Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

sandrine ;-)

Sandrine - pytania i odpowiedzi

Polecane posty

Go艣膰 Do sandrine
Mam pytania odno艣nie zabieg贸w wykonywanych laserem w Klinice w kt贸rej pracujesz i kt贸rym sama mia艂a艣 robiony zabieg ( widzia艂am zdj臋cia, kt贸re gdzie艣 by艂y dodane ). Chodzi mi o to, czy od mocy ustawie艅 zabiegu laserem uzale偶nione jest to czy si臋 zrobi膮 mniejsze czy wi臋ksze strupki ( i ich mniejsza czy wi臋ksza ilo艣膰 ), czy je艣li jest ich wi臋cej to zabieg b臋dzie skuteczniejszy? Czy je艣li jest wi臋ksza moc zabiegu to znaczy, 偶e g艂臋biej wchodzi w sk贸r臋, czy g臋艣ciej? Mam te偶 pytanie czy u Was w Klinice mo偶na zlikwidowa膰 opuchlizn臋 pod oczami, czy na to laser dzia艂a, albo czy co艣 innego na to dzia艂a? Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Witaj, Moc lasera zazwyczaj dobiera si臋 do pacjenta i to nie zawsze jest wyznacznik jako艣ci zabiegu. Cz臋sto to co producenci pisz膮 na etykietach po pomiarach okazuje si臋 k艂amstwem. U Nas moc by艂a zmierzona i wszystko pracuje tak jak trzeba. Nie zawsze r贸wnie偶 po najsilniejszych parametrach osi膮gniemy najlepszy efekt, cz臋sto jest bardzo subtelna r贸偶nica. U Nas niekoniecznie wielko艣膰 strupk贸w zale偶y od mocy lasera, poniewa偶 ka偶dego traktuje si臋 indywidualnie. Ponadto przej艣膰 lasera jest kilka, a i do tego czasami impuls jest podw贸jny, albo nawet potr贸jny - i to powoduje, 偶e laser penetruje g艂臋biej. Fakt jest taki, 偶e absorbentem dla wi膮zki lasera CO2 jest woda - wi臋c je偶eli b臋dzie zbyt d艂ugi impuls to laser tnie tkank臋 tak g艂臋boko, a偶 nie ustanie (przyk艂adowo zak艂adaj膮c mu ko艅c贸wk臋 chirurgiczn膮 mo偶emy usuwa膰 brodawki, w艂贸kniaki, etc). To jak zachowuj膮 si臋 strupy zale偶y od tego jak si臋 piel臋gnuje sk贸r臋 - my wypracowali艣my ide臋 zak艂膮daj膮c膮, 偶e pod strupem jest zbyt du偶e ryzyko pojawienia si臋 bakterii beztlenowych, dlatego strupy usuwa si臋 w specjalny spos贸b, kt贸rego uczymy pacjent贸w na zabiegu, r贸wnie偶 od Nas otrzymuje zestaw do takiej piel臋gnacji..\ Je偶eli chodzi o obrz臋ki pod oczami to zale偶y jaki jest pow贸d ich powstawania - je偶eli jakakolwiek choroba, to nale偶y j膮 leczy膰, a dopiero w贸wczas niwelowa膰 efekty. Je偶eli to jest tylko tendencja to na pewno zabieg laserowy pomo偶e, poniewa偶 polepszy g臋sto艣膰 sk贸ry, kt贸ra w przypadku powiek jest 4 razy cie艅sza. W贸wczas r贸wnie偶 nie ma ju偶 takiej tendencji do uwypuklania si臋 sk贸ry przy obrz臋kach. Ponadto warto pomy艣le膰 o dobrym kremie do piel臋gnacji na co dzie艅, a w sumie raczej o 偶elach - gdy偶 maj膮 l偶ejsz膮 konsystencje i bardziej ch艂odz膮. Dodatkowo warto pomy艣le膰 o masa偶ach powiek i p艂atach hydro偶elowych, ewentualnie o dobrej mezoterapii ig艂owej - mo偶liwo艣ci jest wiele, ale to lekarz doradza po obejrzeniu pacjenta co jest najlepsze dla niego. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Do Sandrine.Witam.Chcia艂abym sie poradzi膰 jakie wybra膰 wk艂adki mam do wyboru 295 lub 310 mentor okr膮g艂e do zabiegu kilka dni a ja jeszcze mam dylemat.Mam 165 wzrostu wa偶e 53 kg i mam w膮ska klatk臋 pod biustem 77 a w biuscie 80cm.Lekarz namawia mnie do 310.Pom贸偶 prosz臋.B臋d臋 wdzi臋czna.

