Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pharaon Reviens

moje życie to jedno wielkie pasmo nieszczęść

Polecane posty

Gość do Caroliny i Autora
Ja już byłam na samym dnie, miałam kilka chorób, wszystko straciłam, szkołę, pracę, znajomych, poważanie, umiejętności i chciałam umrzeć. Zawołałam wtedy do Boga mi mnie ratował, bo już nikt nie potrafi mi pomóc. I Bóg dał mi odpowiedź. Teraz dopiero, po wielu latach błądzenia i cierpienia, zaczynam żyć :) A jak to się dzieje? Niby zwyczajnie, modlę się o uzdrowienie mojej psychiki, ciała i duszy, inni też mi pomagają. Czy wiecie, że spowiedź to najlepszy egzorcyzm? A dlatego, że z własnej woli grzesznika się dzieje, sam człowiek chce się oczyszczać ze zła i zwraca się do Boga :) Przy normalnym egzorcyzmie to kapłan wygania złego ducha z człowieka, no i jest to już wtedy konieczne przy mocnym zniewoleniu. WOLA człowieka jest najcenniejsza zarówno dla Boga jak i dla sił nieczystych. Gdy swoją wolą odrzucamy zło, to zły już nie ma do nas dostępu i się wścieka. "Wierzysz w Boga? słusznie, ale i demony wierzą i drżą", tylko, że one się nie zwracają do Boga, więc nic nie zyskują. A Komunia Św. nas leczy, uzdrawia nasze wnętrze i życie, daje życie :) dziwne, że dopiero teraz to przyjęłam do serca, wcześniej to była tylko teoria. Ja naprawdę czuje Boże uzdrawianie, daje mi to dużo nadziei i pokój, który nie jest z tego świata. Zaczynam być szczęśliwa, a tak trudno mi było Bogu zaufać, zaufać, że On naprawdę chce dla mnie dobrze. A byłam podejrzliwa, bo w domu i życiu raczej nikomu nie mogłam ufać i obraz mojego ojca tyrana przerzuciłam na obraz Boga, który też mi się taki wydawał. A to jest kłamstwo.

Gość potwiedzam poprzednika
Też polecam powierzyć swoje problemy Bogu, spróbować oddawać je też na spowiedzi i poczytać coś o Modlitwie o Uzdrowienie, są nawet takie msze w celu uzdrowienia z różnych chorób i problemów. To jest naprawdę skuteczne, bo kto ma większą moc jak Bóg? :) tylko sztuka to Mu zaufać i otworzyć się na Jego miłość, dary. Też u mnie bywa z tym trudniej, ale już teraz nie mam takich dołów jak kiedyś, więc ogólnie po upadku zawsze powstaję dzięki Bogu.

Gość potwiedzam poprzednika
Bóg -Jahwe. Są trzy religie objawione, monoteistyczne: Judaizm, Islam i Chrześcijaństwo. Modlą się do tego samego Boga, zresztą i tak jest jeden Bóg. Jak będziesz się zwracał "Boże", to On będzie wiedział, że to do niego :) bo nie ma innego.

Gość potwierdzam poprzednika
Jeśli ktoś całe życie był w danej kulturze czy religii, i nie poznał jedynego Boga, to Bóg go nie skreśla tylko będzie go sądził po jego sumieniu i sercu. Ale jeśli ktoś wie, że jest jeden Bóg, wie o Jezusie, nie powinien modlić się do bóstw, bo wtedy odrzuca świadomie Boga i zwraca się do demonów.

Gość potwierdzam przeciwnika
Nie narzucam, pytałeś mnie, to odpowiadam. Nie mówię, że to jest chrześcijański Bóg, po prostu jest jeden Bóg, Stwórca, a dlaczego tak mówię... z doświadczeń, logicznego myślenia i przekazów od egzorcystów, od osób które prawie umarły z ludzkiego punktu widzenia itp. Wymieniłam 3 wielkie religie monoteistyczne, nie jedną, mimo że inaczej Go postrzegają, jest to ten sam Bóg. Nie musisz tego przyjmować, dowiesz się po śmierci. Tylko lepiej teraz przestudiować temat by nie stracić wieeelu lat i wiele dobrego, by czegoś nie stracić. Wielobóstwo jakoś nie wydawało mi się logiczne, bo nawet w mitologii (a więc opartej na mitach, czyli nie na faktach) bogowie ciągle się kłócili o władzę itp, gdzie tu w ogóle miłość do ludzi.

Gość potwierdzam poprzednika
Szanuję Muzułmanów i Żydów, jednak ja pełnię wiary znalazłam w chrześcijaństwie. A dlaczego nie wybrałam Islamu? bo oni postrzegają Boga trochę inaczej, próbują i myślą, że trzeba sobie zasłużyć na Jego miłość, nie są uczeni przebaczania i miłowania nieprzyjaciół. Nie mają też pewności co do swojego zbawienia, boją się Boga czasem za bardzo. Byłam kiedyś na takim spotkaniu z byłym Muzułmaninem, opowiadał o tym jak jego rodzina podchodziła do spraw wiary, musiał uciekać, ale teraz czuje dobroć i bliskość Boga, nie to co kiedyś.

Gość 67oiry8io8ok
Autorze moje tak samo, od kilkunastu lat zła passa mnie nie opuszcza, wiecznie dzieją się jakieś nieszczęścia, a to śmierć kogoś znajomego a to kłopoty w pracy, z prawem, ciągle coś się dzieje, dookoła fałszywi przyjaciele, dzisiaj musiałem kotka dać uśpić bo nie było dla niego ratunku.Zastanawiam się dlaczego wiecznie cierpię ale już do tego przywykłem.Już tak musi być że jedni mają życie a inni tylko wegetują.Jestem z Tobą.pozdrawiam

Gość gość
I tak nikt nie ma większego pecha w życiu niż ja...

Gość Roza38
ktos wspomnial cos o salazar wyswietlio mi sie dzuo profilow czym te osoby sie zajmuja?

Gość gość
Witam co to jest ten salazar? ewentualnie czy zna ktoś osobę która uczciwie oczyści człowieka ze świństw rzuconych przez inną osobę w Krakowie?dziękuję.

Ciekawe czy po tylu latach autorowi tego tematu odwróciła się passa życiowa?