Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NELIZINA

MATKO PRZENAJŚWIĘTSZA!!! 18 TC A JA JUZ PRZYTYŁAM...

Polecane posty

Gość NELIZINA

6,5 KG!!!!! A TAK UWAZAM JAK JESC I CO JESC!! BYLY JAKIES ZACCHCIANKI ALE ZEBY OO TAK!!!!!!! LUDZIE KOCHANI!! CO ROBIC CO ROBIC??!! TO OD TEGO SIEDZENIA W DOMU!! A MUSZE SIEDZIEC BO FIRMA W KTOREJ PRACOWALAM SIE ZAMKNELA WIEC NAWET NIE MAM GDZIE PRACOWAC...OPRCZ W DOMU OCZYWISCIE.....:)

Zorganizuj sobie czas tak, żebyś mogła raz w tygodniu sięporządnie poruszać. W ciąży hyba najlepszy jest basen. Musisz mieć też na uwadze, że niektóre kobiety po prostu bardziej tyją w ciąży i juz. Ja jestem w 21tc, na plusie 5kg. Pilnuj wagi z jakimś internetowym kalkulatorem wagi w ciąży. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maluszka.

Gość NELIZINA
MOZE JEST TO JAKIS POMYSŁ Z TYM BASENEM.....bo naprawde sie przerazilam dzisiaj wstając na wadze...zawsze mialam tendencje do tycia...:( jakie to przykre aby cukrzyca ciazowa mi sie od tego nie zrobila...:(:(::(

Moze jakies spacery? Jeszcze jest cieplo, ja lubie wieczorkami wyjsc nawet na dwie godziny. A jak masz np. Psa to juz tym bardziej swietny pomysl. Po za tym zalezy jakie zachcianki i jak czesto. Mnie ciagnie w ciazy na przemain na slodkie i ostre. Ostrego nie jem bo mam okropna zgage, a jak bym jadla caly czas te slodkie to bym juz z 20 kg na plusie miala, wiec pozwalam sobie raz dziennie na cos slodkiego. Do tej pory 33 tydz i 8 kg na plusie

Ja tez zawsze mialam sklonnosci do tycia, ale jak zaszlam w ciaze, to zmienila mi sie przemiana materii na lepsze. Jem duzo wiecej jak przed ciaza, a waga jest w porzadku.

Gość NELIZINA
mialam kilka zachcianek na slodkie i na kapuste kiszona :) ale slodyczy nie jadłam codziennie..raz na jakis czas.... jest cieplo..ale bol plecow powoduje ze ciezko czasem pochodzic dluzej...szczegolnie ze mieszkamy w dolku i zeby gdzie pojsc trzeba isc pod gore..:)

Jezeli bola Cie plecy, to masz kolejny powod, zeby wybrac sie na basen :).

Lepiej rozchodzic ten bol niz siedziec w domu ;) pozniej dopiero bedziesz narzekac na bole plecow... Serio ;)

Ja w poprzedniej ciąży I trymestr zamknęłam na +4kg, z czego zanim mi założyli kartę ciąży to już miałam 1 kg więcej, więc można by powiedzieć że przytyłam 5kg. A jadłam tyle samo co wcześniej i w dodatku miałam pracę fizyczną, więc nie wiem czy tak da się coś na to poradzić. W sumie przytyłam jakieś 16-18kg w ciągu całej ciąży, więc nie aż tak tragicznie, ale rozstępy mam okropne :-/ Chyba jedyne co możesz zrobić, to spróbuj jeść tak jak na diecie przy cukrzycy ciążowej (poczytaj na necie) no i jak najwięcej się ruszaj. Oglądając tv drepcz w miejscu, a siedząc przy kompie machaj nogami itp. Możesz tez chodzić okrężnymi drogami po zakupy, albo wybrać się po pieczywo do piekarni, która jest dalej niż zwykle (chyba że pieczywo kupujesz w sklepie, to wtedy spróbuj się pofatygować pieszo do najbliższej piekarni, o ile takową masz w okolicy) :)

Gość NELIZINA
mieszkam za miastem jakies 15 kg zeby pojechac do sklepu musze udac sie samochodem..:))) ale dzieki za pocieszenie...jzeli tylko da sie ten bil rozchodzic to ja z checia tak zrobie...:))szkoda ze u nas dzisiaj pada...

W sumie to wydaje mi się, że nie ma aż takiego znaczenia czy będziesz dużo chodzić po domu czy na spacery (jedyne co to kwestia dotlenienia). Ważne żeby nie zalegać całymi dniami na kanapie i przy kompie a jak już musisz, to często wstawaj, zmieniaj pozycję i tak jak pisałam machaj nogami hehe :D

Gość NELIZINA
ok połaże troche i pomacham nogami :)) haha no i chyba czas na diete....taka jak przy cukrycy nie ma zartow

Autorko- a może tak u Ciebie byc że przytyjesz bardzo na początku ciąży a pózniej możesz tyć mniej. Moja koleżanka też tak miała na początku ciąży a skończyła na 12 kg na plusie

Gość NELIZINA
anitko obys miala racje...:)

Gość NELIZINA
dodam jeszcze ze ja do tej pory wymiotuje rano i wieczorem...dlatego dziwie sie skad te kg...

ja jestem w 8 tc, wymiotuję i zmuszam się do jedzenia, a mam 2 kg na plusie i wzdęty brzuch,prawdopodobnie od zatrzymania się wody w organizmie to bardzo częsty przypadek

Na basen proponuje uważać, niestety kobiety w ciązy sa podatne na infekcje:( Hmm jesli uważasz, że za szybko tyjesz mimo ograniczania się to może pogadaj z lekarzem, bo czasem tycie związane jest np z chora tarczyca:) A poza tym głowa do góry

Gość NELZINA
dzieki za pocieszenie...sama sie zastanawiam czy basen to dobry pomysł po pierwsze infekcje po drugie...przeziebienia...po trzecie boje sie jednak o dziecko...moja ciaza nie jest latwa od samego poczatku czesto bylo cos nie tak niby teraz jest dobrze...ale jednak sie boje

Ja tez szybko tyłam w obecnej ciąży i w którymś momencie powiedziałam STOP, nie jem kolacji tylko owoc jakiś, jogurt albo warzywo ( np kalarepkę i 2-3 rzodkiewki) i na całe szczęście od ok 3 tygodni ani pół kg nie przytyłam.

Gość guru guru
CINI, TY ZE SWOIMI NIEPRAWIDŁOŚCIAMI NIE POWINNAŚ UDZIELAĆ RAD! Wiesz, że masz za mały brzuch, za mało wód (stwierzone przez gina) a chwaliszsię, ż mało przytymaś. ŻENADA

Gość ewinka85
a co ja mam powiedziec, jestem w 10 tygodniu i mam na wadze już około 6 kg na plusie :( nie wiem co sie dzieje , jem normalnie, moze malo sie ruszam, ale mam prace siedzącą,

tez jestem w 18 tc. tez przytyłam 6 kg. jem normalnie. widocznie tak ma byc. nie objadam się a tyję w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg. schudłam 30 ;) więc nie martwię się za bardzo

Gość NELZINA
dzieki dziewczyny jestescie kochane !! ja sie martwie bo zaszłam w ciąże mając juz nadwagę..:(

Ja podobnie jak meaaa przytyłam 26 a schudłam prawie 30. Ale teraz ograniczyłam słodycze i jak pisałam - kolacje zamieniłam na owoc lub warzywko i nie tyję już.

Gość NELZINA
meaa ja mam termin na 3.03 widze ze ty na 5 a znacie juz plec?