Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrine ;-)

Sandrine - pytania i odpowiedzi

Polecane posty

Gość gość
Sandrine napisala bardzo dyplomatycznie i delikatnie:-):-):-) Ja napisze dobitniej. Prawda jest taka, ze nasza Edyta jest pokazywana na kongresach sympozjach miedzynarodowych jako przyklad oszpecenia i złego prowadzenia:-( Ona sie naprawde komus podoba ..oczywiscie w wersji bez photoshopa:-)?

Gość gość
Krupa i Górniak od razu widać że sztucznie robione, cóż każdy ma inny gust.Zresztą w ich wieku i ich zawodzie to norma.Jadnak Edzia dawno przesadziła z botoksem,jak wiadomo.

Gość do Sandrine ;)
co polecisz na rozszerzone pory które wyglądają jak dziurki , są po wyciskanych pryszczach z okresu dojrzewania??

Gość lucynka888
Właśnie moim zdaniem Krupa wygląda rewelacyjnie, naturalnie, Edzia wiadomo jest przesadzona i to jej nie wychodzi na dobre, nawet chciałam zapytać dlaczego niektóre osoby jak Krupa np mają wstrzyknięty kwas tak, jakby były zupełnie naturalne, a tylko lepiej wyglądają bo wiadomo skóra się z wiekiem zapada mówiąc skrótowo? A u niektórych osób od razu widać, że coś tam jest w środku? to jest sztuczne i faktycznie niezbyt ładne. To zależy od twarzy tzn im ładniejsza twarz swoja tym lepiej się da ją ostrzyknąć czy od umiejętności lekarza w sensie gdzie umiejscowi kwas ile preparatu poda? np Kamilla Baar moim zdaniem ostatnio też wygląda rewelacyjnie i to chyba nie tylko przez zmiane koloru włosów, jak się przyjrzeć zdjęciom to widać, że ma ładnie zaokrąglone policzki, ale właśnie u niej efekt jest super taki, że trudno się zorientować co się wydarzyło z jej twarzą, a jest lepiej. Ale Kamilla stawia na naturalność więc może ma policzki zrobione nie kwasem tylko właśnie nitkami, a np ostatnio widziałam na zdjęciach Brodzik ewidentnie widać robione policzki i to moim zdaniem jest przypał lekarza, bo to bardzo ładna kobieta sama w sobie wiadomo z wiekiem twarz jej się pogorszyła, ale powinien jej doradzić coś subtelnego, żeby znów odbudować blask, a nie walnąć kwas, że na kilometr widać, że on tam jest. A myslicie, że Siwiec ma robione coś więcej niż usta chodzi mi o twarz, bo moim zdaniem faktycznie nie ma, jest bardzo ładna chociaż ma już 30 lat i to mnie troche zastanawia, bo jak na twarz 30latki to jej wygląda super jędrnie:)...

Gość lucynka888,a ile ty
masz lat jak mozna spytac? ;)

Gość lucynka888
hehe nie można, a co to ma do rzeczy, to już o Siwiec zapytać nie można;)

