Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lo llllllllll

Wspólczesne młode kobiety nie potrafią nic zrobić w domu...porażka

Polecane posty

Krwawa - oj tak sobie biadolimy wieczorkiem, jakbyś nie wspomniała to autor zostałby kompletnie zapomniany.

Gość nastolatkagłupiagłupoagavfdgvd
a ja mam 17 i też nic nie potrafie. matki nie mam nigdy tak naprawdę nie miałam. pranie umiem zrobić posprzatać. gotować mnie nikt nie nauczył no chyba ze ciasto potrafię upiec - a sama sie uczyć nie bede,gdybym miała swoją kuchnie a tak jeszcze coś spale i w ogóle. W "swoim" domu nie czuje sie jak u siebie to też pewnie dlatego Zamiast mnie nauczyć podcinali mi skrzydła zawsze "TY? Przecież Ty nie potrafisz? haha"

uladana - mnie do tego cierpliwości brakuje - po prosu. Wkurzałoby mnie siedzenie nad tym długo. Co innego jak coś trzeba zrobić, co innego jak wiesz, że nie musisz. Wtedy najłatwiej jest to po prostu olać. Skoro już wspomniałaś o takich zabawach, to właśnie nawet jako dziecko nie miałam nerwów siedzieć z koleżankami i szyć ubranek, po prostu za energiczna byłam. Kiedyś próbowałam sobie zrobić krótkie spodnie postrzępione na końcach - ile razy ja to wywalałam do kąta mając dość patrzenia na nitki..

Gość ghhgdhgdhghs
oj współczujemy ci bidulku. sam nie potrafisz usmażyć kotleta i umyć klopa po sobie? szukasz dziewczyny, która obsłuzy księcia kompleksowo jak mamusia plus zrobi laskę? współcześni mężczyźni nie potrafią zrozumieć, że prowadzenie domu, sprzatanie i gotowanie nie jest wyłącznym obowiązkiem kobiety. nie siedzimy w domu tylko pracujemy tak samo jak mężczyxni, więc nie wiem z jakiej paki mamy odwalać w domu drugi etat. zastanów się lepiej co potrafi przeciętny facet zrobić w domu.

Gość uladana
gotować mnie nikt nie nauczył no chyba ze ciasto potrafię upiec - a sama sie uczyć nie bede 1 1 ale co wy chcecie? żeby was ktoś wziął jej do kuchni i mówił: teraz musisz pokroić pomidora, usmaż cebulę itd? Matko bierze się jakiś przepis i coś się robi, albo przynajmniej próbuje metodą prób i błędów. Mnie nigdy nikt niczego nie uczył i nie rozumiem takich wymówek.

Gość uladana
Ja nie mam problemu. Ale niech ktoś otwarcie napisze, że nie lubi, nie chce mu się itd, a nie szuka sobie wymówek.

Już nie przesądzają autorze :O Takie ciasta pieke, ze aż chooj staje :classic_cool: Sprzątam całe mieszkanie (tak Umówilam sie ze wspollokatorkami). Utrzymuje sie sama to i wszystko robię wokół siebie sama. W przyszłości chce pracować jako kosmetyków, co nie znaczy, ze mam w głowie pstro i trzeba za mnie robić :O

Uladana, generalnie rzadko piekę i ostatnio robiłam mazurka(2,5 porcji na złość bo tyle żółtek było akurat) nie mogłam zagnieść, i gdyby matka przez telefon by mi nie powiedziała by dodać śmietany nie wiem czy zdążyłabym metodą prób i błędów tak zmodyfikować przepis zanim z masła zrobiła by się ciapa. A pewnie ze złości wywaliłabym 2kg składników bo już łzy miałam w oczach:P Wskazówki są przydatne;) Bo tak tylko się wściekasz i zrażasz do danej czynności.

Właśnie chciałam napisać, że ja jestem młoda i potrafię wszystko - sprzątać, prać (włączyć automat) :p , gotować itd. no ale........................ :( okazuje się, że w przedziale wiekowym się nie mieszczę. Nie jestem młoda? :O ;(

Angel from hell Ja tez dzis mialam dzien sprzatania umylam okna ,zmienilam posciel,umylam podlogi ,odkurzylam cala lazienke wysprzatalam,umylam nawet szafki i kafelki w kuchni I To zrobiłaś sobie dziś Dzień Marynarza? Całe życie mnie uczono że w niedzielę się odpoczywa a na takie rzeczy powinniśmy mieć czas w tygodniu:(

Gość mentaI cut
"Kobiety ,szczególnie te ok 20 -25 lat znają się na wszystkim począwszy od filozofii skończywszy na budowie zderzacza hadronów" tak tylko myślą :D " ale zrobienie gołąbków czy logistycznie pomyśleć o zakupach czy sprzątaniu już nie potrafią ." tego i tak nikt nie docenia, bo to drugorzędna i nieciekawa robota

Gość Belinda157
Nie wiem, jaka filozofia posprzątać mieszkanie, ugotować obiad czy zrobić pranie. Zreszta czasy się zmieniły. Rodzice mają w zwyczaju wychowywac swoje dzieci bezstresowo, wyreczac ze wszystkiego i potem mamy 20- letnia osobe, ktora nie potrafi nic kolo siebie zrobic. To nie dotyczy tylko pań, ale i panow. poza tym, nie oszukujmy sie, kobietom znudzila sie rola sluzacej- przynies, podaj, pozamiataj. Kiedys mezczyzna potrafil to docenic, szanowal za to co robila w domu, dla siebie, meza i dzieci. Dzisiaj trudno o takiego faceta.

