Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadzieja2012

właśnie poroniłam

Polecane posty

nadzieja.. jak chcesz prowokować to poczytaj najpierw troszkę o tej ciąży a nie wypisujesz głupoty.. Co Ty ze słoniem w ciąże zaszłaś? Istna prowokacja 10 gram dziecko ma między 11 a 12 tygodniem 2 cm ma między 9 a 10 tc i waży około 4 gramy.. Coś Ci się pokiełbasiło dziecinko..

Gość dziwie sie i to bardzo
2 cm?? niemożliwe,na tym etapie jest widoczny ew jedynie pecherzyk ciazowy a akce serca mozna zaobserwowac mniej wiecej ok 6 tygodnia ja poroniłam w 14 tygodniu i moje dziecko miało 10 cm..coś mi tu nie pasuje,poza tym mimo dużej ciązy nie byłam łyżeczkowana!

Gość ze co???????
jasne, jasne wypierdalaj spac debilko

Gość A ja powiem tak........
dodaj fotę na "voila" i wstaw tu linka prowokatorze :) co do malwiny - no może się głupio uparła dziewczyna, ale ma rację: daty okresu nie bierze się pod uwagę w jednej sytuacji. Kiedy kobieta ma nienormalnie długie cykle - np. 50 czy 70 dniowe (tak, to się zdarza). Wtedy żaden lekarz nie bierze pod uwagę daty ostatniej miesiączki, bo bzdury by powychodziły. Ale to są skrajnie rzadkie przypadki, bo kobiety z takimi problemami hormonalnymi najczęściej "same" w ciążę nie zachodzą - są pod stałą opieką lekarską żeby dojść ładu z hormonami, później jeśli trzeba IUI czy in-vitro. Niemniej - teoretycznie istnieje możliwość liczenia ciąży tygodniami "faktycznymi" a nie wg reguły N.

Gość jestem lekarzem
malwina ma racje, ciąże liczą lekarze od OM tylko dlatego bo nie kazda kobieta wie kiedy zaszła w ciąże, natomiast jesli dana kobieta wie moze liczyc ciąże od momentu poczęcia

Gość mijoanna
jestes debilem, nie lekarzem-zadna kobieta nie wie kiedy doszlo do zaplodnienia, seks to nie jest termin zaplodnienia tepe dzidy!