Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praczka):

Jak często pierzecie? Codziennie? Raz w tygodniu?

Polecane posty

Gość weź to na zimno
robię dużo prania bo piorę osobno dżinsy,grube bluzy, swetry t-shirty, bluzki skarpetki, bieliznę ręczniki dywaniki łazienkowe oczywiście jeśli bluzki sa jasne i ciemne to też osobno

Gość ja+mąż 2 góra 3 pralki
a jak nastawiasz pranie np. ciemne ubrania, to masz zawsze pełny bęben?

Gość praczka):
No dokładnie tak. ale jakoś nie mogłabym wyprać, tak jak tu ktoś wspomniał ścierek z kuchni z pościela/ręcznikami. Brudne ściery, z resztkami surowego mięsa, sokiem z warzyw i całą kuchenną resztą? Nie:)

Gość Perw w przelocie XV
"t-shirty, bluzki oczywiście jeśli bluzki sa jasne i ciemne to też osobno" No i ile Ci się tych bluzek uzbiera? Trzy razy dziennie zmieniasz? Nawet zakładając, że zmieniasz codziennie to siedem dni w tygodniu razy dwie osoby daje 14 sztuk odzieży. Dzieląc na jasne i ciemne, załóżmy, że wychodzi po połowie to wkładasz do pralki 7 bluzek? U mnie to może byłaby połowa bębna albo i mniej. :o

Gość Perw w przelocie XV
"Brudne ściery, z resztkami surowego mięsa, sokiem z warzyw i całą kuchenną resztą?" Ja używam kuchennych ścierek to wycierania naczyń do sucha. I wycierania czystych mokrych rąk, np. po zmywaniu. :o

Gość praczka):
ja+mąż 2 góra 3 pralki ----> Tak, pełny. Tzn może nie zapchany tak, że już palca tam nie wcisne, ale tak ok. 3/4, więcej nawet.

Gość teofil 67890
Dlaczego kobiety tak strasznie się dupczą ... 17866 no, bo leż można? One udają cnotki, a nogi to rozkładają przed każdym naprawdę chętnym i godnym ich zaufania. Dopczą się, i dupczą. Zdradzają, i zdradzają ... I nigdy im dość, mogą godzinami oddawać się rozpuście. Bez zahamowań, bez skrupułów i bez wyrzut ów sumienia. Ważny jest tylko penis między rozłożonymi nogami.

Gość 41612
Ja tak samo mam tyle prania ze nie nadazam z suszeniem skladaniem i prasowaniem...Tylko ze mam 9 miesieczne dzidciatko w domu i jej ciuszkow jest sporo.. tak tyg mysle ze robie 5-7 prań + 2 prania ciuchów męża roboczych bo pracuje w cukierni i pełno mąki czekolady i różnych innych wynalazków na nich jest:)Czesto tez mam ze zaloze cos raz na 2 godziny i wrzucam do pralki bo do szafy juz sie nie nadaje:)

Gość praczka):
Codziennie z pracy jedna, z domu jedna, chlopak z pracy jedna, z nocy druga, moja koszulka a 'la piżama co drugi dzień mniej więcej. Chodzimy do pracy 5dni w tyg. On pracuje tak, że po pracy tylko spanie bo już jest noc, więć uzywa tylko jednego kompletu, że tak powiem. Ja do pracy jedno, po domu drugie, pare razy w tyg gdzies ide, wiec nie w roboczych, ani nie w domowych ubranich. A jak mamy wolne, to wiadomo, co chwila coś.

Zmieniam ścierki kuchenne średnio co 2-3 dni i nie ma na nich resztek jedzenia i tego typu "rzeczy". resztki, tłuszcz itd w kuchni wycieram albo ręcznikami jednorazowymi albo ścierkami flizelinowymi, które po zabrudzeniu wyrzucam.

Gość praczka):
A ja w kuchni mam tak, że na blacie tam gdzie urzęduję jak korzystam z kuchni kładę ścierkę na to deske do krojenia i na tej ścierze ląduje wszytsko co mi spadnie z deski, plus zależy czy mam na desce miejsce to kładę tam wszystkie sztućce które uzywam do gotowania.

No własnie, autorko, a ja staram się wstawiqać pranie tak by miec pełny bęben, choć z jasnymi rzeczami to trudne, bo mam ich niewiele.

a po co?