Udost臋pnij ten post

Witaj Majka, Niestety nie potrafi臋 Ci pom贸c, bo nie mam nic wsp贸lnego w chirurgii plastycznej. A lekarz nie przedstawi艂 Ci wizualizacji? W niekt贸rych klinikach pokazuj膮 Ci jaki b臋dzie efekt. Na pewno anatomiczne wygl膮daj膮 bardziej naturalnie ni偶 okr膮g艂e... ale co do pojemno艣ci to niestety nie wiem ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szukajaca46
Do siateczka jak tam kremik?zaadowolona jeste艣? wlasnie moj sie konczyi mam na niego tez ochote napisz tylko czy to jest forma kremu i czy nie uczula? czy sie dobrze rozsmarowuje i no i jakie sa efekty? czekam niecierpliwie i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Do Sandrine.Napisz mi prosz臋 jaki 偶el silikonowy na blizny daje najlepsze efekty chodzi o blizn臋 po szwie po operacji piersi.

Udost臋pnij ten post

Ja mam kilka pyta艅, jaki zabieg jest dobry na owal twarzy? Co powinnam zrobi膰 teraz z moimi przebarwienami polaserowymi , mam taka jakby 偶贸艂ta twarz, co zrobi膰 z popekanymi naczynkami tez po laserze. Co z odbarwieniami ? Co mam zrobi膰 z gumowata i 艣wiec膮ca skora pod oczami? Co mam zrobi膰 z tradzikiem i brazowymi plamami po tradziku? Chcia艂abym 偶eby艣 mnie zobaczy艂a i 偶eby艣 mi poradzi艂a. No i wypel艅iacze co sie stanie jak do ko艅ca zejd膮 czy obwisnie jeszcze bardziej moja twarz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewa 45
co ile dni trzeba robi膰 mezoterapi臋 ig艂ow膮 chc臋 zrobi膰 po 10 czy mo偶e co艣 wyj艣膰 nie tak jakie艣 skutki uboczne???? prosz臋 o piln膮 odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Do Sandrine . Du偶o pyta艅 mamy do Ciebie. Ja tez sie chcia艂am dowiedziec o skutkach ubocznych i przebiegu mezoterapii iglowej. Odezwij sie. Z ch臋ci膮 przeczytam fachowej i szczerej opinii.

