Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

supertata

Czy być samotnym ojcem to duża przeszkoda ??

Polecane posty

Gość dck
Facet z dzieciakiem? To dobre dla frajerek, które nie są w stanie zdobyć faceta bez obciążeń. Jak widać po wpisach, pełno takich, więc nie martw się autorze, w końcu się jakaś nawinie.

Ja jestem samotną mamą i wolalabym somotnego ojca niż faceta bez zobowiązań taki nie zrozumie co to znaczy być rodzicem.

Gość Ciekawie mówicie
Rzeczywiście to bycie frajerką miec odwagę wychowac cudze dziecko...

Gość Ciekawie mówicie
Tata nie przejmuj się :) człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że sam ma dużo i innych łatwo ocenia.

Gość to nie jest przeszkoda
dla kobiet, ktore szukaja odpowiedzialnego i dojrzalego mezczyzny. Przeszkoda bedzie dla tych, ktore szukaja gowniarza bez zobowiazan, z ktorym chca sie wyszalec i potem na luzie zniknac. Byc moze takie do tej pory spotykales, skoro stworzyles ten temat. Takze kobieta, ktora chce miec dzieci, ale nie ma ochoty meczyc sie w ciazy i przy porodzie, bedzie zachwycona, ze to ja ominie, a bedzie mogla otoczyc Twoje dziecko opieka jak wlasne. Znam kilka takich kobiet, moj chlopak tez ma dziecko, ktorym sie opiekuje. Ja jego syna traktuje jak wlasna rodzine, ale szanuje jego matke, bo to jego matka i to sie nie zmieni. Jedyny problem moze pojawic sie wtedy, gdy Twoja ex wykorzystuje dziecko do kontrolowania Ciebie. Wielu mezczyzn wpada w taka pulape zaleznosci, co czyni ich niezdolnymi do nowego zwiazku, bo wciaz w jakis sposob sa pod wladza bylej, choc nawet z nia nie mieszkaja. Tez niestety znam wiele takich przykladow. Tak wiec badz cierpliwy w poszukiwaniu 2giej polowki, a znajdziesz taka, na jaka zaslugujesz. A jak ktorejs przeszkadza fakt, ze jestes ojcem, ktory naprawde wypelnia swoje obowiazki, to taka laska nie jest Ciebie warta.

Gość lkjopop[p[
Gliwice bez przyszłości? Jestem z innego rejonu kraju ale wiem, że tam np. jest jedna z 2 najwiekszych firm informatycznych w Polsce prawda? :classic_cool:

Gość agaMM
Od kilku miesiecy wychowuje samotnie 4-letnia corke. Radze sobie...ale przykro mi,ze moje dziecko nie bedzie miec pelnej rodziny.Staram sie byc mama i tata w jednej osobie.:) 🌼

Gość kartywes
ja się związałam z facetem który ma juz dzieci , tylko że nie on je wychowuje i tak, uważam się obecnie za frajerkę, gdybysmy nie mieli razem dziecka to już dawno bym odeszła:( na początku było ok, schody zaczęły sie później. Gdybym mogła cofnać czas to związałabym się z bezdzietnym mężczyzną napewno. Czasami miłośc do drugiej osoby to za mało, żeby poradzic sobie z jego życiowym bagażem.

Gość moniczka :P
Kobiety lubią chyba takich facetów opiekuńczych, dobrze że nie zostawiłeś tych dzieci dl mnie to plus gdyż nie planuję swoich :P ale sa 2 bardzo ważne rzeczy druga kobieta bowiem ich matka będzie już do końca w twoim życiu i nie które nie umieją się z tym pogodzić będzie ciągła zazdrość i kłótnie, i a drugie dzieci albo ją zaakceptują albo odrzucą a jęśli się już przyzwyczają do tej kobiety i byście się nie daj bóg rozstali dzieci poczują się znowu odrzucone

Gość kartywes
zazdrośc jego dzieci o ojca stała się przeszkodą, a jak pojawiło się małe dziecko to już w ogóle masakra:( nie miałam na to wpływy, nie wiem może coś im ich mama nagadała a może taki wiek, w każdym razie koszmar , a ja zaczynam je nienawidzieć.

Gość agaMM
Autorze dodam sobie topik do ulubionych. Mojej corce brakuje ojca.Lgnie i tuli sie do mojego szwagra.Wciaz pyta kiedy przyjdzie itp. Mysle,ze trzeba bardzo rozwaznie wybierac nowego partnera. Takie male dziewczynki sa bardzo wrazliwe.

Gość hannnnnnna
"Nie każdy nadaje się do tego, by wychowywać nie swoje dziecko" nie kazdy tez nadaje sie, by wychowywac swoje.

Gość agaMM
kartywes-dziwisz sie,ze jego dzieci sa zazdrosne ? Dobrze jakbys wlaczyla je do opieki nad przyrodnim rodzenstwem. np.wspolne spacery i zabawa. Dzieci nie sa tu niczemu winne.

Gość moniczka :P
Może to i jest jakaś przeszkoda ale dodam że takie czasy coraz więcej ludzi wychowuje samotnie dzieci nie tylko matki ale i ojcowie za pare lat to będzie standard :P Pewnie jesteś wartościowym człowiekiem i spotkasz jeszcze kobietę która zaakceptuje Cię z nimi bo pewnie na to zasługujesz. Powodzenia

Gość agaMM
Nie mieszkam niestety w Pl.:(

Gość agaMM
Zajrze pozniej,bo czas goni.🖐️

Gość MalutkaMyszkaaaa
A ja mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie. jesteś pewny że nie faworyzował byś swojej córki nad dziecko partnerki?

Gość KarolaaaaaaA
Mam dwójkę dzieci i na pewno nie przeszkadzałoby mi gdybym poznała faceta z dzieckiem. Wręcz przeciwnie. Myślę, że lepiej byśmy się rozumieli. Ale gdybym dziecka nie miała, to nie wiem, czy to byłoby takie proste...

Myślę, że takich rzeczy nie można być pewnych dopóki się ich nie doświadczy. Mam nadzieję, że nie i starałbym sie aby tak nie było.

Gość to wspaniałe że w
Polsce pojawiają się wreszcie dorośli mężczyźni. Do tej pory wszyscy chłopcy wychowywani byli na wiecznych gówniarzy,nie doroslych nigdy do roli ojca. Autorze przynosisz nadzieję :) A normalne kobiety, zmęczone wiecznymi chłopcami bez poczucia odpowiedzialności szukaja właśnie takich mężczyzn jak Ty. Małolaty oczywiście jeszcze nie, bo do opieki nad dzieckiem (swoim lub cudzym) trzeba dorosnąć. Tak więc raczej odradzam Ci 18tki, chyba że są jakieś wyjatkowo ogarniete, ale w Twoim wieku lepiej poszukać babki po 30tce, takie częściej mają poukładane w głowie.

Gość @@@456
Jestem pełna podziwu dla Autora topiku. Sam zajmujesz się całym domem czy ktoś ci pomaga? Pracujesz? A mama dziewczynki nie interesuje się nią?