Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u8ue73ueyue4

czy jedno piwo zaszkodzi???

Polecane posty

Gość pfffffffff
ludwikaaa oj tak tak mi strasznie głupio i wstyd że chyba zaraz potnę się szarym mydłem, jesteś idiotką skoro myślisz że przejmuję się jakimiś obcymi babami na kafe, zresztą i tak zmykam stąd bo wolę inteligentniejsze towarzystwo

Słyszałaś o FAS? Jeśli nie to poczytaj sobie, a następnie sama odpowiedz na zadane przez Ciebie pytanie.

Piękna luiza " a kogo ja tutaj obraziłam? wlasnie cenie sobie osoby po studiach medycznych i wierze w to co mówią

Gość haha, Kobra
ależ Ty farmazony wypisujesz, aż szkoda czytać :D Idź lepiej do książek usiądź, bo jeszcze nie daj boże będziesz skazana na ta twoja wyszydzaną zaoczną pedagogikę :D

Gość ludwikaa
to tylko o tobie swiadczy skoro sie znizasz do poziomu jak to nazwalas idiotek to sama jestes jeszcze wieksza z nich :)

Gość dajcie kobiety spokój
Nie kloccie sie. kazdy postepuje tak jak uwaza za sluszne. Mozna chyba ze soba na jakims poziomie dyskutowac, a nie atakowac jedna druga.

Gość Mammmmma*
Koobra - rozumiem że jak urodzisz dzidziusia i będziesz sączyła piwko, a dziecko będzie miało akurat pustą butlę, to odlejesz mu dobrodusznie odrobinę browarka - NA JEDNO WYCHODZI, czy wypijesz to będąc w ciąży, czy karmiąc piersią, czy lejąc bezpośrednio w butlę. Porażka!

Jasne, FAS po 1 piwku przez 9 miesiecy ,brednie A dzieci z downem jak sie rodzą to efekt uboczny jakiego trunku?bo wiel osob nie pijących czy nie palących rodzi chore dzieci, wiec na co tym razem zwalicie?

Gość co to za lekarz??
A cozto za lekarz, ktory zaleca picie alkoholu ciezarnym ? W zyciu gorszej glupoty nie widzialam :/ Kiedys znajoma lekarka mowila, zeby wyobrazic sobie, ze dziecko, wielkosci fasolki, plywa w ilosci alkoholu, ktory chcecie wypic. jakos po jej wypowiedzi nigdy przenigdy, nie napilabym sie bedac w ciazy.

Gość ludwikaa
kazdy ma swoje racje i ich broni na tym chyba rzecz polega ;] szkoda tylko ze glowna zainteresowana sie nie wypowie...

Gość powaznyproblem0123
wpadłaś ?

Gość trufelkap
kobra- co ty za argumenty tu przytaczasz? Mowimy o piciu i FAS a nie o dzieciach z zespolem downa. opanuj sie.

Mammmmma* "NIE BEDE MIEC DZIECI NIGDYW ZYCIU,jestem zbyt nerwowa i emocjonalnienie nie spelniam wymogow Alkoholu nie pije bo nie lubie jego smaku,i w ciazy nie jestem

Gość Mammmmma*
Koobra - choroby genetyczne i inne o których piszesz, to choroby powstałe NIEZALEŻNIE od postępowania matki, więc przestań udawać idiotkę i pisać tu brednie porównując to do bezwzględnego zachowania matki, która z premedytacją upija własne dziecko.

Gość nie,skądże
Kobra ma poprostu weekend i za mało jej w gimnazjum zadali.

