Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokatka

poród po cesarce

Polecane posty

Gość lokatka

witam ,mam krótkie pytanko,jestem w 7 miesiącu ciązy poprzedni poród był 4 lata temu i skończyło się cesarką, teraz chciałabym tylko cesarke,bo słyszałam że jest jakieś prawo do odmowy porodu siłami natury gdy poprzedni poród skończył się cesarką .Czy ktoś może orientuje sie bardziej w temacie.Prosze o informacje.

Gość Czkawka po obiedzie
moja znajoma kolejne dziecko miała 3 lata po pierwszej cesarce i miała zaleconą kolejną cesarkę właśnie po tych 3 latach

Gość Ksb
Przez cesarskie to nie poród !

Gość lokatka
tak przez cesarke to nie poród,a ja mam to gdzieś.

Gość lokatka
o jak mi dobrze jeszcze.

Gość to Ty masz wybór
i jeśli chcesz tm razem rodzić przez CC, to tak będziesz rodzić

Gość lokatka
do ksb,słuchaj to jest moje dziecko moja dupa mój brzuch ,i moje życie ,ja się w twoje nie wpierdalam,chciałam zasięgnąc opini,na temat który napisałam i nie chce rozmawiac z tobą na temat który mnie nie interesuje.

Gość lokatka
ktoś może jeszcze ma doświadczenie

Gość to Ty masz wybór
jest tak jak Ci napisałam 3 razy rodziłam przez CC

jesli sa wskazania stale ze strony matki, to tak, ale jesli sa wskazania jednorazowe, bo np. dziecko jest zle ulozone, to one nie maja wplywu na decyzje o sposobie kolejnego porodu, chyba ze uplynelo mniej niz dwa lata.

Gość to Ty masz wybór
dziunia, ile razy rodziłaś przez CC?

Gość omnetta
to Ty masz wybór jak sie czulas po 3 cc? ja miala juz 2 i czula sie dobrze, za 3 tyg. mam 3 i a nadziej, ze tez bedzie dobrze.. rodzilas w polsce?

Gość omnetta
lepiej sie odezwij bo bede zuszona ganiac cie po wszystkich tematach o porodach;) hehehe

Gość dziunia jak zwykle g...wno wie
Niestety o cesarce decyduje lekarz dyżurny i nawet jesli masz wskazania od ortopedy, swojego ginekologa itd on to może mieć gdzieś i kazać ci rodzic naturalnie

No to może ja się wypowiem bo jestem na bieżąco w temacie. Miałam cesarkę z powodu niewspółmierności miednicowej ( za duże dziecko - wąska miednica) Teraz też mam podobne wskazania bo znowu jest duże dziecko - na pewno będzie powyżej 4 kg. Moja pani ginekolog stwierdziła, że są to są jak najbardziej wskazania do cesarki ale nie jest tak, że na pewno mi ją zrobią ( ewentualnie w jej szpitalu mogłaby wpłynąć na kolegów - dosłownie mi tak powiedziała) W szpitalu w którym chciałabym rodzić zapytałam o to i pani położna mi powiedziała, że to, że miałam cesarkę z takiego powodu a teraz ten powód nadal istnieje ( bo jakoś miednica mi się nie poszerzyła) o niczym nie swiadczy i to lekarz zadecyduje. Dla mnie to chore. 100% pewności miałabym jakby dziecko było pośladkowo ułożone albo jakbym miała jakieś inne problemy - dużą wade, wzroku. Lokatko a jak spytałam o to prawo że pi 1 cearce mam wybór to nie wszedzie biorą to pod uwagę, wszystko zależy od szpitala i od lekarzy tam pracujących - moim zdaniem spytaj bezposrednio w szpitalu w którym będziesz rodzić A jaki powód był 1 cesarki?