Udost臋pnij ten post

Witajcie - przepraszam dawno mnie nie by艂o - ale mia艂am straszne urwanie g艂owy w pracy. Mo偶e teraz b臋dzie troch臋 luzu, bo si臋 w sumie kongres zbli偶a. Ma艣膰 sylikonowa - niestety w tym wypadku nie jestem znawc膮 - tak jak pisa艂am - zajmujemy si臋 tylko medycyn膮 estetyczn膮. W ka偶dym razie 艣wietne opatrunki hydro偶elowe ma Hartamnn - chocia偶 wiem, 偶e s膮 drogie ;/ w ka偶dym razie te z jonami srebra s膮 super, ale zapytaj najlepiej chirurga, kt贸ry Ci臋 operowa艂 - my艣l臋, 偶e ma spore do艣wiadczenie i na pewno dobrze Ci poradzi. Juleczka - przepraszam za zw艂ok臋 - najlepiej i najpilniej znale藕膰 mnie pisz膮c bezpo艣rednio maila - bo tam skrzynk臋 odczytuje prawie codziennie. Je偶eli chodzi o popraw臋 owalu twarzy to masz kilka metod: Sculptra (chocia偶 coraz wi臋cej doniesie艅 jest o ziarniniakach), Radiesse (stymuluje produkcj臋 kolagenu poza samym wype艂nieniem i nie s艂ysza艂am jeszcze o 偶adnych doniesieniach powik艂a艅, natomiast jest to do艣膰 drogi preparat - przyk艂adowo 1,5 ml to koszt ok. 1800 z艂. Jest oczywi艣cie jeszcze kwas hialuronowy - czy to Juvederm czy Teosyal, StylAge - dzi臋ki niemu mo偶esz dokona膰 wolumetrii, wolumetrii podporowej, wype艂ni膰 zmarszczki, zrobi膰 taki a'la stela偶yk z nitek hialuronowych i dokona膰 innych wype艂nie艅. Natomiast w postaci mezoterapii zapewne od艣wie偶y sk贸r臋 i poprawi jako艣膰 sk贸ry - natomiast nie wp艂ynie na owal twarzy. Ewentualnie mo偶e pr贸bowa膰 Dermapena - to jest po艂膮czenie jakby mezoterapii i frakcjonowania - tylko bez podgrzewania - my艣l臋, 偶e 3-6 zabieg贸w powinno zadzia艂a膰 - natomiast nie dam Ci pe艂nej opinii bo mam dopiero pacjentki po dw贸ch zabiegach - s膮 zadowolone, ale jaki艣 spektakularnych efekt贸w nie widz臋 - tylko poprawa jako艣ci sk贸ry - je偶eli chodzi o owal i uj臋drnienie - to te偶 za szybko by to ocenia膰. Na youtubie maj膮 艣wietny filmik obrazuj膮cy zabieg, etc. http://www.youtube.com/watch?v=6WczUjxn6x4 Przebarwienia - dobr膮 metod膮 jest Dermamelan - ale musisz by膰 艣wiadoma, 偶e p贸藕niej przez d艂ugi czas musisz si臋 kontrolowa膰 z ochron膮 przeciws艂oneczn膮 i restrykcyjnie stosowa膰 krem Dermamelan Treatment wg zalece艅 lekarza. Ewentualnie zacznij od maski tretinoinowej b膮d藕 Yellow Peel - Retises Forte - powinno to lekko zredukowa膰 przebarwienia i uspokoi膰 wydzielanie sebum - chocia偶 do tego wa偶ny jest r贸wnie偶 krem do piel臋gnacji na dzie艅 i na noc - jak kiedy艣 pisa艂am - polecam Babor Complex C - wydaje si臋 t艂usty, ale przywraca r贸wnowag臋 sk贸rze dojrza艂ej z tendencj膮 do zanieczyszcze艅 i odbudowuje naturalny p艂aszcz ochronny sk贸ry. Powik艂ania po mezoterapii: wszystko zale偶y od tego jakich produkt贸w si臋 u偶ywa, czy nie mamy uczulenia na nie, czy s膮 one sterylne, kto wykonuje zabieg, czy za偶ywamy jakiekolwiek leki, czy mamy tendencje do bliznowc贸w, chorujemy na choroby o pod艂o偶u autoimmunologicznym, niedawno si臋 opalali艣my, b膮d藕 chcemy jecha膰 na wczasy - to wszystko jest zale偶ne. Najcz臋艣ciej po mezoterapii jest prawdopodobne uczulenie - dlatego je偶eli o wiecie, 偶e macie alergi臋 na jakiekolwiek sk艂adniki - b膮d藕 preparaty - nale偶y powiadomi膰 o tym lekarza. Po drugie zaka偶enia - je偶eli aktualnie mamy opryszczk臋, b膮d藕 jakiekolwiek infekcje sk贸ry - lepiej z tym zabiegiem odczeka膰. Przebarwienia mog膮 wyst膮pi膰, je偶eli zabieg jest wykonany z niedu偶ym odst臋pie czasu od opalania zar贸wno przed jak i po zabiegu. Odst臋p czasowy pomi臋dzy zabiegami ustala lekarz - jest super je偶eli pacjent wykonuje go co 3 tygodnie, natomiast w zale偶no艣ci od preparatu mog膮 by膰 to nawet odst臋py 6-tygodniowe. Co do 10 dni... to wszystko zale偶y od preparatu i lekarza. Przepraszam, 偶e pisz臋 w takim chaosie, ale staram si臋 odpowiedzie膰 na wszystko ;/ Nie ma kobiet brzydkich, s膮 tylko zaniedbane...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no takkkk......
