Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość equadorum

Jak duże macie MIESZKANIA????

Polecane posty

dla mnie aargument ze male mieszkanie jest lepsze do sprzatania to zaden argument. jakbym miala do wyboru kupno 60 mkw a 120 mkw to wybralabym 120 mkw bez zastanowienia (oczywiscie zakladajac ze mnie na nie stac i kwestia do zastanowienia jest tylko metraz). zycie w 100 mkw jest wiele latwiejsze, jest wieksze pole manewru w meblowaniu - nie ma problemu, ze mi sie sofa nie zmiesci, albo ze nie ma miejsca na fotel. w takich metrazach czesto sa juz dwie lazienki - jedna z wanna druga mala z prysznicem - dla mnie to mega wazne, bo ja lubi ewanne a maz prysznic. dzieci moga miec wlasne pokoje co jest bardzo dobre dla ich zdrowia psychicznego. do tego mozna jeszcze wydzielic mala garderobe. sprzatac i tak trzeba wiec mnie te 40 mkw nie robi roznicy, bo podlogi to akurat pikus w calym sprzataniu.

Gość hmmm,..
Miałam możliwosć kupić mieszkanie 80 m i 60 m za ta samą cenę, z tym, że to 80 m w wieżowcu. W życiu nie chciałabym po 1 w wieżowcu, a poza tym za te 80 metrów płąciłabym czynszu prawie 700 zł a teraz płącę 400. Jest róznica. Może dla tych kafeteryjnych milionerów żadna ale dla mnie 300 zł to można na cos odłożyć.

Gość equadorum
little d. zgadzam sie z Toba w kwestii sprzatania. Mi tez latwiej ogarnac duza przestrzen niz mala. zwlaszcza ze ja jestem minimalistka jesli chodzi o umeblowanie. Nie lubie dywanów itd... Nie zagracamy. Wiec sprzatanie to wlasciwie glownie zamiatanie/mycie podlogi plus lazienka i kuchnia ale tu to na bierzaco idzie. Zreszta ja bardzo lubię sprzatac :-P

Gość equadorum
hmmmm. no wlasnie ja tez za bardzo nie chcę w wieżowcu... ja to ja, ale chodzi o dzieci... nie wypuscilabym ich samych winda z 7 pietra chyba do 15 roku zycia :-P A w tej setce jest ogrodzone podworko, plac zabaw, monitoring, pod tym wzgledem super. No i zielono, i cicho :-)

Gość equadorum
Hej, no i obejrzeliśmy to mieszkanie :-) cud, miód i orzeszki! Śliczne, przestronne, widne i w stanie idealnym, nic nie trzeba tam remontować. Jedynie sciany odswieżyc, choc były malowane 2 lata temu. Teraz zasiadamy z meżem i liczymy, jaki koszt dokładnie bedzie to dla nas co miesiac. Jak damy rade, bierzemy. Raz się żyje :-P Ja juz je całe w głowie umeblowałam :-) Dziękuje wszystkim za wpisy :-)

Gość TakaSobieMama;)
Powodzenia autorko ! Mam nadzieje ze wszystko pojdzie po Waszej mysli :)

Gość equadorum
Dzięki, przyda się ;-)

Gość kamcia1507
Powodzenia i oby wszystko poszło po waszej myśli!

Gość kamcia1507
A ile jest pokoi w tym mieszkaniu, które zamierzacie kupić?

Gość kotek brytyjski niebieski
A my podpisaliśmy przed dwoma tygodniami umowę przedwstępną na 3 pokojowe mieszkanko 48m2 w poznaniu i ....moje szczęście nie zna granic:) Jesteśmy młodym małżeńswem bez maluchów ;)

Autorko a ile za metr i w jakim mieście? Pytam bo my w przyszłym roku planujemy zmienić mieszkanie i właśnie celujemy w podobny metraż.

Gość equadorum
Warszawa, 550 tysięcy (po spuszczeniu ceny - mieszkanie w grudniu było wystawione za 680 tys.)

Gość kamcia1507
4 pokoje- super jak dla 5 osobowej rodziny, życzę jeszcze raz powodzenia, oby wszystko się udało i super Wam się mieszkało Co do sprzątania, to mieszkałam w mieszkaniu 40m, później w prawie 60m, a obecnie 70m i powiem, że im większe mieszkanie tym łatwiej utrzymać porządek. W tym najmniejszym mieszkaniu nic nie miało swojego miejsca, istna graciarnia, sprzątanie zajmowało mi mnóstwo czasu, z kolei obecnie wszystko ma swoje miejsce, dzięki temu jest ład i porządek, mimo posiadania dziecka, sprząta mi się łatwiej. A podobnie jak Ty Autorko bardzo lubię porządek i sprzątanie

A powiesz w jakiej dzielnicy? Jak ja wstępnie szukałam na rynku wtórnym to cena za metr wahała się od 6 do 10 tysięcy. Fajnie trafiliście. 5500 za metr bosko. Daleko od metra/tramwaju?

Gość KasiaCh84
Lepiej kupić mieszkanie akuratne. Jak w bloku to 65-85 m wystarczająco. I co z tego że mieszkanie wielkie kiedy później kupa w nim sprzątania. Po drugie nie jest łatwo ot tak sobie sprzedać mieszkanie, wybierając miejsce docelowego zamieszkania przyzwyczajasz się do mieszkańców, klimatu, miejsc, ludzi...Ja się wychowałam z bratem i rodzicami w 62,5 m mieszkaniu i było fajnie, większość czasu i tak spędzałam na dworze się bawić, szkoła, znajomi a potem wyfrunęliśmy i tym sposobem zostali sami. Przynajmniej jest gdzie nocować:)

Gość kurka_pazurka
ja mam nie takie duże, ok 40 metrów ale za to nowe, nowe budownictwo, urządzam jak chce...zresztą kupiłam w programie mdm - w katowicach w 4 wieżach. generalnie sobie lokalizację i infrastrukturę bardzo chwalę....także mogę powiedzieć ze mieszkanie marzen :)

Gość gość
Myślę, że dużo ludzi rzuci się na te nowe mieszkania w Miasteczku Wawer, głośno się ostatnio o tym mówi, ponieważ to jedna z największych inwestycji ostatnio w Warszawie, ma powstać 1000 nowych mieszkań wiec bedzie w czym wybierać, a podobno już ludzie dużo zarezerwowali meiszkań, w tym roku ma byc oddanych do użytku 63 mieszkania.

Gość gość
ja lubie bardzo duze przestronne mieszkania z duzymi oknami. Na Wawrze wg projektu ma powstać 1000 nowych mieszkań, ma powstać Miasteczko Wawer, chyba będzie to największe osiedle z Warszawie, wysoki standard i duze mieszkania z widokiem na las. Łącznie ma być 11 budynków 4-9-kondygnacyjnych

Gość gość
Mhm widzę, że już wątek zaśmieca jakiś deweloper...