Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerażona20

Anoreksja.. Przeraźliwy lęk przed ciążą..

Polecane posty

dalej nie wiem co robic.. czy lepiej byloby sie roztac, a moze sie to ulozy ? caly czas zastanawiam sie nad tym co tu napisaliscie, i dalej nie wiem co robic

Gość Babolak
Przerażona, ty masz 20 lat. Niedawno zmagałaś sie z powaznymi zaburzeniami psychicznymi oraz emocjonalnymi (jeszcze nie do konca odzyskalas harmonę, rownowage oraz dobrostan psychofizyczny) WIEC NIE MYSL TERAZ O DZIECIACH BO MASZ JESZCZE NA CZAS TEGO TYPU PRZEMYSLENIA (plodnosc kobiety drastycznie spada dopiero po 35 roku zycia). Wyrzuc z glowy ten problem poniewaz nie dotyczny on Ciebie w prespektywie TERAZ -ZARAZ MUSZE PODJAC TE DECYZJE, PODEJMIESZ JA GDY BEDZIESZ W STANIE I W MOMENCIE W KTORYM BEDZIESZ NA TO GOTOWA. Daj sobie spokoj z przezywanie koszmarnej wizju ciazy porodu idewastacji ciala nim spowodowanej bo tylko WPEDZASZ SIE W OBSESJE I POBUDZASZ NEUROTYCZNE LEKI. Gdy bedziesz miala 30 na karku to powrocisz do tego problemu, prawdopodobnie w tym momencie zycia twoja optyka i priorytety ulegna drsatycznej zmianie (choc oczywiscie gwarancji nikt na to nie da). W WIEKU LAT 20 MOWI SIE ( I CZUJE) ROZNE RZECZY, ZA DEKADE MOGA ONE ULEC DEZAKTUALIZACJI - JESLI TWOJ CHLOPAK JEST CZLOWIEKIEM MADRYM TO POWINIEN TO ZROZUMIEC (zreszta on rowniez na dzieci ma jeszcze czas)

Specjalista, a wlasciwie specjalistka jest z Poznania. To psycholog specjalizujacy sie w zaburzeniach odzywiania, kobieta doswiadczona zarowno w zakresie terapii indywidualnej i grupowej. Ja trafilam do niej z zaawansowana anoreksja i leczylam sie u niej kilkanascie miesiecy. Ona nie tylko skupia sie na tym, zeby np. pacjentka wychudzona wrocila do bezpiecznej wagi (jezeli jest to konieczne), ale przede wszystkim prowadzi intensywna psychoterapie - nie tylko w zakresie zaburzen odzywiania, ale majaca generalnie na celu poznanie siebie, swoich problemow, zahamowan, nauczenie sie mowienia o nich. Takze na pewno mozna u niej liczyc na to, ze pomoze po prostu poukladac sobie w glowie problemy, ale tez np. podpowie, jak rozmawiac z chlopakiem o Twoich obawach.