Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gvfcrtgya

Ide na wesele z nowym facetem czy powinnam kupić kwiaty ?

Polecane posty

Gość ja też szukam butów .
musztarda czy ty nie rozumiesz że kwiaty w parze są jedne !!! I to kobieta je daje a facet daje koperte panu młodemu ! Czy ty byłaś kiedys na jakims weselu :o no i kwiatki powinna kpić dziewczyna.

18:18 [zgłoś do usunięcia] hy7u8io00 musztarda, czyli chcesz powiedzieć że jak idziesz z facetem na wesele to nic od siebie nie kupujesz nawet kwiatów i facet sam składa się na kase do koperty i jeszcze sam kwiaty kupuje ???????????????????????? X X A Ty masz pół mózgu, czy 1/4? Laska idzie na wesele do siostry swojego faceta. Jest osobą towarzysząca, zaproszoną przez niego. W takiej sytuacji nawet do głowy by mi nie przyszło, że mam coś od siebie dawać. Tym bardziej kwiaty wręczać. Buraki. :D :D :D

18:20 [zgłoś do usunięcia] ja też szukam butów . musztarda czy ty nie rozumiesz że kwiaty w parze są jedne !!! I to kobieta je daje a facet daje koperte panu młodemu ! Czy ty byłaś kiedys na jakims weselu no i kwiatki powinna kpić dziewczyna. X X X Jak może kobieta wręczać kwiaty będąc z facetem? :D :D Ja pierdolę, jaka dzicz.

Gość ja też szukam butów .
to dlaczego większośc dziewczyn wręcza kwaity pannie młodej ?? :)))) przyjrzyj zobacz sobie jakiś film z wesela :D

Gość gvfcrtgya
Jednak nie kupię tych kwiatów :) gdybym miała kasę to może tak ale w tym wypadku szkoda mi pieniędzy :)

Gość WujekSam
musztardzie już dziękujemy, idź krowy doić skoro tak nawijasz o tej wsi

Gość SamaJa2
A na sukienkę i fryzjera masz kasę? PS. To może uprzedź partnera, że nie kupisz kwiatów, bo może dla niego to oczywiste, tak jak dla nas, że kupisz

Gość gvfcrtgya
Na fryzjera nie mam i nic z włosami robić nie będe a sukienke mam z tamtego roku buty też więc mam się w co ubrać...

18:23 [zgłoś do usunięcia] ja też szukam butów . to dlaczego większośc dziewczyn wręcza kwaity pannie młodej ?? przyjrzyj zobacz sobie jakiś film z wesela X X Widocznie same wieśniaki. :D :D

Gość gvfcrtgya
zresztą oglądałam przed chwilą wesele koleżanki i tam wiele dziewczyn nie dawało kwiatów więc dlaczego ja muszę, tym bardziej że mnie nie stać ...

Gość tu chodzi o prostą zasadę
ja zapraszam - ja stawiam Kiedy to ja zapraszam dziewczynę do kawiarni czy kina, czy gdziekolwiek, to ja płacę za wszystko i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby ona za coś płaciła. Tak trudno to zrozumieć?

KTO I KOMU WRĘCZA KWIATY Zasadniczo kwiatów nie daje się mężczyznom, chociaż istnieją od tej reguły pewne wyjątki, np. nie ma nic niestosownego w kwiatach danych profesorowi, dziadkowi czy lekarzowi w dowód uznania czy jako wyraz wdzięczności. Kwiaty są prezentem bezpiecznym m. in. dlatego, że ich wręczenie nie jest odczytywane jako próba łapówki. Jeżeli kwiaty przynosi dziewczyna i chłopak lub małżeństwo, to zawsze mężczyzna wręcza bukiet pani domu. Jeżeli dana para przynosi ze sobą jeszcze jakiś prezent, to wręcza go kobieta. Często przychodząc do znajomych z wizytą, przynosimy bukiet kwiatów i butelkę dobrego alkoholu. W takim przypadku mężczyzna wręcza kwiaty gospodyni, a potem przekazuje trunek gospodarzowi. X X X To samo odnosi się do wesel. Ale na wsi może inne zwyczaje panują. Wśród plebsu wszystko jest możliwe. :D :D

Gość Szukam sobie.
Dobrze, że ty jesteś z miasta niedojebana idiotko. :D Szkoda tylko, że słoma ci z butów wystaje, miastowa panienko. ;););)

Gość IJHGHIOR
musztarda hahahaha ale ty jestes ograniczona :)) nikt nie daje kwiatów facetowi na ślubie tylko KOBIECIE KOBIETA !

