Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halinkama

pieluchy i chusteczki

Polecane posty

Gość halinkama

Co sądzicie o stosowaniu od pierwszego dnia życia pieluchach dada z biedronki i chusteczek nawilżanych też z biedronki??

Gość emcekwadrat
Sądzę, że można spróbować. Każde dziecko jest inne. Nie jest powiedziane, że najlepsze pieluchy są z takiej czy innej firmy. Trzeba przetestować. ja z pieluch Dada nie jestem szczególnie zadowolona, ale koleżanka córeczce zakłada od początku i jest ok.

Gość emcekwadrat
Chusteczki nawilżane są ok.

Gość tikal
proponuje chusteczek nie uzywac w ogole, pupa pod kran i tyle, nie wyobrazam sobie wycierac pupy tymi chusteczkami

Gość hmmm... nie bałdzo
Jakoś nie wyobrażam sobie trzymania noworodka nad kranem, brrrr... No ale może to kwestia pewności w ruchach, ja to się bałam, że upuszczę, uszkodzę itd;) Ja używałam różnych chusteczek i różnych pieluch, i chyba te, które nam najbardziej podeszły, to z Rossmana babydreamy, pieluchy i chusteczki różowe, często są promocje, można kupić taniej, a dziecku służą. Dada - owszem, nie są złe, ale jak dla mnei te pieluchy są trochę za sztywne, i... śmierdzą...? Natomiast chusteczki z Dady są jak najbardziej OK, w szpitalu dla dziecka miałam te zielone i się sprawdzały.

Gość kloplo
pieluchy ok, zależy też od dziecka dużo. Dada zbyt się od pampersa nie różni, poza ceną oczywiście. A jak dziecko toleruje to po co przepłacać. Jeśli chodzi o chusteczki to odradzam, no chyba, że u lekarza. Najlepiej jest umyć pupę. A już nie daj boże wycierać podrażnioną pupkę takimi chusteczkami. Ktoś tam pisał o dziecku pod kranem, widziałam to w szpitalu, sama bym tak nie potrafiła. Ja od początku nawet w szpitalu miałam plastikowy kubeczek, ciepła woda z kroplą oliwki lub mydełkiem i płatki kosmetyczne, taki trochę wiekszy format. Myłam dziecko osuszałam ręcznikiem papierowym lub chusteczką. I niech mi nikt nie mówi, że nie ma czasu, bo ja jestem mamą bliżniaków i jakoś ten czas miałam.

ja kupuję najtansze tipowskie chusteczki nawilżane w realu, za 3,29 bodajże, ale nigdy jeszcze nie użyłam ich tak prosto z paczki. Płuczę je w ciepłej wodzie i dopiero takimi wycieram dziecko. Raz - bo wydaje mi się, że są za zimne do użycia po "wyjęciu" malucha z ciepłego pampera. I dwa - boję się tej chemii, która na tych chusteczkach jest. Wiem, że samą ciepłą wodą i tak jej z nich nie wypłuczę w całości, ale zawsze coś...

Gość oczywiscie jestem na taak
ja mojemu po urodzeniu kupiłam pampersy ale sie odparzzał..potem kupiłam dada i nie zamienie wiecej:) są super i nie uczulają:)

Gość fhthvgft
ja od urodzenia uzywam i sa ok

ja rowniez od poczatku uzywam pieluszek dada i jestesmy zadowoleni:) a co do chusteczek to tez dada tylko absolutnie nie te lawendowe bodajże... bobas dostal od nich okropnej wysypki...

Gość laryska ..........
pieluchy dada super ale chusteczki hmm przez pierwsze 3 miesiące radze zainwestowac w pampersy