i Juleczka za wszystkie takie przyjemnosci bedziesz musiala zaplacic conajmniej 10 tys zl co roku! Bez sensu. Trzeba smac na kasie. Najlepiej to zrobic sprawe tej lekarce co tyle zlego Ci zrobila , i niech placi odszkodowanie! I niech funduje u kompetentnych lekarzy rozne zabiegi. Mnie to kurw..... krew zalewa jak czytam o partaczach!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tyuiopd
Pewna dziewczyna mia艂a fraxel na powieki przez lekarza kt贸ry nie dawno zmar艂. Przypominam sobie 偶e po tym zabiegu pisa艂a mi , 偶e jej sk贸ra jest bardzo cienka, 艣wieci sie , a kremy dos艂ownie z niej zp艂ywaj膮. Nie nam ju偶 kontaktu z t膮 dziewczyn膮. Druga od tego samego lekarza te偶 mia艂a przebarwienia , i chodzi艂a na zabiegi IPL. Wyda艂a na to du偶o pieni臋dzy. Dobrze 偶e ona wogole si臋 nie opala, bo podobno przebarwienia wracaj膮. Ja mia艂am taki zabieg ( jeden raz) lecz nie w Polsce. Jestem i by艂am szcz臋艣liwa , bo zlikwidowa艂 mi zmarszczki. Wydaje mi si臋 偶e to jest wina lekarza kt贸ry nie potrafi ustawi膰 odpowiednich parametr贸w dla danej sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Je偶eli chodzi o zabiegi laserowe jest wiele zmiennych mog膮cych wp艂ywa膰 na efekt zabiegu: 1. Sprz臋t - i nie mam tutaj na my艣li tych najdro偶szych, oryginalnych - ale musi mie膰 certyfikaty - czasami okazuje si臋, 偶e parametry podawane przez producenta - nie s膮 adekwatne do rzeczywistych opis贸w. Ponadto ka偶dy sprz臋t czasem si臋 psuje - je偶eli kto艣 wystawia zabieg laserowy na zakupach grupowych i urz膮dzenie pracuje od rana do nocy - to chc膮c nie chc膮c w ko艅cu zrobi komu艣 krzywd臋. 2. Osoba wykonuj膮ca zabieg. Rzeczywi艣cie zabiegi laserowe s膮 wzgl臋dnie nowe. Jest wielu dobrych specjalist贸w w Polsce. Niestety prawda jest taka, 偶e nie ma fachowych szkole艅 - do wszystkiego trzeba doj艣膰 samemu. Kogo za to wini膰... nie wiadomo - bo to tak samo jak w chirurgii plastycznej - nikt nie dzieli si臋 wiedz膮, bo si臋 boj膮, 偶e ich kto艣 wygryzie z interesu. Niby s膮 jakie艣 kongresy i szkolenia... ale czy poziom jest zadowalaj膮cy? Hmmm.... ponadto podej艣cie lekarza do pacjenta - nie jest powiedziane, 偶e tylko dobry dermatolog, czy chirurg potrafi obs艂ugiwa膰 lasery - bo nawet szympans potrafi - wa偶ne by my艣le膰 o tym jak wp艂ywa laser na tkank臋. Niestety niekt贸rym chyba si臋 nie chce i robi膮 to machinalnie. 3. Czas - niestety lekarze nie potrafi膮 pracowa膰 inaczej ni偶 na NFZ - m贸wi膮 szybko, medycznym j臋zykiem - aby jak najszybciej obs艂u偶y膰 pacjenta. A przecie偶 zabieg laserowy to nie wyb贸r kwiatk贸w do ogr贸dka. 4. Informacja - pacjent przed zabiegiem powinien dok艂膮dnie zrozumie膰 ca艂膮 procedur臋 i postepowanie, powinien wiedzie膰 jak si臋 przygotowa膰, jaki b臋dzie okres rekonwalescencji, jakie mog膮 by膰 ewentualnie powik艂ania jak post臋powa膰 po zabiegu, co mo偶na, czego nie mo偶na i po jakim czasie od zabiegu. 5. Uczciwy wywiad przed zabiegiem - pacjent musi uczciwie odpowiedzie膰 na wszelkie pytania lekarza, kt贸ry zamierza przeprowadzi膰 zabieg. Zatajenie drobnych informacji jak np. stosowanie steryd贸w na leczony obszar, za偶ywanie retinoid贸w, a nawet samoopalacze mog膮 w istotny spos贸b wp艂yn膮膰 na zabieg. Je偶eli nie pami臋tasz dok艂adnie nazw lek贸w kt贸re przyjmujesz we藕 ich ulotk臋 ze sob膮 na konsultacj臋. 6. Stosowanie si臋 do zalece艅 lekarza po zabiegu. Zdarza si臋, 偶e kobiety wykorzystuj膮 urlop na czas rekonwalescencji po zabiegu i przyk艂adowo sprz膮taj膮 mieszkanie, maluj膮 艣ciany, porz膮dkuj膮 ogr贸dki. Jakiekolwiek py艂ki, chemikalia, czy bakterie mog膮 wp艂yn膮膰 na sk贸r臋 i wyd艂u偶y膰 czas gojenia. 7. Zaufanie - wybieraj膮c lekarza, kt贸ry ma wykona膰 zabieg trzeba mu zaufa膰. Na efekty niekt贸rych zabieg贸w jak frakcjonowanie laserowe laserem CO2 wymaga czasu. Ka偶dy wykonuje go inaczej i ma inn膮 procedur臋. Je偶eli lekarz m贸wi: Nie kombinuj i czekaj okre艣lony czas do kolejnego zabiegu to czekaj i nie szukaj innego, kt贸ry zrobi to szybciej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaq
sandrine, mam pytanko: po jakim czasie od zabiegu ipl mo偶na wstrzykn膮膰 w bruzdy nosowo-wargowe kwas hialuronowy. jakie s膮 konsekwencje zbyt szybkiego wstrzykn臋cie kwasu przez lekarza.

