Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luiza2-0

Suknia dla niskiej panny mlodej

Polecane posty

Gość Luiza2-0

jaki fason wybrać?

Gość kilka_klik
ja bd miala odcinana lekko pod biustem, tzn nie bedzie zadnej wstazki ktora by mi "odciela: buist od dołu ale bedzie lekko tam zlapana, bdedzie węższa w tym miejscu i dol nie taki bardzo rozkloszowany. nie bd miala na kole sukni i 1 cm od podłogi, buty ok 4 cm. Mam 157cm;p

Mysle,ze to kwestia indywidualna. Wazny jest nie tylko wzrost ale i budowa ciala. Ja szlam jako niska kobitka w wysokich obcasach i sukni na kole.

Gość slubkalubka
ja mam obcasy 6 cm mimo, ze mam 158 cm wzrostu, narzeczony 184. nie mam zamiaru sie meczyc. lepiej wybrac dobry fason sukni niz meczyc sie w obcasach ja mam nietypowa budowe ciala wiec musialam wybrac specjalny fason, ale jesli jestes proporcjonalna to bym Ci polecila cos takiego http://www.amareldin.pl/pl/suknie-slubne/69-suknia-slubna-karolina.html

Gość żę tak powiem
ja mam 162 i mój mąż też jest wysoki bo mam 183 wybrałam suknię na kole z tym że z przedłużonym trochę gorsetem, dobrym patentem jest też wpięcie wysoko welonu co doda optycznie kilka cm, no i wysokie obcasy, jak ma się wygodne buty to nie problem... Ja przetańczyłam na obcasach do rana, wcale się nie oszczędzając

Gość wklejam przykład sukni
dodającej wzrostu i wysmuklającej (czyli wydłużającej/podwyższającej) sylwetkę: http://arttrend.pl/fotki/suknie/pelopia.jpg Bo też suknia, by podwyższyć, powinna: - mieć ramiączka krojone razem ze stanikiem gołe ramiona, ramiączka "makarony" bardzo skracają!! - dekolt "V" (wydłuża i wysmukla szyję) - niezbyt szeroką spódnicę - być uszyta z matowej, raczej delikatnej (lejącej) tkaniny - mieć zaakcentowaną, ale bez przesady talię - wydłużony stan, ale bez jego akcentowania!! suknie "półtuby" bardzo skacają

Gość bnviv
ojej jaka ta suknia sliczna, ma ktos moze namiary na salon w ktorej mozna ja kupic???

Gość ryyyybkaa
Nie jest to czasem Anna Kara?:)

No to moze ja sie wypowiem, mam 152 I wlasnie kilka dni temu mierzylam przerozne fasony sukien I najbardziej mnie wydluzyl model w stylu 'dzwonka', suknia ma dekolt w litere 'V' I to naprawde pomaga, do tego podkresla talie, nie na kole I bez trenu, chociaz mozna go dopiac, jest z tiulu I wyglada bosko.. Dodam,ze welon tea przymiezylam,ale jakos strasznie mine skracal,nosze rozmiar 36-38

Gość smutna_frania83
a jak z cenami w tym salonie anna kara? te suknie z są po prostu cudne, noi sa tez krotkie a ja wlasnie takiej szkam :)