Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hitlerkaa

Czy warto wchodzic w zwiazek z schizofreniczką??

Polecane posty

Gość dokument ,
do Clodija----jaja sobie robisz ? :D obejrzyjcie sobie film dokumentalny o anielise michell :O , to sa fakty z opetaniem , jak nie masz pojecia o opetaniu demonicznym to zamilcz ignorantko :O

Gość mnbv,
opętanie to choroba, która nazywa się "zaburzenia transowe i opętaniowe" jest zaliczona do nerwic dysocjacyjnych, czasem egzorcyzmy pomagają w tej chorobie ze względu na podświadomą wiarę

Gość trelemorelelalala
Nikt więcej nie jest w związku ze schizofrenikiem?

"Ej ty bez nika Uważasz, że osoby chore na schizofrenię są idiotami?" napisz mi gdzie to zasugerowałam, a wtedy może przyjdzie mi ochota ustosunkować się do twojej dalszej wypowiedzi

Gość słucham muzyki .........
Alejapo "slucham muzyki ale jednak ten twoj facet jest duzo starszy. nie sadze zeby rownolatek sie toba tak dobrze zajal ." Witam. Tak narzeczony jest starszy, ale nie ma między nami jakiejś strasznej przepaście wiekowej, jest to różnica 10 lat (czyli ja mam 24 on 34 :)) "ile zdrowych'' kobiet nikogo nie ma a co dopiero z taka choroba. " Czy to, że "taka z chorobą" kogoś ma to coś dziwnego???? Znam sporo chorych osób mających rodziny, partnerów et cetera. Schizofrenia nie ujmuje atrakcyjności fizycznej (przynajmniej kiedy się leczy bo w człowiek nieleczony faktycznie potrafi doprowadzić się do stanu skrajnej nieatrakcyjności - chudość, wory po oczami), ani nie upośledza intelektualnie. W czasie remisji kiedy nie ma epizodów, jesteśmy bardziej ekscentrycznymi introwertykami niż świrami. Mnie choroba wśród niektórym kręgów o dziwo dodała +50 do atrakcyjności (szczególnie wśród studentów psychologii ;)) Tak więc, żadna heca że chorzy kogoś mają. Wrześniowy tulipanek 21 Nie ma czegoś takiego jak "zbadanie się na schizofrenię". To nie jest tak, że idziesz do lekarza a on w ciągu wizyty diagnozuje co Ci jest i przepisuje leki. To jest wywiad z rodziną, partnerem, badanie ciebie, twoich reakcji, zachowania, dopasowywanie symptomów do schematu choroby itd, itp. Objawy jakie opisujesz w przypadku Twojego chłopaka, bardziej wyglądają na zwyczajne wyzywanie na drugiej osobie. Opisz jeśli możesz jakieś konkretne objawy.

Gość do slucham muzyki
ale czy twój parner nie jest z toba jednak dla twojej jakby nie było młodszości,,? no nie oszukujmy się ale gdybyś byla brzydka na pewno by cię olał :P taka jest prawda :D nikt nie chce ci pisać złosliwie ale też uważam że kiedy zaczeliście ty byłaś bardzo mloda a on jednak starszy z doswiadczeniem :D

Gość Groopoon
Autorka ma obrzydliwy nick to raz - a co do tematu. Do seksu i choroba nie przeszkadza.

Gość jacy są
schizofrenicy: nie maja orientacji w rzeczywistości nie tworzą związków niie uprawiaja seksu, przeważnie są dziewicami i prawiczkami boją się dotyku drugiego człowieka maja dziwne teorie dotyczące swiata (koniec swiata, proroctwa, usiłują go naprawiać) nie prowadzą samochodu

Gość trelemorelelalala
jacy są, nic co napisałaś/łeś nie jest prawdą

do slucham muzyki Pewnie, że powierzchowność była tym co go przyciągnęło. Gdybym mu się nie spodobała nie starałby się nawiązać ze mną jakiejkolwiek relacji. Wiem że młodość była w tym przypadku również moim atutem, ani ja ani on temu nie zaprzeczamy. Jednak gdyby tylko na tym miała opierać się nasza relacja z jego strony to chyba nie "brałby sobie na głowę" dziewczyny chorej, a teraz pewnie szukałby nowej. jacy są Część cech, które opasłeś bardziej psują do Syndromu Aspergera niż do schizofrenii :) Schizofrenicy tworzą związki i uprawiają seks. Wcześniej padło jeszcze pytanie na temat alkoholu. Ja nie piję bo u mnie alkohol w połączeniu z lekami daje efekt pobudzenia, chodzę nakręcona kilka dni. Kiedyś miałam fazy na odstawianie leków na konto alko, ale raz skończyło się to bardzo źle bo prawie wykitowałam i wylądowałam na toksykologii. Teraz abstynencja, choć jak każdy mam czasem ochotę iść na piwo. Każdy lekarz powie, że w żadnym wypadku nie można łączyć leków z alkoholem.