Gość Ghandia
musztarda żal, po prostu żal

Gość wezskuiolaaa9898
zgadzam sie z musztarda;) tez bym nic nie kupila;) nie temu, ze jestem sknera. Mialam 2 razy taka sytuacje (kolega mnie zaprosil, nie znalam panstwa mlodych) Nic nie dalam oczywiscie. On dal koperte i kwiaty;)

Gość Szukam sobie.
Aha, i pomyśl nad lepszą ripostą darmozjadzie weselny. :) Wstyd zapraszać takiego chama, bo tylko wiochy narobi, a niby takie TOTO miastowe haha. :classic_cool:

Gość kopolka3
wezskuiolaaa9898 czyli stałaś jak osioł a facet dawał kwiaty :D no to już chociaż tobie mógł dać żebyś wręczyła i nie stala jak debil z pustymi rękami.

Gość wezskuiolaaa9898
ja tego kolege tez zaprosilam 2 razy:) haha:) i oczywiscie ja dalam koperte i kupilam kwiaty;)

Gość wezskuiolaaa9898
a nie nie;) tzn juz nie pamietam czy ja je trzymalam czy on;) moze i ja;) chodzi mi tylko o to, ze za nic nie placilam

Laska, wyluzuj. Ja rozumiem, że na wsi inne zasady panują. Wśród kulturalnych ludzi nigdy kwiatów nie daje kobieta. Proste. Ile mam Ci tłumaczyć?

Gość Szukam sobie.
Ale mnie naprawdę nie interesuje komu i co dajesz. :) Bo nie o to mi chodzi. ;) '' Wśród kulturalnych ludzi nigdy kwiatów nie daje kobieta. '' A skąd ty możesz wiedzieć co robią kulturalni ludzie? Nawet koło takich nie stałaś. :D Ludzi ze wsi traktujesz jak podludzi, o czymś to świadczy. :)

Gość wezskuiolaaa9898
jak ja jestem na weselach to duzo kobiet daje kwiaty

Kwiaty zawsze wręcza mężczyzna, jeśli towarzyszy mu kobieta, zajmuje się ona pozostałymi prezentami. Wyjątkowo, jeśli odbiorcą kwiatów ma być gospodarz, może je przekazać kobieta. Dawniej zasada wręczania bukietu kobiecie obowiązywała bez wyjątków; nawet jeśli jubilatem lub solenizantem był mężczyzna, on otrzymywał prezent. Dziś zasad tych nie przestrzega się tak ściśle. Na pewno jednak nikt nie poczuje się urażony. X X X Widzisz, Jesteś takim jełopem, że nawet nie potrafisz zrozumieć kontekstu. Dla mnie ludzie ze wsi, to pewna kategoria takich osobników jak Ty, bez pojęcia o niczym, o pewnych zasadach kulturalnego zachowania. To jest wieś. Wieśniaro. :D :D

18:42 [zgłoś do usunięcia] wezskuiolaaa9898 jak ja jestem na weselach to duzo kobiet daje kwiaty X X Bo wyrosło nam kolejne pokolenie przygłupów. Paaa :D 🖐️

Gość wezskuiolaaa9898
musztarda ma racje jesli chodzi o przyjete normy wreczania kwiatow: cytat ze strony o dobrym wychowaniu i zachowaniu: "Kwiaty wręcza mężczyzna. Jeśli dodatkowo mamy zamiar dać jakiś prezent, to daje go kobieta. Natomiast jeśli do kwiatów dajemy butelkę jakiegoś alkoholu, to mężczyzna najpierw wręcza kwiaty kobiecie, a później przekazuje upominek gospodarzowi. Wyjątkowo kobieta wręcza kwiaty gospodarzowi domu." Chociaz ja do tego wagi nie przywiazuje na weselach;) jest zamieszanie ogolnie:)

Gość Szukam sobie.
Złotko, dla ciebie mogę być nawet jełopem. Myślisz, że opinia chamki mnie interesuje? :D Nie świruj. :-P Nigdzie nie napisałam, że trzeba iść z kwiatami czy bez, rażą mnie tylko twoje prymitywne wypowiedzi, dziecinko. '' Dla mnie ludzie ze wsi, to pewna kategoria takich osobników jak Ty, bez pojęcia o niczym, o pewnych zasadach kulturalnego zachowania. '' A no to teraz wszystko jasne, '' wieś '' znasz z autopsji. :) To jedno krótkie słowo określa całą ciebie. :D

Gość wezskuiolaaa9898
papa:)