Droga Lucynko. Z kwasem hialuronowym bywa różnie - oczywiście chodzi także o sposób podania i jakoś preparatu. Zazwyczaj bywa tak, że lekarze, którzy sobie dorabiają, albo nie potrafią współpracować z kosmetologami poza botox;em i kwasem hialuronowym nie mają nic więcej do zaoferowania - dlatego niemiłosiernie pompują gwiazdy kwasem bądź innymi wypełniaczami (jak Sculptra czy Radiesse). Pytasz o sekret pięknej skóry - na to składa się kilka rzeczy: - geny - nie mamy na nie wpływu - ale to one głównie zdecydują czy masz tendencje do trądzika, a może ceru suchej... z tym nie zawalczysz. - pielęgnacja od samego początku - to nie jest tak, że przez całe życie nie używało się kremów i nie robiło dobrego demakijażu i nagle wydaje się, że jak po 30-stce kupi się krem za 500 zł to zdziała cuda - lepiej używać od najmłodszych lat kremu NIVEA ale codziennie; - opalanie - niestety ale udowodniono, że opalanie zdecydowanie wpływa na starzenie się skóry - aktualnie opalona na skwarkę twarzy kojarzy się co najmniej z tandetą; - ruch - niestety niewiele z Nas zdaje sobie sprawę, że to jak wygląda nasza skóra zalezy również od aktywności fizycznej - zauważcie, że skóra kobiet aktywnych fizycznie jest zdrowsza i jędrniejsza, ponieważ przede wszystkim jest świetnie dotleniona i odżywiona; - pielęgnacja w zabiegach - często tak jak pisałam wcześniej używamy tylko botoxu i kwasu hialuronowego pompując się niemiłosiernie. Rzadko kto sugeruje zabiegi wpływające na jędrność i gęstość skóry jak dermapen, pelleve, laser CO2 czy zabiegi poprawiające strukturę i koloryt skóry jak kwas TCA czy chociażby maska tretinoinowa. Co do Pani Siwiec - nieukrywając jest to również jedna z większych antyreklam medycyny estetycznej - ale widocznie to kręci showbiznes. Oczywiście widać, że poza ustami wogóle nie ma mimiki twarzy - więc jest zabotoksowana, na moje oko w grę również weszły nitki hialuronowe, wolumetria kości policzkowych (nie wiem czy to nie photoshop ale na niektórych zdjęciach ma strasznie spuchnięte policzki), ponoć wygląd nosa jest efektem utraty wagi, aczkolwiek możliwy jest jeszcze zabieg botoxjaw - bo szczęka wygląda trochę inaczej. Niemniej jednak - bardzo ładna kobieta - tylko trochę przesadziła. Ale z drugiej strony ma swoje 5 minut i musi czymś zainteresować świat, a chyba nie jest żadnym naukowcem ;-)

Gość Krysia-01
Witaj Sandrine, od początku śledzę Twoje wypowiedzi i doradztwo w sprawach dotyczących zabiegów z dziedziny medycyny estetycznej i dużo z tego korzystam. Mam jednak problem chcę poddać się zabiegowi który przywróci mi objętość twarzy oraz wypełni okolice powiek i w związku z tym mam pytanie, czy istnieje preparat który utrzymuje się dłużej niż 2 lata (jak najdłuższy okres) czy może lepiej poddać się zabiegowi lipoliftingu? Bardzo proszę o rzetelną wypowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam:)

Gość lucynka888
Sandrine bardzo dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi dają mi bardzo dużo wiedzy na temat medycyny estetycznej, czy mogłabym Cie prosić jeszcze o wyjaśnienie pojęcia wolumetria kości policzkowych?

Gość lucynka888
sandrine i jak możesz jeszcze ten botoxjaw bo to też ciekawie zabrzmiało:)

Gość nikola_111
Sandrino bardzo proszę o pomoc, otóż bardzo zapadły mi się oczy a powieki stały się cieniuteńkie,wyglądam strasznie. Mam pytanie co można z tym zrobić,jak złagodzić ten stan,czy są jakieś specyfiki do ostrzyknięcia powiek? Czy da się to chociaż w małym stopniu naprawić? Czy,jest dla mnie jakikolwiek ratunek? :(

Gość gość
Nikola ile masz lat? Chyba mamy podobny problem. Powieki dolne czy górne Ci sie zapadły ? Odrazu Ci powiem ze z dolnymi jest problem i to ogromny! Z tego co sie orientuje, a siedzę juz w tym 1,5 toku to jedyny ratunek to przeszcze tłuszczu lub Wypełniacz , z wypelniaczami jest zabawa w nieskończoność mozna tez poprawić wygląd fraxelem ale on nie nada objętości tylko poprawi napięcie skory bedzie sie wydawała grobsza . Nic innego nie pomaga na ta ciężka do korekty okolice !