Gość trelemorelelalala
a powiedz mi czy samochód na lekach można prowadzić bezproblemowo?

trelemorelelalala Przyznam szczerze że do końca sama nie wiem jak to jest z tym prawem jazdy. Ja w ogóle nie mam. Chyba w ankietach do prawka nie ma żadnych rubryk dot. chorób psychicznych. Pewnie jeśli lekarz wyda oświadczenie o braku przeciwwskazań, leki będą miały małe dawki to da się to załatwić. Słyszałam o przypadkach odebrania prawa jazdy "za papiery" kiedy ludzi podkablowano odnośnie choroby. Nie wiem jak to wszystko wygląda od prawnej strony bo jak mówiłam nie mam prawa jazdy i nigdy nie miałam.

A na lekach... chyba trzeba by samemu określić czy czujemy się na tyle dobrze żeby prowadzić. Odnośnie tego nic Ci mądrego nie powiem, bo nie prowadzę :)

Gość kubek z kolą gazowaną
slucham muzyki czyli chlopak zawiesil na tobie oko bo mloda i ladna, a teraz ilejestescie ze soba? nie jest ci przykro ze od poczatki nie pokocha twojego wyjatkowego charaktery tylko polecial na wyglad? wydjesz sie byc ogarnieta mimo choroby ktora przeciez zmienia twoj mozg i zycie z jednej strony na twoim miejscu bylo by mi przykro ze chlopak nie pokochal od razu mojego charakteru a z drugiej strony super ze jestes z kims kto o ciebie dba bo taka chora pewnie nie poradizlabys soboe

Gość zxcv,
"nie maja orientacji w rzeczywistości nie tworzą związków niie uprawiaja seksu, przeważnie są dziewicami i prawiczkami boją się dotyku drugiego człowieka maja dziwne teorie dotyczące swiata (koniec swiata, proroctwa, usiłują go naprawiać) nie prowadzą samochodu" no jakbym o sobie czytał :classic_cool::D

Gość trelemorelelalala
Jedna rzecz mnie przeraża , pamiętam jak kiedyś szukałam info schizofrenii i natrafiłam na jedno lub dwa fora internetowe poświęcone schizofrenii .Ludzie tam piszący uważali się za zdrowych tylko wyjątkowych. Schizofrenicy tam piszący zakładali wątki o szkodliwości leków, o tym,że są zdrowi, że leków nie powinno się brać tylko, żyć z głosami. Nawet teraz ludzie tam piszący uważają swoje urojenia za prawdziwe, ale dostępne tylko dla ludzi wyjątkowych , Nakręcają nowych zdiagnozowanych na nie zażywanie leków i dzielenie się swoimi niesamowitymi historiami. Piszą również że do psychiatry nie warto chodzić , tylko polubić swoje głosy i zwyczajnie ignorować te złe. Uważają , że schizofrenia to nie choroba, tylko postrzeganie świata pozazmysłowe, obcowanie z duchami itp. Albo np ktoś opisywał , że zdaje na prawo jazdy, ale ma teraz pogorszenie i i głos mówi mu co innego niż instruktor, a droga wydaje się zwężać i poszerzać. I ludzie tam odpowiadający nie widzą w tym dziwnego ani niebezpiecznego w prowadzeniu samochodu w psychozie.!!

Gość parówka z musztardą
"kubek z kolą gazowaną slucham muzyki czyli chlopak zawiesil na tobie oko bo mloda i ladna, a teraz ilejestescie ze soba? nie jest ci przykro ze od poczatki nie pokocha twojego wyjatkowego charaktery tylko polecial na wyglad? " A czy jakikolwiek związek powstał kiedykolwiek inaczej? No chyba ze zwiazek osób niewidomych. Najpierw jest kontakt wzrokowy i tu się decyduje, czy sie w ogóle zainteresujesz, podejdziesz, zaczniesz gadac i dopiero później poznasz charakter.

Gość jacy są
nie mam pojęcia, ja leków nie biorę, samochód prowadzę bezproblemowo, a nawet bezwypadkowo od 20 lat :)

Gość jacy są
a elementy psychiatrii miałam na studiach i coś tam jeszcze pamiętam.

Gość khi uj
ty chyba slabo sie uczyles bo to nie sa objawy schizofrenii ...

kubek z kolą gazowaną Jesteśmy razem 5 lat i jesteśmy zaręczeni. Myślę że to normalna kolej rzeczy, że najpierw podoba nam się czyjś wygląd. Zdarza się, że osoby poznane w internecie poprzez kontakt wirtualny wydają się wspaniałe, odnosimy wrażenie że są "bratnią duszą" a gdy przychodzi czas kontaktu rzeczywistego fascynacja mija bo wygląd tej osoby mija się z naszymi oczekiwaniami. Nie wyobrażam sobie związku bez obopólnej akceptacji wyglądu partnerów. " wydjesz sie byc ogarnieta mimo choroby ktora przeciez zmienia twoj mozg i zycie" Ogarnięta czyli? Choroba nie upośledza mnie intelektualnie. Skończyłam w tym roku studia, pracuję co prawda w domu ale mój zawód na to pozwala.