Udost臋pnij ten post

Sandrine mam problem ze sk贸ra tzn. mam krosty czerwone ale bez tzw czubk贸w na wierzcho艂ku tak jakby stan ropny ale nie mo偶na jej wycisn膮膰 i co najdziwniejsze mam je tylko na ramionach i dekoldzie troch臋 sw臋dz膮 .Uczulenie wykluczone poniewa偶 by艂am u dermatologa i stwierdzi艂 偶e to mog膮 by膰 sprawy zwi膮zane z hormonami.Dosta艂am p艂yn do smarowania ATREDERM 0,025 % po kt贸rym schodzi艂a mi sk贸ra i mia艂am stan zapalny sk贸ry ledwo si臋 tego pozby艂am to by艂o straszne sypa艂o si臋 ze mnie okropnie.Krosty znikn臋艂y ale pojawi艂y si臋 zaraz jak si臋 wyleczy艂am.Smarowa艂am te偶 偶elem KLINDACIN T ale to nie pomaga.Ju偶 nie wiem co robi膰 i co stosowa膰 porad偶 co艣 prosz臋.Nie wiem czy wybior臋 si臋 do dermatologa bo by艂am ju偶 u dw贸ch a efektu nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukajaca 46
czesc Sandrine co polecasz na podniesienie owalu twarzy /oprocz laserow/ oraz zmarszczki przy oczach ? zastanawialam sie na nad niciami hialuronowymi robionymi u dr.W ... z wawy lub zabiegem Radiesse ale przy jednym i drugim zabiegu widze ze sa za i przeciw chcialabym uniknac efektu pyzy /a tak niby jest w przypadku nici/ i cegiel w policzkach /a tak pisza o tym zabiegi niezadowolone osoby/ podpowiedz prosze bo termin mojej wizyty nadchodzi szybkimi krokami a jets tyle mozliwosci ze sama nie wiem co wybrac pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

