Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lo llllllllll

Wspólczesne młode kobiety nie potrafią nic zrobić w domu...porażka

Polecane posty

Gość łąki pola lasy
lovelassek bzium - dokładnie, masz rację, a idiotka angel from hell nawet nie potrafiła odpowiedzieć moorland na bardzo fajne i trafne pytania odnośnie tego czy jej chłopak się czegokolwiek nauczył jak zamieszkali ze sobą? bo ona nie potrafiła gotować "a musieli coś jeść", mam rozumieć że ona została zesłana do roli sprzątacz i kucharki a on czeka na gotowe? nie no super, ja jakoś nie potrafię szanować takich dziewczyn jak ona, dają się wykorzystywać jak im facet zagra, żałosne.

Gość lovelassek bzium
bo takie sa oczekiwania. mieszkalam kiedys ze wspoloktorkami i jednym facetem, na poczatku studiow. gdy sie wprowadzilysmy, byl wielce zadowolony, ze teraz ma z glowy obowiazki domowe, zebyscie widzialy jego mine, gdy naczynia ktore zafajdal wieczorem podgrzewajac jakis "kociolek do syta" nie zostaly przez nas umyte, a jak ktoras w koncu ugotuje jakis obiad, to nie podstawia mu pod nos tylko wpierdziela sama. naprawde sa tacy ludzie

Gość łąki pola lasy
calluna, no właśnie o to mi chodzi, jeśli oboje są antytalentami kulinarnymi to oboje próbują coś tam ogarnąć żeby sobie zjeść, a nie że jedno siedzi na dupie, a drugie stoi przy garach i ze strachem w oczach próbuje coś upichcić po to żeby paniczowi zrobić przyjemność...

Gość lovelassek bzium
Ty bys podniosla wrzawe, ale to glownie faceci sie burza na kobiety. w sumie nic dziwnego, jak ktos cos mial ("uslugi" kucharskie i sprzatanie), a teraz juz nie ma to sie buntuje, bo sie przyzwyczail do dobrego

Gość Trent Easton
ja sobie sam gotuję.

Gość łąki pola lasy
lovelassek bzium, to super że trafił akurat na Was, bo jeszcze jakby mu się poszczęściło do zamieszkałby z jakimiś pindami które by przy nim skakały jak jebnięte "bo on facet więc tak trzeba", a niech spierdala, teraz każdy powinien zrobić wokół własnej dupy a nie polegać na kobietach. ja nawet nie splunęłabym na maminsynka, który szuka sobie mamusi a nie partnerki.

Gość łąki pola lasy
faceci też muszą brać udział w domowych obowiązkach, a jak kręcą nosem i chcą się wymigać to niech wracają do swoich mamusiek, które zawsze im coś upichcą i podstawią pod ryj.

To nie jest kwestia braku umiejętności, ale braku chęci zajmowania się takimi czynnościami. Zrobić pranie i ugotować każdy potrafi, chyba nie ma nikt normalny IQ 40, żeby sobie sobie garnek na głowę założyć i marchewki do nosa wsadzić. To jest stara jak świat metoda stosowana do tej pory przez facetów, którzy rzekomo biedni nie potrafią niczego zrobić wokół swojego tyłka i często są kreowani na sierotki, pytające mamusie jak ugotować ziemniaki a tak naprawdę są po prostu leniwi :)

Gość do Trent Easton
chyba jajecznicę :D i to spaloną...:O

Gość lovelassek bzium
to "pindowanie"i skakanie wokol facetow zaczyna sie bardzo wczesnie... pamietam jak w szkole sredniej wielce zaaferowane dziewczyny probowaly zmusic jakiegos klasowego debila zeby sie wzial za siebie i odrabial prace domowe... na koniec dawaly mu odpisac swoje :/ "no weeeź marek/srarek, bo nie zdasz do nastepnej klasyyyyyy"

