Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starterkowa111

obraczki polerowane czy matowane?

Polecane posty

Gość starterkowa111

które sie mniej rysują? które ładniej wyglądaja?

Gość ertteee
jak dla mnie polerowane, matowe się szybko ścierają do polerowanych mam ściereczkę do czyszczenia (czyści się nią też srebro)-wystarczy chwila a biżuteria jak nowa:)

Gość tak zmieniliśmy i co w tym
dziwnego??? ślubne złote obrączki rysowały się i niszczyły z prędkością światła, w dodatku moją (jak się okazało juz duzo po fakcie) odlano z błędem - pękniętą, a męża - za dużą; gdy jeszcze schudł co nieco, obrączka zaczęła mu spadać z palca, kilka razy omal jej nie zgubił - stres był wtedy ogromny... teraz nosimy tytanowe obrączki i jesteśmy bbbbb zadowoleni :) zostały poswięcone przez tego samego księdza, który celebrował naszą ślubna mszę - nawet okiem nie mrugnął, zrozumiał, nie prawił żadnych morałów :) ślubne leżą w puzderku, sprzedawać ich nie zamierzamy ale to TYLKO symbol i AŻ symbol - w końcu mężatki nie biegają na co dzień w ślubnych welonach, choc to też symbol ;)

Gość kiedyś coś
My początkowo myśleliśmy o matowanych, ale usłyszałam, że takie się szybko "wybłyszczają". Skończyło się na klasycznych błyszczących z białego złota od Kruka - i po 2 latach trzymają się dobrze, nie widzę rys. Fakt, że do prac domowych i sportów zdejmujemy, ale też nijak dodatkowo o nie nie dbamy (nawet nie wiedziałam, że można okresowo oddawać do jubilera do szlifowania!). Zastanawiam się, czy podatność na uszkodzenia nie zależy też w jakimś stopniu od profilu/przekroju obrączki - nasze są klasycznie wyoblone, a mojego brata fazowane i jego się podobno dość mocno zarysowała.

Dokładnie. Moje matowane, zaczęły się blyszczeć mega szybko. Szkoda, że w Aparcie przy kupnie o tym ie wspomnieli, tak samo, ze obrączki z kamieniami nie da sie poszerzyć czy zmniejszyć... człowiek po latach dopiero madrości nabiera ;) Szkoda, że wtedy nie trafiłam na takie informacje czy na forum. Ale to było już dawno temu ;)