Gość Perw w przelocie XV
"jak korzystam z kuchni kładę ścierkę na to deske do krojenia i na tej ścierze ląduje wszytsko co mi spadnie z deski" No to sorry, ale według mnie jesteś po prostu głupia. :D W ten sposób to ja bym i z 5 ścierek dziennie mogła zabrudzić. 😴

Gość ja.tylko
3,4 razy na tydzień - czteroosobowa rodzina białe osobno, dżinsy osobno, kolorowe osobno plus ręczniki, pościel - raz na jakiś czas

Gość praczka):
co a po co?;p

po co ta ścierka pod deskę?

Gość praczka):
No czemu jestem głupia? Tak sobie robię i już;p gotuje codzienie z reguly jedno danie, raz w tyg mniej wiecej coś bardziej czasochłonnego.

Gość praczka):
Bo wszystko się potem pląta po blacie i po podłodze. Kawałki papryki, cebuli, posiekana pietruszka, okruszki;/ A tak to sobie podłoże i na tej ścierce mam;p

a nie prościej potem zetrzeć blat, np. jendorazowym ręcznikiem? Przeciez ze ścierki tez może na podłogę spaść, jaki to problem zamieśc i zmyc potem? A jak tak bardzo chcesz to podkładaj ręcznik jednorazowy. Przeciez te ściery, nawet uprane potem się nie nadają do niczego, tłuszczu się tak prosto nie spiera.

Gość Perw w przelocie XV
Czyli Twoja ścierka obejmuje cały blat i podłogę skoro spada na nią to co normalnie spadłoby na blat i podłogę? :classic_cool: Poza tym chyba nie radzisz sobie za bardzo w kuchni skoro tak Ci się wszystko rozwala po całej kuchni. :o

Aha no i co, ile tych kuchennych ścierek musisz uzbierać by miec pełen bęben?nawet zmieniając codziennie masz 7 ścierek, to nie daje nawet 1/3 bębna.

1-2 razy w tygodniu, licząc także pościel, ścierki, ręczniki piorę wg kolorów, nie wg rodzaju rzeczy czarne i granatowe oddzielnie, szare i jasnoniebieskie oddzielnie, czerwone (raz na 3 tygodnie uzbiera się 5 koszulek młodego) oddzielnie, żółte i pomarańczowe oddzielnie koniec więcej jest po różnych wyjazdach, wiadomo zawsze staram sie napełnić cały bęben 4,5 kg, mam 3 osoby w domu

Gość praczka):
Nie piorę ich samych, z reguły z matami z łazienki. A te są duże, ciężkie. No jak mam tą ścierkę to mi się jakoś lepiej urzęduje w kuchni. Wydaje mi się, że nie leci to tak na podłogę właśnie, trzyma się jakby:) A dwa, ścierka pod deską trzyma ją w jednym miejscu, nie przesuwa się.:)

No to idąc Twoim tokiem myślenia, pierzesz kuchnne ścierki, które mają styczność z jedzeniem z matami, po których chodzisz stopami??

takie gęste dywaniki w łazience i kibelku to dla mnie synonim wiochy i syfu w ciepłym, wilgotnym środowisku wszelkie bakterie żyją jak w raju ostatnio na kwaterze leżał właśnie taki gruby chodnik w łazience, od razu go zrolowałam bóg wie, ile w nim było żyjątek :( w domu może są tylko 2-3 osoby, ale też się z nich bakterii, naskórka, roztoczy i innych takich nazbiera przez kilka dni obrzydliwość

Gość praczka):
Ewa, 33, może dla Ciebie to synonim syfu i wiochy, ale ja tak mam w domu. Noo, jakoś mi to nie przeszkadza, może dlatego, że piorę to w wysokiej temperaturze.

to już zupełnie inna bajka co jest na tych matach:P Ale moim zdaniem autorka z praniem znacznie przesadza i nie za bardzo gospodarowanie jej idzie:P P.S. ile płacisz za wode i prąd przy tej ilości pran?

Gość Perw w przelocie XV
"Noo, jakoś mi to nie przeszkadza, może dlatego, że piorę to w wysokiej temperaturze." No ale z pościelą Ci przeszkadza. Od jak dawna "prowadzisz" dom?

Gość praczka):
No z pościelą/ręcznikami mi przeszkadza. Bo one dotykają całego mojego, z reguly czystego ciała. Zresztą, nie o tym temat;p Nie "prowadzę" domu. Prowadzę dom. Od kiedy? Od ok. 6 lat?