Gość gość
Pani Krysiu. Wnioskuje po imieniu, że jest P .dojzala kobieta szkoda kasy na wypelniacze ! Jeżeli jest Pani 50+ to polecam lifting połączony z lipoloftingiem. Wypelniacze sprawdzają sie najlepiej u osob do 40 roku zycia.

Gość dziękuję gościu
Tak,jestem kobietą 50+ i moim problemem,jest bardzo duża utrata tkanki tłuszczowej,a szczególnie w okolicach skroni,czoła powiek górnych,dolnych i policzków. Dziękuję za radę,sama myślałam o tkance tłuszczowej i pewnie tak zrobię, lecz słyszałam również,że tłuszcz bardzo prędko się wchłania i zabieg trzeba powtarzać kilkakrotnie żeby osiągnąć pożądany efekt (duży koszt) Ciekawi mnie jeszcze jeden fakt,mianowicie czy przeszczepiona tkanka tłuszczowa chociaż w maleńkiej części pozostaje do końca życia. Jeżeli mogłabyś odpowiedzieć co w tym temacie, to będę Ci niezmiernie wdzięczna. Pozdrawiam :)

Gość gość
cieżko przewidzieć ile dokładnie wchłania się tłuszczu zależy od danego organizmu , i umiejetności operatora ,lecz należy się przygotować, że zabieg będzie trzeba powtórzyć , ale nie koniecznie! Proszę wybrać odpowiedniego operatora! Znam kilku , którzy podobno z dobrymi efektami wykonują takie przeszczepy móże Pani o nich poczytać. Dr Broma, dr Monika Grzesiak, dr Kuczyński może jeszcze dr Bieniak ( może). Proszę wybierać tylko lekarzy chirurgi plastycznej ! Czy tkanka pozostaje do końca życia ? Tkanka tłuszczowa , ktora sie wgaja na stałe zostaje już tam lecz należy pamiętać , że tłuszczu z twarzy ubywa z wiekiem.

Bardzo miło mi to czytać Krysiu. Cieszę, się, że pomagam Wam świadomie podejmować pewne decyzje. Wypełnianie okolic dolnej powieki najlepiej wybierać preparaty o krótkim działaniu, gdyż są one delikatniejsze i dzięki czemu przy ruchu gałki ocznej będą wręcz niewidoczne. Byłabym daleka od podawania twardego wypełniacza właśnie w ten rejon. Niestety nie wiem też jak gruba jest skóra wokół Twoich oczu. Może nadaje się już do zabiegów laserowych zobacz na stronie biogenica.pl zakładka Madonna Lift. Ewentualnie można spróbować preparatu Redensity II by Teosyal - ale pamiętaj, że lepiej jest robić zabieg częściej i mniejszymi partiami niż na odwrót.

Lucynko: Wolumetria kości policzkowych polega na podaniu preparatu w taki sposób by zwiększyć objętość tkanek w danym miejscu. Takie trochę nadmuchanie i wypełnienie by przywrócić młodzieńcze kontury twarzy. Botox jaw - polega na poluźnieniu mięśni żwaczy - przez co żuchwa wydaje się optycznie szczuplejsza. http://www.botoxwales.co.uk/botox-for-jaw-reduction-manchester.html to link z obcych stron. Zabieg ten ma ładny efekt, chociaż nie u każdego europejczyka - azjatki za to wyglądają po zabiegu niesamowicie. Poza tym zabieg może nieść za sobą ryzyko problemów np. z mówieniem, uśmiechem - ale ogólnie efekt ciekawy.