Gość łąki pola lasy
lovelassek bzium - masakra u mnie w szkole było to samo, debilki brały zeszyty ćwiczeń i uzupełniały zaległe zadania strona po stronie, porażka... :O

Gość kuchennedno
kuchennedno.blogspot.com

nie prawda..:D ja jestem 94 rocznik i duzo umiem;) nie generalizuj ;]

Gość bo wspolczesni faceci to lenie
chcieliby nic kompletnie w domu nie robic, nie pomagac tylko lezec i czekac na obsluzenie zony:O zeby sama za nich wszystko zrobila, dobrze ze matka nauczyla ich chociaz dupe sobie podcierac, jesc samodzielnie i ubierac sie ale sprzatania faceci juz nie pojeci, to ciemna strona mocy dla nich. Ta wynik rozpieszczania chlopakow i uczenia ich ze wszystko w domu nalezy do obowiazkow zony, a facet ma utrzymywac dom ... tylko rzeczywistosc weryfikuje ze panowie ani nie chca prowadzic domu ani utrzymywac go, zero wkladu wlasnego - tak sie wycwanili:O

Zaraz się posypie "wy też nic nie robicie" :D i tak w kółko. Masakra, nie każdy musi umieć gotować. Jak się komuś coś nie podoba to niech sie sam nauczy ;)

Gość bo wspolczesni faceci to lenie
faceci stali sie wygodni, oczekuje wszystkiego co matka im dawala od swojej kobiety - to takie przedluzenie matczynej pepowny. Kobieta ma pelnic dla faceta te same funkcje co ich matka - sprzatac, gotowac, prac, robic zakupy itp dochodzi jeszcze seks. Poza seksem nic sie nie zmienia w tej kwestii - wystarczy posluchac / poczytac mezczyzn jak widza swoje zwiazki / malzenstwa, ze kobieta powinna, co podkreslaja powinna spelniac role i fukcje ktore wypelniala za nich i kolo nich ich matka.

Gość hydraaaaa
"bo wspolczesni faceci to lenie" Chyba tylko w Polsce :o Jakoś za granicą mężczyźni normalnie gotują, sprzątają oraz opiekują się dziećmi i to nie jest nic specjalnego. A polskie kobiety na własne życzenie usługują swoim facetom :o Wkurwia mnie tekst "wiesz, bo to tylko facet" więc ma lewe ręce do sprzątania i gotowania. Pierdolenie i tania wymówka ohydnego lenistwa i wygodnictwa. Nie ma "babskich" prac są tylko obowiązki, którymi powinno się dzielić pół na pół, pomagać sobie nawzajem, a nie wykorzystywać drugą osobę i wysługiwać się nią tylko ze względu na jej płeć.

Gość popycham tylko posty
masz racje tylko w Polsce dla faceta problemem jest utrzymać rodzinę, zająć się dzieckiem czy ugotować. Oczywiście są wyjątki i nie mam tu na myśl tych kafeteryjnych ciap i ofiar losu :o

Gość kOenigtigerPanzerKriegvagen
Umiem : 1 zbudować dom 2 zrobić piękne unikalne artystyczne meble 3 Zaprojektować urządzić ogród 4.Pielęgnować rośliny 5.Odebrać poród cielaka i dziecka 6 Znależć wodę na pustkowiu 7.projektuję i wytwarzam ręcznie unikalne piękne przedmioty 8.i jeszcze parę innych rzeczy ..a teraz się nudzę i czytam jak się szarpiecie z pierdołami które urastają wam do rangi szczególnych umiejętności .życiowych

Gość popycham tylko posty
napisałam że nie mówię o ciapach :o czytaj ze zrozumieniem

..nie o to mi chodzi.... ..i nie mam czasu by spotkać kobietę mi przynależną która by mnie pokochała.....