Gość mentaI cut
czy szef podziwia swoją sprzątaczkę za to, że sprząta brudy? :D

Prawdziwy mężczyzna docenia czystość w mieszkaniu,ciepły obiad podany po pracy i umie się odwdzięczyć żonie za jej trudy i starania.

moze chodzi o to,ze zajmujac sie domowymi czynnościami- gotowanie, sprząanie, pranie kobieta nigdy nie usłyszy na ten temat nic milego, pochwały czy wyrazów uzannia, bo faceci uwazaja ze to normalne ze to robi i taki jest porzadek wszechswiata. Robiac inne rzeczy- rozwijaac sie, pracujac, ucząc itp. czuje satysfakcje z tego co robi, bo przynosi to wymierne korzysci i poza tym robi sie bardziej spoleczna. ( kto zawiera tyle nowych znajomosci przy praniu ja sie pytam?:P). I naprawde z podziwem patrzy sie na kobiete ktora sama przejechała Indie wzdłuż i wszerz niż na taka ktora potrafi ugotowwać gołąbki. Skoro faeci tego nie doceniają, to nie beda tego mieli.

ej co wy tacy słabi? gotowanie i pieczenie mam w małym palcu, sprzątanie nie sprawia problemu, co do szycie lepiej mi idzie ręcznie coś tam przyszyć. a dzięki szkole potrafię szpachlować, tapetować, wykończyć elewację aha i ostatnio pomagałam jak tynkowali nową chatę (tylko kurwa ciężki ten trapez). Zmieniię tez koło w aucie :p to pisałam ja: baba z rocznika 1984 :]

Gość ZA 12 MIN
mariannam bingo. tu juz nawet nie chodzi o chec bycia doceniana, ale o fakt samorealizacji. Jezli kobieta sie spelnia spelniajac zachcianki kulinarne meza- spoko (dopokiod niej nie odejdzie :D). Ale kobiety chce teraz wiecej od zycia. ja jestem z siebie dumna, bo sama wyjechalam z PL do 2 obcych panstw, mieszkalam w rozonzych miastach, zaczelam tutaj studia, uwielbialam sama podrozowac. caly czas sie rozwijam. bylam w zwiazkach, lubilam gotowac dla facetow dosc czesto (nie codziennie! oni tez gotowali). Ale nie potrzebuje sie spelniac w funkcji kucharki i nie uwazam, ze moim obowiazkiem jest codzienne gotowanie obiadu dla ukochanego:D

Gość ZA 12 MIN
a co za tym idzie, nie uwazam, ze 23 letnia kobieta ktora nie umie/nie lubi gotowac jest ulomna. moze ma inne priorytety. mam kilka takich kolezanek. swietnie sobie radza w zyciu

Gość tomz
Jak facet opanuje domowe czynności, to na co mu kobieta? Po cholerę trzymać ją na stałe w chałupie? Brać tylko na konkretny seks, a po - niech wraca do siebie.

Gość Trent Easton
będziesz całe zycie jeść kupne żarcie albo na łasce faceta być? a jak zostaniesz sama w chacie bez kasy i bedziesz musiała zrobić cos do jedzenia?

Gość łąki pola lasy
20:25 [zgłoś do usunięcia] Angel from hell Ja chce sie ogarnac i zaczac piec ciasta jakos puki co nie mam do tego checi " ­ wow super, rośnie tu nam kolejna kura domowa, twój rafałek będzie na pewno zadowolony gdy on po całym dniu flirtowania z atrakcyjnymi koleżankami z pracy wróci do swojej zdolnej żonki na kawałek ciasta :D tylko nie zapomnij mu żarcia pod nos podstawić 🖐️

Gość lovelassek bzium
faceci nigdy nie umieli nic zrobic w domu i jakos nikt wrzawy nie podnosi. kobiety rownaja w doł, ot cala tajemnica, kazdy woli byc leniwcem ktorego inni oporzadza, obiad pod nos podstawia i gacie do prania z tylka zdejma

Niektóre potrafią, ale fakt, mam wrażenie, że w porównaniu z moim rocznikiem są mniej zaradne i posiadają mniej umiejętności. Mój facet mówi, że u niego w pracy większość młodych kobiet cierpi na wyuczoną bezradność, ale za to przerośnięte ego i polują na bogatego księcia z bajki, żeby je uratował od prozy życia.