Ważko zaskoczyłaś mnie szczerze mówiąc... Jak ja się dowiadywałam w Lublinie to mi powiedzieli, że po cc mogę ale nie muszę rodzić naturalnie i że bez żadnych ceregieli zrobią drugą cc. U mnie wskazaniem była spora wada wzroku... ale nie na tyle spora żeby ot tak mi zrobić cc. Mam wadę -8 dioptrii cc robią od -10. Okulistka mi dopisała po prostu na zaświadczeniu degenerację siatkówki, bo nie chciałam sn za żadne skarby. Teraz ta okulistka poszła na emeryturę więc dla świętego spokoju się dowiadywałam czy mi przysługuje drugie cc- wg lekarzy w Lublinie przysługuje. A co do innych szpitali... jak ktoś nie chce sn to wystarczy zaświadczenie od psychiatry o tokofobii- tego nie ma prawa żaden lekarz podważyć na 100%

Gość i ja tez sobie napisze
Też słyszałam,że po 1 cc można mieć kolejne cc. No chyba,że ktoś chce rodzić naturalnie. Ja miałam cc i kolejny raz też chcę. Miałam cc bo byłam po terminie, duże dziecko-mała miednica i nie dali rady wywołać porodu - niewydolna szyjka. Zrobię WSZYSTKO by rodzić cc - nawet będe udawać panikę przed sn. Ryczeć, krzyczć itp. jestem gotowa na wszystko - cc jest lepszym porodem jak dla mnie i nie chcę sn.

Miałaś lepsze podejście widocznie. Ale widzisz to jest tak, że jakbym rodziła w szpitalu, w którym pracuje moja ginekolog to "da się załatwić" a ja tam nie chce rodzić bo tam jest "rzeźnia". Zapisałam się prywatnie do lekarza z tego szpitala w którym chce rodzić więc jutro wieczorem napiszę co on mi powiedział. Mąż mówi, że może moja ginek. chce w łapę, bo ja oprócz tego mam duże żylaki na macicy. Ja nie urodzę normalnie! Nie i już :):) Mam jeszcze jedną opcje - miałabym 100% cesarkę ale 100 km do mojego miejsca zamieszkania więc w tym tygodniu wszystko się wyjaśni. Dla mnie kobieta powinna mieć wybór czy to po cc czy po prostu się boi naturalnie rodzić.

Gość to Ty masz wybór
po żadnym z trzech porodów nie czułam się tak dobrze jak po tej 3-ej cesarce:) naprawdę i;) aż sama byłam zdziwiona;) dziewczyny, to jest usankcjonowane prawnie, że po pierwszym cieciu macie wybór oczywiście jeśli jest bezwzględny nakaz przez lekarza, że drugi raz macie rodzić CC, a Wy uprzecie się na SN, to nie ma o czym mówić - musi być CC, ale jeśli Wasz wybór jest rodzić drugi raz przez CC to lekarz nie może odmówić

Gość to Ty masz wybór
każdy kolejny poród po drugim cięciu cesarskim oczywiście jest wskazaniem do CC i już nie ma wtedy wyboru

hehehe przyłączam się do was :D No chyba, ze dali by mi zzo i położną, która zadbałaby o to żebym nie pękła i nie była nacinana najlepiej w wannie w pozycji kucznej :D ale w Polsce to sobie tylko mogę o tym pomarzyć...

a co do tego "prawa" to jest jakieś zalecenie sprzed iluś tam lat ale mało kto tego przestrzega. Jak położnej powiedziałam o tym to mnie wyśmiała i powiedziała, że wszystko od lekarza zależy. Jak znajdziecie tą ustawę czy zalecenie wklejcie linka to sobie wydrukuję, ja nie mogłam znaleźć tego

mama 6 latki - a wiesz co mi położna powiedziała? Ze ZZO po cesarce to nie chcą dawać bo jakies przeciwskazania są, mąż się wkurzył, bo ona gadała tak by zniechęcić w ogóle do rodzenia w tym szpitalu. Cesarka nie- znieczulenie - nie, a może w ogóle miejsc nie być...

Gość a jaki masz brzuch?
dziewczyny na forum na gazecie.pl jest taki wątek w dziale dobry poród czy jakoś tak ja będę rodzic 1 rok i 7 m-cy po pierwszej cc (polozenie miednicowe wtedy) i sie boje, ze mnie zmusza do sn na izbie jak pojade... z wawy jestem

Gość to Ty masz wybór
ja miałam wybór przed drugim porodem (2 lata temu) i lekarz wręcz powiedział, że nie urodzę jeśli sama mu nie powiem jak chcę rodzić, bo on nie będzie brał odpowiedzialności za to

To też musisz się spytać o to w szpitalu w którym będziesz rodzić, ale mi właśnie powiedziała ginekolog że jeśli pierwsza cesarka była z powodu właśnie jak położenie miednicowe, czy owinięcie pępowiną itd to drugi poród nie jest wskazaniem do cc bo już wskazania nie ma, chyba że znowu jest takie położenie.