Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Faaa12

Podejście do ślubów

Polecane posty

Kochaj siebie - nie rozumiem. Rodzice Ci płaca za ślub i siostra tez sie zareczyny i postanowiła wyjść za mąż wcześniej. Zabronisz jej?? A nie nie... na Twój ślub już rodzice nie bedą mieli pieniędzy. To sie weź do pracy skoros taka dorosła i rodzine chcesz zakładać :O

Gość jestę studentę
No tak, bo w świecie, kiedy najważniejsze jest spędzanie 3/4 życia w pracy "bo kariera", kobiety, dla których sensem życia jest rodzina, są mamutami i powinny wyginąć ;] Bo jest jedyna słuszna droga i one tego nie rozumieją! Nie rozumieją, że powinny spędzać większość czasu w pracy, bo kariera! Bo tak trzeba! Bo jak to tak, spełniać się przy dzieciach? A GDZIE KARIERA JA SIĘ PYTAM?! Proponuję czasem spojrzeć na świat z innej perspektywy, bo nawet jeśli dla was najważniejsze jest łażenie do pracy i to jest waszym sensem życia, to dla kogoś innego sensem życia może być zmienianie pieluch. Oczywiście bardzo upraszczam, bo najlepiej by było to wszystko wypośrodkować i jeszcze wcisnąć w między czasie jakąś małą pasję.

nie to ona miała podejście, że na jej ślub już nie starczy... :P dobra nieważne. my mamy umówione z rodzicami, że rodzice płacą za gości, my za resztę, więc też duży wkład w to mamy. chodzi mi tylko o porównanie opisanej sytuacji przez autora do mojej, kiedy to moja siostra koniecznie musi być pierwsza, bo uważa to chyba za wygraną w konkursie na "najładniejszy" ślub

Kobiety zostaly stworzone do rodzenia dzieci i gotowania, kazda kobieta ktora twierdzi inaczej wciska wam kit bo sama jest nieszczesliwa bo zaden facet jej niechce. :) Pierwsza fala feminizmu miala na celu zaciagniecie do pracy kobiet i opodatkowanie, obecnie przechodzimy w faze trzeciej fali - destrukcja rodziny. W USA polowa malzenstw konczy sie rozwodami.

Dziwne jest dla mnie to, ze rodzice płaca za cokolwiek na WASZYM ślubie. Macie w to jakiś wkład, bo tez placówce za coś? :D :D Nieważne. Tymon - kobiety wyruszyly do pracy, bo faceci takie dupy wolowe sie stały, ze nie umieją utrzymać domu w pojedynkę 🖐️

la plus belle - Gdyby urzedasy nie odbieraly 83% dochodow to pewnie by umieli. Bo kobietom zachcialo sie robic "kariere" w budzetówce..

Gość jestę studentę
Ja na przykład nie rozumiem kobiet, które w ogóle nie chcą mieć dzieci. Dla mnie takie życie jest puste i pozbawione sensu, ale dla większości feministek pewnie jest pustą, tępą idiotką, która sama wpędza się w koszmarne życie. Ale do pracy pójdę napewno, bo nie wyobrażam sobie siedzieć całymi dniami w domu.

Gość dobrze prznam sie
tez juz robilam aluzje facetowi, ale na Boga, jestesmy ze soba niemal 5 lat kocha mnie bardzo ja go tez ja jestem po 30-stce, on po 40-stce On chce miec dzieci, jest zdania, ze dziecko PO slubie a nie przed. ja takze w zadne wpadki w zyciu bym sie nie bawila no to na co chce gosc czekac, az bedzie mial 50 lat ? pierscionek mam, slub tez bedzie, sami sponsorujemy skromnie ale chamstwa nie mozna tolerowc, czy zauwazyliscie ze de facto, on Was wszystkich nazywa szczurami ?> Trzykologramowimy szczurami Jest prostakiem i tyle

Gość BiałaInezzzz
No dobrze, ale czemu niby tak źle świadczy o dziewczynie, gdy robi aluzje o zaręczynach? Czy to tylko facet ma prawo decydować o wspólnym życiu? Małżeństwo zawiera dwoje ludzi i tak samo kobieta, jak i dziewczyna może zacząć rozmowę na ten temat.

Gość BiałaInezzzz
*kobieta jak i mężczyzna miało być :-)

Jestem studentka - ja nie chcemiec dzieci i nie uważam, zeby moje zycie miało byc przez to puste. Jesli ktoś nie ma życia to te dzieci mu są potrzebne. Mi nie.