...zdumiewa mnie i przeraża rozwydrzenie,rozwiązłość,bezduszność,bezrefleksyjność,miałkość,małostkowość większości wypowiedzi

Gość zośka z zagranicy
polaczki przyjrzyjcie się facetom z zachodu, to są prawdziwe wzory do naśladowania! i potrafią zapewnić godny byt rodzinie i na dodatek dzieckiem i domem się zajmą. nie to co wy, żałosne lenie i przygłupy, nasrać na was to za mało, ja mam swojego holendra a wy mu do pięt nie dorastacie.

Gość taka polska prawda
polscy mezczyzni sa nauczeni wychowani w przekonaniu, ze obowiazki domowe naleza do kobiet, wiec umywaja rece do tkniecia skalania sie czymkolwiek w domu i dlatego szukaja kobiet, ktore beda je wykonywac bez slowa sprzeciwu by miec swiety spokoj w nicnierobstwie po pracy

Gość hydraaaaa
"przyjrzyjcie się facetom z zachodu, to są prawdziwe wzory do naśladowania!" I z północy, dla Skandynawów codzienne sprzątanie, pranie, gotowanie i pełnowymiarowa opieka nad dzieckiem od noworodka w ramach związku partnerskiego 50:50 to NORMA, nic nadzwyczajnego.

Gość taka polska prawda
nie ich wina??? Ha ha ha .. A nie potrafia NAUCZYC SIE? zmobilizowac? chec posprzatania po sobie wymaga az tak niesamowitych zdolnosci czy inteligencji ze nie sa w stanie przeskoczyc tej bariery?? No nie oklamujmy sie, ze sa po prostu faceci mega leniami i czekaja na gotowe, sa wygodni i oczekuja zrobionego.

Gość zośka z zagranicy
hydraaaaa - Dokładnie! Skandynawia to też kraina dżentelmenów!

Gość bdxvgbdgbdgvbdgb
bez przesady ja mam 26lat i duzo kolezanek duuuuzo młodszych i potrafią wiele zrobic. Może dlatego że mieszkam w miasteczku... nigdy nie nalezałam do babo-chłopów, zawsze się maluję, chodzę w szpilach, zakładam sukienki i dekoldy (powyżej -1 st :) ) mam dom w ktorym mieszkam sama z mezem i dzieckiem (plus owczarek niemiecki) palę w piecu (naprawdę lubie) gotuję (to mniej ale robię) i co uwielbiam to sprzatac... kocham moje dziecko i zawsze jest usmiechniete i oprane... wprawiałam ostatnio drzwi z moim mężem, maluję ściany z hardkorowych to wnosiłam podbitkę pod dachówkę do stodoły.. Nikt mi nie kazał, ja poprostu nie lubię NIC nie robić. Mam depresję jak jest zima bo nie mogę się poruszac, coś zrobic więcej niz 'domowe' i czuć zadowolenie z siebie samej...

Gość niewspółczesnamłodakobieta
Ehh... Jestem młodą kobietą, (20 lat) ale sprzątanie, gotowanie czy jakiekolwiek domowe obowiązki nie są mi straszne, moja mama bardzo dużo pracowała a ktoś musiał zająć się młodszym rodzeństwem, domowe obowiązki zawsze wydawały mi się czymś normalnym i zwyczajnym. Do czasu... Teraz jestem na studiach i mieszkam z kilkoma dziewczynami (starszymi ode mnie ale nadal przed 30) i muszę przyznać, że wiele razy mnie zaskoczyła ich totalna bezradność. Widzę czasem jak dorosłe osoby nie potrafią przygotować prostego dania - nawet jeśli instrukcja obsługi umieszczona jest na opakowaniu ! Rozumiem, że nie każdy musi być mistrzem w kuchni ale najzwyczajniejsza ludzka logika chyba wyklucza wrzucenie na patelnie kawałka mięsa wprost z zamrażarki, by następnie dziwić się, że w środku nadal jest surowe i twarde a na wierzchu spalone - otóż nie - bo i takiej sytuacji byłam świadkiem. Wydaje mi się, że część młodych ludzi zwyczajnie nie myśli albo jest totalnie rozpieszczona.