Nikola napisz mi proszę czy nie masz jakiś zaburzeń hormonalnych, czy np. nie masz problemu z tarczycą - bo objaw o którym piszesz jest charakterystyczny. Jeżeli chodzi o zabiegi na podgrubienie skóry to mogę zasugerować tylko madonna lift - czyli zabieg laserem ablacyjnym CO2 - zobacz sobie galerię: w zakładce madonna lift na stronie botokspoznan.pl i napisz czy którykolwiek przypadek jest podobny do Twojego. Wówczas będę mogła coś napisać. Pozdrawiam

Lipolifting - jak pisałam w innych wątkach nie czuje się w tym specjalistom, jednakże na tyle, co rozmawiałam z lekarzami - nie aż taki rewelacyjny. Pacjentki na tym forum piszą, że zabieg jest bardzo drogi i trzeba powtarzać minimum 3 razy, chociaż zdarzają się osoby zadowolone po pierwszym zabiegu. Panie piszą również o tym, że tłuszcz wprowadzany jest znacznie grubszą igłą, przez co wejście po niej może mieć wygląd malutkiej blizenki. Ponadto przy otarciu igłą o kość może powodować powstawanie kostniaków w tkance. Myślę, że decydując się na zabieg powinnaś dość skrupulatnie szukać fachowca w tej dziedzinie.

Gość gość
Sandrine. Co to są kostniaki ?

Jest to łagodny nowotwór kości - nie ma jednakże jednoznacznych badań dotyczących zależności ich wystąpienia z przeszczepem tłuszczu. Prawda jest taka, że tkanka tłuszczowa zawiera ogromne ilości komórek macierzystych w związku z czym przy podrażnieniu kości np. trąc ostrą igłą podczas wprowadzania tłuszczu, komórki macierzyste mogą zaprogramować swój rozwój w inny sposób niż przewidziany.

Gość nikola_111
Dziękuję Sandrino. Nie mam chorej tarczycy, mój problem to jednak geny. Sandrino,ja mam cienką skórę, bardzo dbam o nią ale niestety lata zrobiły swoje. Dlatego tak ważna dla mnie,jest Twoje zdanie w tej kwestii. Pozdrawiam ::

Gość gość
Sandrine nigdy o tym nie czytałam. Przecież tłuszcz jest podany tępą igłą a nie ostą. Najlepiej to nic nie robić ani operacji, wypelniaczy, laserów , bo po wszystkim sa kłopoty . Czytałam na forum jedna kobieta wstrzykiwala sobie wypelniacze przez wiele lat i cos sie poważnego zaczęło dziać tylko nie moge sobie przypomnieć co dokładnie zeby nie płynąć głupoty ! Jak bede miała czas to pisałam sie znaleźć .

Drogi gościu - to nie jest tak, żeby nic nie robić. Natomiast ważne jest, żeby przed podjęciem decyzji o zabiegu być wszystkiego świadomym - zarówno efektów jak i możliwych powikłań.

Gość elka)*
@ do Sandrine ;) /co polecisz na rozszerzone pory które wyglądają jak dziurki , są po wyciskanych pryszczach z okresu dojrzewania?? "" do goscia 2013-06-19 23:47:35 [zgłoś do usunięcia] Mnie dermatolog robila na pory 3 azy dermabtazje korundowa..po ktorej efektysa fatalne,mam podrugimzabiegu ciemnie przebarwienia.Pani nie maochoty na poprawienie zabiuegu za darmo lub jakos inna rekompensate.

Gość elka)*
To bylo do gosc z nickiem ''do Sandrine''

Gość Ela71
Jeszcze zapomnialaś dodać, że trzeba jeszcze mieć pełną wiedzę o kompetencji lekarza, ale to jest nie możliwe!

Ale to są rozszerzone pory czy już blizny? Jeżeli trądzik jest już ustabilizowany to masz to wyboru laser CO2 bądź TCA. Jeżeli pory cały czas są rozszerzone a trądzik aktywny to wybierz maskę tretinoinową. Jeżeli ogólnie na codzień masz problemy z rozszerzonymi porami warto pomyśleć nad doborem odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji domowej ;-)

Gość gośćdwa
=Sandine trądziku nigdy nie było ,są pozostłaści od wyciskania porów z okresu dojrzewania , kilka wielkości milimetrów.jak najlepiej się tego pozbyć? do elka mikrodermabrazja nie pomogła w moim przypadku