd wam?

Gość kocham swoje rozrabiaki
starszemu dziecku przez lata śpiewaliśmy, później opowiadaliśmy bajki, na koniec tylko gadaliśmy jak leżała w łóżku w zasadzie do 10 roku życia, dziś jest nastolatką przychodzi dać buźki i uściskać na dobranoc ale często jeszcze pójdzie któreś z nas pogadać z nią przed snem. Młodszemu śpiewamy i nosimy po 10 minutach śpi i zamierzamy usypiać w ten sam sposób co starsze. Jest to czas dla nas po całodziennym biegu możemy wyciszyć się i nacieszyć sobą, nic tak nie buduje więzi. Dziecko czuje, że jest dla nas ważne.