jaq a mo偶esz napisa膰 mi w jakim celu b艂 robiony IPL i ile zabieg贸w? Og贸lnie rzecz bior膮c nie ma przeciwwskaza艅 aby przyk艂adowo wykona膰 zabieg wype艂niania bruzd nawet tydzie艅 po zabiegu IPL - byle nie odwrotnie. Chocia偶 mo偶na asekuracyjnie odczeka膰 28 dni - to jest 艣redni cykl pe艂nej regeneracji sk贸ry. majka01072012 - a mo偶esz przes艂a膰 fotki tych zmian i info czy w ostatnim czasie nie wykonywa艂a艣 偶adnych zabieg贸w, nie zmieni艂a艣 kosmetyk贸w, perfum贸w, nie zmieni艂a艣 diety, nie odstawi艂a艣 tabletek antykoncepcyjnych, etc?

Udost臋pnij ten post

Szukaj膮ca Je偶eli chodzi o owal twarzy to i nitki i Radiesse jak jest dobrze podany daj膮 艣wietny efekt. Ka偶dy z tych preparat贸w daje niby podobny, ale jednak偶e inny efekt. Kwas hialuronowy - jest wype艂niaczem, kt贸ry napina sk贸r臋, przy du偶ych ilo艣ciach mo偶e wygl膮da膰 fatalnie - tak jak piszesz klocki w policzkach, natomiast nitki hialuronowe b膮d藕 wolumetria podporowa - daj膮 艂adny efekt - przyk艂adowo zobacz zdj臋cie nr 15, 19, 22 - chocia偶 ka偶dy ma inny gust: http://www.botokspoznan.pl/sub,pl,wypelniacze.html - niestety jest to do艣膰 droga metoda, bo niezb臋dne jest zu偶ycie du偶ej ilo艣ci preparatu. Preparat Radiesse jest dro偶szy - natomiast on powoduje nie tylko wype艂nienie, ale te kryszta艂ki hydroksyapatytu wapnia maj膮 za zadanie r贸wnie偶 dra偶ni膰 fibroblasty i stymulowa膰 produkcj臋 kolagenu - niestety nie mamy w艂asnych zdj臋膰, bo jest to wzgl臋dnie droga metoda, mamy tylko zdj臋cia dane przez producenta: http://www.botokspoznan.pl/sub,pl,radiesse.html - a tutaj jest strona innych fotek: http://www.radiesse.pl/photo-gallery/ Wszystko zale偶y od tego jaki chcesz efekt i ile mo偶esz wyda膰. W艂a艣nie wr贸cili艣my z kongresu i by艂o tam wiele ciekawych opinii na temat tego preparatu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaq
sandrine- w celu zamkni臋cia drobnych naczynek i przebrarwie艅. 2 zabiegi, z tym 偶e drugi zabieg to taki "niedobitki" po 1 zabiegu. dzi臋ki za odpowied藕!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka1111
Sandrine dzi臋kuje za wyczerpuj膮c膮 odpowied偶.Ja mieskam w Warszawie.Mo偶e bedziesz mog艂a polecic dobrego Lekarza od nitek,Robi艂am 3 zabiegi mezoterapi ig艂owej kwasem hilarunowym.efekt fajny.W Warszawie um贸wi艂am si臋 do lekarza na nici hilarunowe,na wizycie lekarz nam贸wi艂 mnie na wype艂nienie policzk贸w kwasem zamiast nici.Mia艂am podane po 1ml na kazd膮 strone i wygladam nie tak jak bym chcia艂a.Poza tym ten kwas przesuwa sie pod sk贸r膮.Robie masa偶 zeby to szybciej wch艂one艂o si臋. Nie wiem czy dobrze doczyta艂am,ale podobno mia艂a powsta膰 w Warszawi filia Waszego salonu?