Gość Koobra nie ma bezpiecznej
dawki alkoholu dla kobiet w ciąży, a wiesz dlaczego? bo dla FAS nie ustalono jeszcze takiej dawki i może się do niego przyczynić tak samo jedno piwko, jak chlanie przez całą ciążę- radzę poczytać coś na ten temat, a nie wypisywać herezje

Gość ente
Kobro -> nie 1 piwko, bo Autorka pisala, ze zanim dowiedziala sie o ciazy pila ile chciala. i teraz wlansie to 1 piwko moze zadecydowac o zdrowiu dziecka, to po 1. po 2. nie pisz ze piwo jest dobre na nerki a wino na trawienie, bo owszem, w normalnym stanie jest dobre, ale Autorka jest w ciazy. i kazdy lyk piwa dociera rowniez do dziecka. i ok, w tym czasie to piwo robi dobrze na nerki Autorki, ale jednoczesnie szkodzi dziecku. tylko nie pisz prosze ze dziecku tez dobrze zrobi na nerki... poza tym.. co Autorce da to jedno piwo? albo jest alkoholiczka albo kompletnie nie zalezy jej na dziecku.zwlaszcza ze to poczatek ciazy i teraz dziecko najbardziej sie rozwija..

Gość ludwikaa
kobra idz siadz do lekcji bo tu mowimy o powaznych sprawach a zdaje sie ze jestes w gimnazjum wiec nie masz pojecia o czym tu sie rozmawia...

Gość 9278ja
Posłuchajcie. W każdym głosie jest odrobina prawdy. ja uważam, że wypicie ODROBINY (np. szklanki piwa, lampki wina) alkoholu zbrodnia nie jest. Ale to, co mnie przeraża to to, ze jak sądzę młoda dziewczyna, która zaszła przypadkiem w ciążę, nie ma na tyle oleju w głowie, żeby samodzielnie pomyśleć i podjąc decyzje dotyczącą zdrowia jej dziecka. A za 9 miesięcy co, założy temat "czy mogę palic w obecności dzidziusia?"

Gość Mammmmma*
Koobra - ja gdybym nie chciała mieć psa, to nie wypowiadałabym się na temat tego, czy kleszcze zaszkodzą jego zdrowiu itp. Tak więc zajmij się lepiej takimi tematami, które mniej więcej ciebie interesują i nie mąć w głowie autorce, bo jeszcze ciebie biedaczka posłucha.

Gość właśnie, otóż to
idź kobra lepiej dalej sie żal, że twoja germanistka siedzi w szkole krócej niz ty.

Ja tu pisze co ginekolog-poloznik mowil w w studiu na temat okazjonalnego spozywania alkoholu. Byl telefon od kobiety w 5 miesiacu cązy i pytala sie o to,i taką odpowiedz uzyskala ze napewno nie zaszkodzi jesli to bedzie symboliczna ilosc

Gość w temacie powiem tak
Nie polecam picia alkoholu w żadnej postaci i w zadnej ilości. Pomysl autorko, że w tej chwili, płód się kształtuje, rozwija, każda ilośc może byc dla niego groźna. Chyba piwa możesz sobie odmówić, nie? Kup sobie kwas chlebowy, smakuje podobnie, a ma 0%alkoholu. I baw sie dobrze :)

Gość ludwikaa
kobra to powiedz to autorce to codziennie bedzie sobie wypijala "bezpieczna ilosc":/

Gość Mammmmma*
Koobra - lekarze to też ludzie, są ci mądrzejsi i ci głupsi, niestety takiego miałaś okazję wysluchać.

Gość dobra Kobra
to byla wypowiedź 1 lekarza. Ale każda baba swój rozum ma i chce jak najlepiej przede wszystkim dla swojego dziecka. Wiec chyba przez te kilka miesiecy jest w stanie odmowic sobie picia alko.

Gość ludwikaa
a dalabym glowe ze do gimnazjum albo jeszcze nizej :-) hahaha

Gość bla bla ple ple
Kobra, jak cie czytam, to mi słabo. Młoda jestes, w ciaży nie byłaś, dzieci nie planujesz, to znajdz sobie bardziej odpowiedni temat. Bo niepotrzebnie sie tu spinasz i wtracasz swoje 3 grosze. Poczytaj moze fachowa literature, zamiast ufac telewizyjnym ekspertom.

Gość ludwikaa
koobra czyli uwazasz ze jak autorka bedzie co tydzien szla na impreze i wypijala 1 piwo to wszystko jest cacy??? nie mam sily do ciebie dziewczyno ;/