Gość ab_cdef
cizia_mizia, mowisz tak teraz, a jak przydarzy Ci sie wpadka, to bedziesz rozpowiadac na prawo i lewo jakie to macierzynstwo jest lal i jak to fajnie miec dziecko itd itp. Popatrz na anke muche, ktora tez swego czasu twierdzila: dziecko?!?! nigdy w zyciu!! la plus belle, co do tego kto u nich placi za slub bym sie nie wtracala, ich sprawa. Nie zrozumialas o czym piszemy:P Mianowicie chodzi o sytuacje wlasciwie potwierdzajaca tekst z artykulu: sa takie baby, ktore wywieraja nacisk na swojego chlopaka. A wspomniana siostra niestety jest taka baba, bo skad nagle zareczyny? I to miesiac po kochaj siebie. Po prostu zazdrosc ja zezarla i odpowiednio przysrubowala chlopaka..a swoja droga najechalas na dziewczyne, bo rodzice maja jej dolozyc sie do kosztow slubu, zaciekle broniac jej siostry. A to wg Ciebie siostrze rodzice juz moga zafundowac wesele? Nie widzisz, ze sama sobie przeczysz? :P:P

Ja nie bronilam siostry, tylko zwrocilam sie do tej dziewczyny, bo oba sie tu wypowiedziała, nie siostra ;-) No nie wiem, ale śmieszy mnie to, ze ludzie zakładają rodzine a jeszcze mamusia i tatuś za to płaca.

Gość brick80
Bombowy link. Uśmiałem się. Mocno przerysowany, ale zabawny i miejscami celny tekst. Dzięki ;)

la plus belle czy cizia_mizia, nie wiem mam wrażenie, że osoby, które NIE ROZUMIEJĄ TAKIEGO PODEJŚCIA, przepraszam za dosłowność, ale zazdroszczą, bo im rodzice nie pomagają. Czy jeżeli rodzice kupują dziecku mieszkanie/samochód/oddają firmę, to też jest dziwne dla Ciebie? Jest mnóstwo takich przypadków i nie ma w tym nic dziwnego. Mnie stać na ślub, wesele, bo zanim się zaręczyliśmy i podjęliśmy decyzję o ślubie, mieliśmy pieniądze. Ale niektórzy tak mają, że albo białe albo czarne

Gość jestę studentę
cizia mizia - Ależ oczywiście, nie mam życia, jestem niespełnioną frustratką i tylko dlatego chcę mieć dzieci. To nic, że studiuję, co więcej studiuję z pasją, ale nie! Kobieta, która chce założyć rodzinnę = głupia frustratka, która nie ma pomysłu na siebie. Jesteś śmieszna, zwłaszcza twoja odpowiedź, co zrobisz jak wpadniesz, szkoda, że ciebie nie usunęli ;)

Gość ab_cdef
cizia_mizia- twoja odpowiedz co zrobisz gdy wpadniesz obrazuje jaka jestes naprawde i w takim razie nie mamy o czym rozmawiac. Sorry nie moj poziom.

Gość Faaa12
Ale prostak odpowiada w komentarzach masakra jakas

Gość moje podejscie do slubu
Nigdy nie chciałam męża dzieci...chciałam być wykształcona, modna itp. W pracy spędzałam ok 15godz dziennie: robiłam karierę: sama kupiłam mieszkanie, samochód super ciuchy..na co mi wrzeszczące dzieci... Dzieki Bogu samochód mi się zapsuł: robił go skromny , ale przystojny facet. I wiedzie co teraz już wiem, że w nosie mam te dyplomy, kariery, modne ciuchy. Mamy dom pod miastem obecnie troje dzieci i z perspektywy czasu żałuję, że wczesniej nie dotarło do mnie, że najfajniesze są np wspólne pikniki a nie lans w pracy. A jedyny pozytek z tej mojej starej pracy to fakt, że sami zapłaciliśmy za wesele i zostało na rozkręcenie warsztatu mężą. A ja siedzę w domu: gotuję piorę sprzątam i jest mi CUDOWNIE

Gość moje podejscie do slubu
Nigdy nie chciałam męża dzieci...chciałam być wykształcona, modna itp. W pracy spędzałam ok 15godz dziennie: robiłam karierę: sama kupiłam mieszkanie, samochód super ciuchy..na co mi wrzeszczące dzieci... Dzieki Bogu samochód mi się zapsuł: robił go skromny , ale przystojny facet. I wiedzie co teraz już wiem, że w nosie mam te dyplomy, kariery, modne ciuchy. Mamy dom pod miastem obecnie troje dzieci i z perspektywy czasu żałuję, że wczesniej nie dotarło do mnie, że najfajniesze są np wspólne pikniki a nie lans w pracy. A jedyny pozytek z tej mojej starej pracy to fakt, że sami zapłaciliśmy za wesele i zostało na rozkręcenie warsztatu mężą. A ja siedzę w domu: gotuję piorę sprzątam i jest mi CUDOWNIE