Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie złapiecie mnie

Czy jesteście katolikami?

Polecane posty

Gość dindina osiem osiem
jednak jesteście nudni nie bawie sie z wami kartoflami

Gość dindinaaaaala
buddyzm to filozofia - bo tam nie ma pojęcia Boga -ale iine religie jak najbardziej

Gość katolicy mają wyprane mózgi
powiedz to buddystom, że ich religia to filozofia ;P

Gość dindinaaaaala
religijn e baby maja kompletnie zryte mózgi - organizacje kobiece -katolickie -pisały listy protestacyjn e przeciw podpisaniu przez polske konwencji o zabobieganiu przemocy wobec kobiet- to chyba dowod na to ze Kk - popiera przemoc wobec kobiet- episkopat krytykowął te konwencje

religia nie wymaga pojęcia osobowego boga, tak samo bog nie musi byc jeden. Tak więc dla jednych buddyzm będzie filozofią, tak jak chrześcijaństwo może nią być, dla innych będzie religią.

religijne baby i chłopy mają zryte mózgi. Normalny człowiek nie będzie popierał przemocy ani jej stosował, świr bedzie popierał nawet przemoc stosowaną wobec siebie, na co przykładem jest masochistyczne podejście kobiecych (!) organizacji katolickich do sprawy przemocy wobec nich samych.

Gość dindinaaaaala
abstrahując od buddyzmu- religie popieraja przemoc wobec kobiet- vide morderstwa honorowe, obrzezanie , masowe aborcje zenskich płodów i mordowanie zenskich niemowląt- w religiach nie ma nic dobrego

Gość dindinaaaaala
skoro baby sam e wyznaja religie je dyskryminujące- to sa debilkami o niewolniczej mentalnosci-a wiele bab przechodzi na islam -dla faceta- to dopiero calkowite zacmienie umysłu

Gość Esma15000
a mnie sie wydaje , ze na ziemi juz chodzi antychryst , wiec jak mamy byc katolikami ?

Gość dindinaaaaala
wg Kk jednodzietnośc to grzech -Kk popiera życie w biedzie ze stadem dzieci -rózni ksiąza nawet biskupi-krytykuja jednodzietnosc

ale ludzie religijni myślą, że w ich religiach jest żródło dobra. Aż do tego stopnia zostali oszukani.

Gość dindinaaaaala
niektorzy zrzucaja beret - a juz przedszkol a i szkoly to klerykalne dno

Gość hosaiwa
nakaz rodzenia dzieci -nawet w biedzie - jest typowy dla religii

Gość nie zdajecie sobie sprawy
że staniecie niedługo w obliczu smierci i co wtedy ? pomyślcie tylko, to nic nie boli.

Gość Esma15000
życie też boli , ale antychryst tego nie widzi

Gość kiii22
Czeka ich wieczne potepienie, ale narazie niech zyja w nieswiadomosci.

Gość kiii22
Szatan widzi wszystko i zaciera szpony z uciechy widzac co wypisujecie. Juz tam szykuje dla was kociolki.

Gość hosaiwa
anioły i demony -to bajki dla dzieci

Gość Esma15000
i na dodatek ktos mnie popiera :)

Gość hosaiwa
każda grupa trzymająca wladz e popiera przemoc wobec kobiet i skąpi kasy na walke z przemocą i np budownictwo socjalne - a kasa na koscioły i pomniki papieża-ok 600-pomników była

Gość hosaiwa
wszelkie zło na swiecie dzieje sie przez religie

Gość hosaiwa
kaplani i klerykalni politycy to bestie

Gość hosaiwa
w dziewiczej piczy błon a kwiczy z pożadna do ruchania

Gość ramborga
religijn e bbaby - rodzcie co roku jak kaze KK

Gość Endlerka
Jestem osobą wierzącą, i chociaż nie popieram niektórych księży i działań Kościoła (który czasem utrudnia życie zamiast ułatwiać), to uważam że nie powinno się ich potępiać. Do tych wszystkich, którzy wyzywają osoby duchowne i tak je zawzięcie krytykują - proszę, spójrzcie najpierw na siebie:) Kościół został ustanowiony przez Boga, tak samo jak kapłaństwo (pierwszymi kapłanami byli Apostołowie) i sakramenty. Należy jednak pamiętać, że Kościół jest złożony z ludzi, takich samych jak my, którzy popełniają błędy. KK przynajmniej miał odwagę przyznać się do nich i dążyć do poprawy. Czasem 'powołania' są nietrafione i zdarzają się osoby duchowne, które nie mają bladego pojęcia co robią i tylko szerzą złą opinię o Kościele.

Gość Endlerka
Popatrzcie natomiast na takie osoby jak bł. matka Teresa lub chociażby Jan Paweł II albo Ojciec Pio. To są prawdziwi ludzie Kościoła i oni reprezentują prawidłową postawę chrześcijańską. Problem w tym, że media zawsze nagłaśniają sensacje, więc np. taki czy inny 'ksiądz'-pedofil będzie miał więcej rozgłosu niż tysiące dobrych księży, którzy naprawdę starają się pomóc ludziom.

Gość gość
Tak jestem katolikiem. W tej religii wychowałam się, później po prostu wybrałam ją dla siebie jako najbardziej mi bliską. Żadnej presji społecznej, rodzinnej, po prostu tu się odnajduje. Mieszkam w tyglu narodowościowym zwanym USA, poznałam ludzi różnych wyznań i kultur, szanuję ich przekonania, ale wierzę w mój specyficzny sposób.

Gość gość
Jestem ka/ toliczką . Widzę że ten temat jest potwierdzeniem tego co zauważyłam już wcześniej-że jeśli ktoś żyje z dala od Bo/ ga to bardzo dużo w nim agresji,nienawiści i wszelkich innych negatywnych emocji. Posty anty/ kat/ tolików są przepełnione nienawiścia po brzegi, pełne inwektyw i blzugów. Cóż-świadczy to samo za siebie ...Smutne .. Pozdrawiam .