Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drzwi balkonowe

czy drzwi balkonowe pasują jako drzwi wejściowe?

Polecane posty

Gość drzwi balkonowe

kupiliśmy dom, będzie tam wejście główne od tyłu domu ale z jednego pokoju jest też wyjście z domu (teraz to główne wejście ale my to przerabiamy tak, że chcemy zrobić z tyłu domu wejście główne a tam gdzie teraz jest to główne to chcemy wstawić inne drzwi). Mąż upiera się, żeby tam wstawić drzwi balkonowe, żeby nie wyglądało to głupio (tam będzie sypialnia i dziwnie by wyglądała z wejściowymi drzwiami) ale ja się boję, że wyjedziemy kiedyś a dom będzie wyglądał na łątwy łup dla włamywaczy. Co wy sądzicie?

Gość drzwi balkonowe
podnoszę

Gość gość
ja spojrzalabym na jakies firmy, ktore oferuja sprzedaz drzwi wejsciowych np. www.westo.pl i wybrala cos na zasadzie kompromisu ;)

>>>czy drzwi balkonowe pasują jako drzwi wejściowe?<<< Oczywiście :D :D :D x do pierwszego w nie KOPNIĘCIA :D :D :D.

Gość gość
w sypialni drzwi wejściowe słabo - ale okna też nie rób bo mogą złodzieje wejść ;p - nie rób cyrków stawiaj w sypialni balkonowe i do tego rolety antywłamaniowe i owczarka niemieckiego w ogrodzie i będzie spokój. Ale jaja w pierwszej chwili napisałam dżwi -masakra ;/

>>>ale ja się boję, że wyjedziemy kiedyś a dom będzie wyglądał na łątwy łup dla włamywaczy<<< Zawodowy włamywacz da sobie radę z każdymi drzwiami :D. Z tego, co zrozumiałem, to te drzwi to samodzielny, oddzielny od okien, otwór w ścianie. To będzie kusiło przypadkowych pijaczków :(. Trochę inaczej wygląda sytuacja, gdy te drzwi są w ciągu okien. Ja także w takim miejscu wstawiłbym drzwi tylko u góry przeszklone. Możesz założyć dwoje drzwi: te od wewnątrz szklane, a te od zewnątrz solidne. Podczas pobytu w domu, te zewnętrzne mogą być cały czas otwarte.

Gość gość
raczej nie - lepiej kupic tradycyjne, najlepiej antywłamaniowe, chociazby takie jakie mają tu www.muszynscy.pl

Gość gość
to zaloizcie sobie alarm i wtedy nie bedzie zadnego problemu! Przejrzyjcie oferte www.atline.pl . ALarm nadaje duzo wiecej bezpieczenstwa.

Gość gość
To zamontujcie z tyłu roletę antywłamaniową, a jeśli nie to po prostu kupcie lepsze drzwi. W firmie http://fenti.pl widziałam, że mają ciekawe modele więc może znajdziecie kompromisowe rozwiązanie?

Gość gość
Moje okna kupowałem od marki ze strony http://oknoplus.com.pl. Warto sobie porównać ich dane odnośnie izolacji pcv a z tym co sprzedają inne polskie firmy w tym momencie. Ja niczego lepszego nie znalazłem. Poza izolacją okna też fajne wygodne w ekspoatacji, nie zacinają się, łatwo można sobie ustawić mikrowentylację, samo mycie szyb nie jest jakoś czasochłonne.

Gość gość
Przejdź się do Protect w Warszawie i popytaj o panią Magdę. Dobrze zna rynek okien. Od niej się dowiedziałem, np. o rozwiązaniach OknoPlus. Teraz najlepsza kategoria energooszczędna okien na rynku w ogóle, więc może warto sprawdzić. Nie przepłaciłem, na czym mi chyba najbardziej zależało :)

Gość natikk

Jestem zadowolony z tych dwuskrzydłowych drzwi Martom które kupowałem na http://safedoor.pl. Wymiar taki jaki miał być, wzmocnione skrzydła, rzeczywiście chronią i wyciszają wnętrza. Poza tym sama estetyka mi odpowiada dobrze wygląda to wszystko od wewnątrz i tak samo od strony elewacji.