Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdasdjaskd

Prolemy w mieszkaniu studeckim-Prosze o rady

Polecane posty

Gość hdasdjaskd

wyjamujemy mieszkanie w 3 osoby kazdy ma swoj pokoj, wynajmujemy je od wrzesnia i wiec płacimy za nie tez od wrzesnia, ja nocowałam w nim we wrzesniu 3 razy, a kolega sprowadził sobie dziewczynę ktora siedzi juz 3 tyg wrzesnia, wiec porpozmawiałam z nim zeby ta sytuacja uległa zmianie, bo nie mam zamiaru ponosic dodatkowych kosztów za jego lubą, przeciez mogli wynajac sobie swoje mieszkanie. obiecał ze sytuacja ulegnie zmianie ale ona po zajeciach przyjechała znowu do nas i nie sprzata swoich rzeczy, Co jeszzce moge zrobic?? naprawde nie wiem rozmowiałam z nim ale widze ze nic nie dało. macie jakies pomysly

Gość hdasdjaskd
nikt nic nie poradzi:(

Gość Zgłoś właścicielowi
Zgłoś właścicielowi jaki masz problem. Zadzwon jak ona jest i niechprzyjedzie zobaczy

poinformuj go w takim razie ze jesli to nie ulegnie zmianie to rachunki placicie na 4 osoby a nie 3 ja mialam taka sytuacje. mieszkalysmy same ale u jednej dziewczyny ciagle chlopak przesiadywal, spal itp korzystal ze wszystkiego wiec ona placila wiecej

Następnym razem przy płaceniu rachunków daj mniej pieniędzy i powiedz że musi zapłacić za swoją dziewczynę.

Gość grunty idą do góry
Zaczynają się koorwa odwieczne problemy studentów. Wynajmij sobie kawalerkę, to będziesz miała spokój.

Gość SamaJa2
Mówisz, żeby pamiętał, że wszystkie rachunki idą na 4 osoby

Gość hdasdjaskd
ano spoko rachunki na 4 ,ale nie odpowiada mi ze ona siedzi;/ co to ma byc kurwa miłosny kącik , niech ida na swoje .. a rachunki to mozemy sie podzielic jest jescze czynsz, ludzie sa pojeabni ;/

Gość hdasdjaskd
napisałam mu sms ze chyba pamieta o tym, ze zaczal sie rok szkolny i nie ma byc przesiadywania. to odpisał ze to jego sprawa kto u niego siedzi w dzien;/

Gość SamaJa2
Tak, tylko z tego co pisze autorka, ta "koleżanka" siedzi tam już 3 tygodnie...

Gość wezskuiolaaa9898
no w dzien to jego sprawa, serio. Tez mialam rozne sytuacje, jesli nie nocuje to musisz zeby zacisnac. Bo sie nie dogadacie, nie wyznaczysz dobrze limitu czasu przyjmowania gosci. Najlepiej sie spijcie i zostancie para;)

Gość hdasdjaskd
tak jak napsiałam 3 tyg ta dziewczyna siedzi u nas dzien i noc 24 godz :D powiedziąłam mu ze ma sie to zmienic ze moze przychodic na 2 noce a nie siedziec miesiacami, obiecal ze od 1 nie bedzie siedziec .. a wróciła po zajeciach wiec napisałam mu sms ze miało byc inaczej .. wiec teraz on przyjał zasade ze bedą siedziec do 22 u nas a pozniej ona jedzie do siebe, wiec i tak cały dzien siedzi u nas

Gość hdasdjaskd
wkurwiajace nie wiem co zrobic;/

Gość SamaJa2
Znajdźcie innego współlokatora na jego miejsce

Gość hdasdjaskd
przeciez nic bym nie mówila jakby przychodziła w dzien, ale nie spanie 3 tygodnie i korzystanie ze wszyctkiego, nawet sie nie zapytał nie zawiadomił ze ona bedzie tu cały wrzesien siedziec

Gość hdasdjaskd
mysle o tym ze jak sytuacja bedzie sie powtarzac to zadzownic do własciciela i powiedziec ze nie zgadzam sie na takie cos, ze umowa jest na 3 osoby a nie 4 i ze ma porozmawiac z nim, skoro nie rozumie jak ja mówie

Gość hdasdjaskd
zreszta nie wiem czemu razem nie wynajma czegos;/ on płaci tu 500 ona gdzies tam tez ma swój pokoj wiec mogli wynajac razem . aha zaznacze jeszcze ze on w jej mieszkaniu nie spał ani razu

Gość hdasdjaskd
to kurwa skoro siedziec moze to ja tez wole chodzic do chłopaka, po co mam płacic za mieszkanie 500 na miesaic plus rachunki skoro moge spac u kogos na krzywy ryj i płacic za prysznic? :/ to jest sprawiedliwe??

Gość SamaJa2
masz rację, idź do właściciela. PS. A co na to drugi współlokator?

Gość hdasdjaskd
tutaj nie chodzi tylko o prysznic, codzennie mycie włosów czesanie, gotowanie dla 2 osob, pranie rzeczy, rozstawianie swoich rzeczy w łazience, i mam jej powiedziec ze moze sobie u nas nocowac ale ma mi dopłacic do prysznica;/

Gość hdasdjaskd
drugi chłopak dopiero wczoraj sie wprowadził wiec nie wie ze ona tu 3 tyg siedziała;/ poza tym sa kolegami dobrymi zarówno z dziewczyna jak z tym chlopakiem

Gość hdasdjaskd
ja tez mam faceta i u mnie nie siedzi, spał u mnie 1 noc, jak sie wkurwie to powiem zeby sie wprowadzil :D

Gość wezskuiolaaa9898
ojej, to Ty mieszkasz z obcymi? czy to Twoi znajomi? wspolczuje sytuacji. A ten chlopak sensny?

Gość SamaJa2
No to masz 2 wyjścia: 1. WSZYSTKIE RACHUNKI (na początek za wrzesień) on płaci jak za 2 osoby 2. szukasz innego mieszkania. Skoro chciałaś 3 osobowe, to dlaczego masz mieszkać w 4 osobowym. 3. mówisz właścicielowi mieszkania, że wyprowadzisz się, jeśli sytuacja się nie zmieni.

Gość hdasdjaskd
ten koles od dziewczyny to moj dobry znajomy a nawet byly przyjaciel, a tamten to jego kolega znam go troche

Gość hdasdjaskd
no własnie tyko mam w mieszkaniu miesiac wypowiedzenia za który bede musiala płacic;/

Gość wezskuiolaaa9898
kurde, to musisz porozmawiac czego oczekujesz i po rozmowie 2 tyg sie nie wtracac tylko obserwowac sytuacje, jak nie pomoze dzialac. A najlepiej zwiaz sie z tym chlopakiem to ta dziewczyna odpadnie;p