Gość jgjh,hj,
->Anneliese Michel ­ Widziałem ten film, jest w internecie w całości, to na pewno nie było tylko chora psychicznie. Poczytajcie i obejrzyjcie o Anneliese Michel. Coś przerażającego, tak nie zachowuje się schizofrenik.

Gość jgjh,hj,
To do wpisów dokument , i Clodija.

Gość do zxcv,
to jest wątek o schizofrenii, skoro masz zespół Aspergera, to po co się tu wpisujesz ?:o

Gość lkakajah
Schizofrenia to ciezka choroba, ja nie dalam rady z facetem chorym. jak miał remicje był cudowny ale jak nadszedł epizod... koszmar. Przezyłam 2 jego epizody i uważam ze to jest niedo wytrzymania.

Gość trelemorelelalala
jak się zachowywał ,co robił?

Gość katarzynasiezaczyna
mój mąz jest schizofrenikiem. Nie pracuje. Nie czyta. Nie sprząta. Nie zajmuje się dziećmi. Nie gotuje, tylko całymi dniami pali. Widziałam uzależnienie od papierosów, ale kiedy jemu kończą się papierosy w jego oczach widać przerażenie, ręce zaczynają mu się trząść. Podobno 90% schizofreników pali. Kiedy przestaje jego stan się pogarsza. Więc palenie przy dzieciach jest normą. ehh nie mam już si ły

Gość dfgvbnbgvfd
Zapytaj byłych Noxelii, których jest już ok.15 :D 🖐️

Gość RobertpiotrRobert1111111111111
...ciekawa historia pewnej Norweżki ...chora leczona farmakologicznie(wg antypsychiatrii barbarzyństwo) np.Kazimierz Dąbrowski , podjęła próby leczenia terapią z powodzeniem,ukończyła psychologię, obecnie swą metodą terapeutyzuje innych chorych....obaliła pewniki psychiatryczne.. ...link...http://www.krystynaromanowska.info/pdf/newsweek_arnhild_lauveng.pdf.... ...warto zapoznać się udowodniła że jest i można inaczej.... ...wystarczy frazy z poniższego cytatu wrzucać w gÓgle i pojawi się wiedza.... cytat z powyższego pdf---- -Jutro zawsze miałam być lwem  Przez dziesięć lat walczyła  ze schizofrenią. Udało jej się.Nie tylko wzdrowieć, ale także skończyć  wymarzoną psychologię. Dzisiaj pomaga podobnym do siebie.  Z Arnhild Lauveng,  norweską  psycholog,  autorką  książki  „Po  drugiej stronie  lustra“ rozmawia  Krystyna Romanowska .Posłanie do nadwrażliwych Kazimierz Dąbrowski Bądźcie pozdrowieni nadwrażliwi za waszą czułość w nieczułości świata za niepewność wśród jego pewności Bądźcie pozdrowieni za to, że odczuwacie innych tak, jak siebie samych Bądźcie pozdrowieni za to, że odczuwacie niepokój świata jego bezdenną ograniczoność i pewność siebie Bądźcie pozdrowieni za potrzebę oczyszczenia rąk z niewidzialnego brudu świata za wasz lęk przed bezsensem istnienia Za delikatność nie mówienia innym tego, co w nich widzicie Bądźcie pozdrowieni za waszą niezaradność praktyczną w zwykłym i praktyczność w nieznanym za wasz realizm transcendentalny i brak realizmu życiowego Bądźcie pozdrowieni za waszą wyłączność i trwogę przed utratą bliskich za wasze zachłanne przyjaźnie i lęk, że miłość mogłaby umrzeć jeszcze przed wami Bądźcie pozdrowieni za waszą twórczość i ekstazę za nieprzystosowanie do tego co jest, a przystosowanie do tego, co być powinno Bądźcie pozdrowieni za wasze wielkie uzdolnienia nigdy nie wykorzystane za to, że niepoznanie się na waszej wielkości nie pozwoli docenić tych, co przyjdą po was Bądźcie pozdrowieni za to, że jesteście leczeni zamiast leczyć innych Bądźcie pozdrowieni za to, że wasza niebiańska siła jest spychana i deptana przez siłę brutalną i zwierzęcą za to, co w was przeczutego, niewypowiedzianego, nieograniczonego za samotność i niezwykłość waszych dróg bądźcie pozdrowieni nadwrażliwi ---http://pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_D%C4%85browski_(psycholog)