Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam...,

karmienie piersią odchudza = bujda!?!??!?!?!

Polecane posty

Gość bzdura z tym, że jeśli kobieta
KARMI PIERSIĄ , to będzie utrzymywać nadwyżkę 5-7 kg jestem tego najlepszym przykładem - 51 kg i 169 cm syna karmiłam 9 miesięcy, a do wagi po ciąży wróciłam po 3 miesiącach teraz córkę karmię już 7 miesiąc, a do wagi po ciąży wróciłam już po 8 tygodniach raczej w moim przypadku mowy być nie może o jakiejkolwiek nadwyżce kilogramów jeśli ważę 51 kg przy 169 cm wzrostu;)

Gość u mnie to jest tak
czemu bzdura?? Kazda kobieta jest inna. Jedne chudna bez problemu,ba, nawet osiagaja wage mniejsza niz przed ciaza, a u innych, tak jakby waga zatrzymuje sie na jakims poziomie i nie drgnie w rzadna strone. Ja jak karmilam piersia,mialam straszny apetyt,wiecznie chodzilam glodna, a mleka mialam tyle,ze bym chyba szescioraczki wykarmila:D No i waga stanela na +7. Dodam,ze jestem szczupla osoba. Przed ciaza milam rozmiar 34 teraz 36. Mam kolezanke,ktora miala tak samo. Ale znam tez takie kobitki,ktore nikly w oczach. Bardzo szybko chudly. Wiec nie rzadna bzdura,tylko roznorodnosc:p

taaa najlepiej to wyzwać od "zaściankowych" i tyle! widać mamuśki co się faHowej :-P literatury naczytały i teraz mądre się robią! ehh drogie Panie kobiety rodzą i karmią od setek lat. każda jest inna. sprawa indywidualna!

Gość karmie dopiero 2 tygodnie
od samego porodu i juz wygladam prawie tak jak przed ciążą. Przytyłam 17 kg. Zostało może 5. Brzyuch prawie płaski ale z walkiem przy schylaniu:-) sSkóra troche kisielowata ale dobrze jest.

Gość lenasl@poczta.fm
Wiecie dlaczego 'karmienie piersia odchudza"? bo karmiac malucha piersia tracimy dziennie ok 1000 kcl wiecej niz bez tego karmienia. 7000 tys kalorii to podobno kilogram w dol. Oczywiscie wtedy gdy nie nadrabiamy tego 1000 kcal podjadaniem. Problem z tarczyca to jeden szkopul, wiadomo, ze niedoczynnosc utrudnia utrate wagi a nawet moze powodowac przybieranie na wadze. Core karmilam piersia i stracilam wszystkie zbedne kg w 10 dni!! a po 2 tyg wazylam 14 kg mniej niz przed ciaza. Natomiast syna karmilam piersia o wiele dluzej, wage swoja osiagnelam dopiero po kilku miesiacach a ostatecznie tez zostalam 3 kg na minusie, wiec jak widac nie ma reguly. Badz cierpliwa i zrob poziom hormonow tarczycy. O niedoczynnosci moga swiadczyc tez inne objawy, sucha swedzaca skora, suche wyadajace wlosy, lamliwe paznokcie, woskowa skora..

Gość poppy brown
mądrze napisała mama powyżej, tracenie kilogramów po ciąży to ujemny bilans energetyczny pod warunkiem dobrej pracy tarczycy i przy regularnych zdrowych posiłkach, oczywiście geny też mają tu swoją rolę.