Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praczka):

Jak często pierzecie? Codziennie? Raz w tygodniu?

Polecane posty

Gość praczka):

Bo ja już sama nie wiem. Kurde, potrafie tygodniowo wstawić kilka prań, około 6-10. Wydaje mi się to za dużo. Mieszkam tylko z chłopakiem. Jak często pierzecie? Co z czym?

Gość fdfd
codziennie, kilka razy, każdą skarpetke osobno

Gość praczka):
Ależ zabawne :) A tak na poważnie?:)

Gość praczka):
Nie pierzecie w ogóle?):

Gość Perw w przelocie XV
6-10 w tygodniu? :o Raz na tydzień mniej więcej. Jak dochodzi pościel to wtedy jest dodatkowe pranie.

ja też mam ten problem, ie nadąża się suszyć. Praktycznie codziennie wstawiam jedną pralke, a mieszkam tylko z mężem.

ja też mam ten problem, ie nadąża się suszyć. Praktycznie codziennie wstawiam jedną pralke, a mieszkam tylko z mężem.

Gość praczka):
sara, no to bedziemy się wspierać i szukać rozwiązania :) Raz z tygodniu mniej więcej?? Hmm, jak? Co wkładasz do tej pralki? Nie pościel, bo to zaznaczyłaś, że osobno:)

Gość Perw w przelocie XV
"Co wkładasz do tej pralki?" Hmmm, brudne ubrania. :D

Gość praczka):
codziennie pościel piorę, lubimy seks analny

raz w tygodniu?? podziwiam... Pierzesz wszystko razem?? białe, czarne, kolorowe, ręczniki, skarpety majty w bardzo wysokiej temperaturze. Chyba że zmieniacie ubrania 2razy w tygodniu

Gość ja+mąż 2 góra 3 pralki
tygodniowo! 1 pralka - ciemne ubrania, 2 pralka - jasne ubrania ewentualna 3 pralka - pościel plus ręczniki. Pościel i ręczniki piorę średnio co 2 - 3 tygodnie, co nie oznacza, że tak długo używamy jednych. Mam na tyle zmian a piorę jak uzbieram pełny bęben.

Gość praczka):
No ja wiem, że brudne, ale nooo. 1. Ręczniki plus pościel 2. Białe podkoszulki chlopaka, plus kilka innych białych ubrań. 3. Ścierki z kuchni, maty z łazienki z podłogi. 4. Jeansy, spodnie kucharskie chłopaka (ciemne, cięższe rzeczy) 5. Jasne delikatniejsze ubrania, moje bluzki, sweterki.

Gość praczka):
No własnie to mnie zadziwiło, że wszystko razem, pościel, ubrania bielizna, skoro jedno pranie na tydzień.

Gość Perw w przelocie XV
Oddzielnie białe i oddzielnie kolorowe. Delikatne rzeczy piorę w ręku, ale nie mam tego dużo. Większość ubrań jest bawełniania i spokojnie mogę to prać w jednej temperaturze. Nie ma znaczenia jak często zmieniamy ubrania, bo gdyby miała prać dopiero jak nie będę miała w czym chodzić to mogłabym i raz na trzy tygodnie prać. Ale poza bielizną i skarpetkami chyba nie ma ubrań, które założyłabym tylko raz. Tak samo mój mąż.

Gość praczka):
No a rzeczy typu koce? Buty? Jakieś wyceiraczki? Mi to się co chwilę zbiera coś innego, dochodzi kolejne pranie tygodniowo.

Gość Perw w przelocie XV
Macie chyba pralki o małej pojemności. 😴🖐️

ja mam o tyle ok, że mój mąz ma większość ciemnych rzeczy. ścierki z kuchni piore z ręcznikami i pościelą. maty łazienkowe myję w wannie a nie piorę ich w pralce.

Gość Perw w przelocie XV
Butów, wycieraczek nie piorę w pralce.

Gość praczka):
No u mnie podobnie z pościelą. Poszwa, prześcieradło, 4 poszewki z dużego łoża małżeńskiego. Ręczniki dwa wieelkie, dwa małe. Rzadko mi się mieszczą razem z pościelą.

[zgłoś do usunięcia] Sara Elizondo "ja jak załaduje pościel to nie ma mowy zeby dorzucić coś jeszcze bo już miejsca braknie" To jaką masz pralke? Mnie z jednym kompletem pościeli spokojnie mieści się kilka ręczników, ścierki i piżamy.

Gość Perw w przelocie XV
"To jaką masz pralke? Mnie z jednym kompletem pościeli spokojnie mieści się kilka ręczników, ścierki i piżamy." Dokładnie.

Gość praczka):
No własnie ja mam podobnie z pościelą, jak załaduję taką z wielkiego łóżka, to dwa wielkie i dwa małe reczniki sie już nie mieszczą do pralki.

Poszwa, prześcieradło, 2 poduchy plus 2 jaśki to jest moja jedna zmiana, to tego spokojnie wchodzą ręczniki i reszta tego typu rzeczy? Jakie macie te pralki? Autorko wycieraczkę pierzesz w pralce?

Gość praczka):
tak, mam małą pralkę, ale kurde, tylko dwoje nas jest;p

Gość praczka):

Gość praczka):
No ale pomijając tą pościel, to kurde, noo jak to zrobić żeby prać rzadziej? Chyba zacznę zapisywać ile i kiedy piorę;p