Udost臋pnij ten post

Witaj, W Warszawie jakby nie patrze膰 jest wielu 艣wietnych lekarzy. Jeden z lepszych do dr Ambroziak - ale wiem, 偶e ma bardzo wysokie ceny. Niemniej jednak mia艂am przyjemno艣膰 ogl膮da膰 jego prac臋 na ostatnim kongresie i musz臋 przyzna膰, 偶e jest nie tylko w tym co robi, ale tak偶e jest wielkim pasjonatem. Co do Warszawy to zrezygnowali艣my. Niestety droga jest do艣膰 m臋cz膮ca, a Nasi pacjenci z Poznania czuli si臋 zaniedbywani. Zazwyczaj pracujemy od poniedzia艂ku do pi膮tku 10:00-22:00 oraz w soboty od 10:00-18:00. Je偶d偶膮c dk Warszawy wypada艂y Nam zawsze 2 dni. Z drugiej strony nowi pacjenci z Warszawy nie widz膮 problemu by doje偶d偶a膰 do Nas, tak wi臋c zostali艣my w Poznaniu.

Udost臋pnij ten post

witam,chcialabym sie dowiedziec ,ktory zabieg jest lepszy dla 41 letniej kobiety radiesse czy volumetria? z gory dziekuje i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Pimpek ci臋偶ko powiedzie膰 - bo Radiesse te偶 mo偶na zrobi膰 volumetri臋. Has艂o Volumetria/Wolumetria dotyczy efektu jaki chcemy osi膮gn膮膰 - czyli wype艂ni膰 w spos贸b intensywny pewn膮 powierzchni臋 sk贸ry, aby przywr贸ci膰 m艂odzie艅cze kontury twarzy. Pytanie r贸wnie偶 gdzie chcesz dokona膰 wolumetrii. Zazwyczaj wszyscy my艣l膮, 偶e wolumetria dotycz tylko uwydatnienia ko艣ci policzkowych, a mamy jeszcze inne rejony w kt贸rych warto o niej pami臋ta膰. Pytanie brzmi w jakim stanie jest jeszcze sk贸ra. Czy jeste艣 bardzo szczup艂a, czy przy ko艣ci. Czy Twoja sk贸r膮 jest pogrubia艂a czy cieniutka jak papier. Czy jest wzgl臋dnie j臋drna czy zacz臋艂a obwisa膰? Nie ka偶da 41 latka ma tak膮 sam膮 cer臋. Jednak偶e og贸lnie rzecz bior膮c Panie po 41 roku 偶ycia powinny by膰 bardziej sk艂onne do Radiesse, gdy偶 on poza rol膮 samego wype艂nienia ma r贸wnie偶 za zadanie stymulowa膰 fibroblasty do produkcji kolagenu. Natomiast przed zabiegiem nale偶y zawsze wszystko skonsultowa膰 z lekarzem. Niestety Radiesse jest zazwyczaj dro偶szy od kwasu hialuronowego. Zatem cena czasami odgrywa rol臋 przy wyborze preparatu do wolumetrii.

Udost臋pnij ten post

Sandrine!!! bardzo ci dziekuje za odpowiedz,tego wlasnie potrzebowalam!dziekuje jeszcze raz! Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ac77
Witam Sandrine,co s膮dzisz o skuteczno艣ci dermapenu na blizny potr膮dzikowe?Mia艂am 3razy laser i efekt raczej niewielki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gigianka
Sandrine, mam pytanko,co radzisz na wype艂nienie okolic skroni,mam takie zapadliny,ani grama t艂uszczu pewnie taka moja uroda. Jestem za艂amana, nie wiem co robi膰.Bardzo prosz臋 o wskazanie odpowiedniego wype艂niacza, preparatu na wype艂nienie tych do艂贸w. Mo偶e jest co艣 na d艂u偶szy okres przynajmniej na przynajmniej 2 lata. Z g贸ry dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post