Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja:)

Problem po pampersach DADA.. UWAZAJCIE!!

Polecane posty

ok 1,5 miesiąca temu kupiłam pieluchy Dada(z powodu braku kasy) z biedrony. Po ok 2 tygodniach mały dostał drgawki gorączkowe i wylądowalismy w szpitalu.. Okazało się ze ma zakażenie moczu. Powiedzieli mi ze to od zmiany pampersów prawdopodobnie. Leżałam z dziewczyną której miesięczna córeczka też miała to samo i też używała tych pampersów.. Jak wyszłam ze szpitala to słyszałam ze mojej znajomej synek też miał zakażenie moczu po zmianie pampersów na Dada.. Nie polecam tych pieluch są okropne i wywołuja cofanie sie bakterii do dróg moczowych dziecka..

Gość bvfdgggd
Mój synek ma 1 rok i 3 miesiące i przez cały ten czas nosi Dada ... nic mu nie jest, normalnie sie rozwija

Gość bvfdgggd
Może za rzadko zmieniałaś pieluchy

żadnych pieluch nie zmieniam rzadko właśnie.. pampersy synkowi zmieniam 8 razy w ciągu dnia i 2 razy w nocy.. żeby odpażen nie miał czy cos w tym stylu a tu takie coś..

Gość bvfdgggd
Piluchy mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Ja o nich złego słowa nie powiem, mały cały czas je nosi i nawet odparzeń dużych nie miał nigdy.

może i maja pozytywna opinie.. ale po tym co sie dzieje dzieciom to ja bym sie nad tą opinia zastanowiła..

ostatnio też wycofali z rosmana jakis płyn do kąpieli dla dzieciaków bo mógł nawet wywoływać sepsę.. też miał dobre opinie..

Gość ffffffffffffffffffffffffff
CHYBA CIE PORABALO PATRYCJA jak dziecko spi w obsranych pampersach i przemoczonych nie dziwne ze ma zakazenie.

Jakoś nie trafia do mnie stwierdzenie, że te konkretne pieluchy powodują "cofanie się bakterii do dróg moczowych", co nie znaczy, że nie wierzę że dziecko mogło mieć problemy. To tak jak z różnymi produktami, dla tysięcy ludzi jest ok, a zawsze znajdzie się ktoś, kogo uczuli..

wybacz ale moje dziecko nigdy nie śpi w przemoczonych i obsranych pampersach.. i to nie tylko mój synek tak miał..

Gość sprzątam pokój dziecka
Moim zdaniem spowodowane to może być tym, ze one są dość grube i nie przewiewne, bakterie szybko mogą sie rozmnarzać. Ja te pieluchy widziałam tylko raz "na zywo" :) gdyż stosowałam tylko pampersy, i wydawały mi się strasznie ceratowate.

Gość ffffffffffffffffffffffffff
wiec przebadaj dziecko na alergie

a ja jednak przestrzegam przed tymi pieluchami.. wiem co lekarz powiedział i sa opinie równiez na necie.. nie jestem jednym takim przypadkiem..

Znam mnostwo matek ktore uzywaja tych pieluch i zadnej dziecko nie mialo tego co Ty piszesz. Dziecko Cii zachorowalo pewnie z innej przyczyny.

a ja znam pare matek które ostatnimi czasy użwały dada i ich dzieci miały te same bakterie co ja.. i to chyba nie jest zbieg okoliczności raczej.. ja nie mówie ze wcześniej tak sie zdażało ale ostatnio są takie przypadki i w szpitalu pielęgniarki mówiły ze coraz częściej dzieciaczki z zakażeniem są w szpitalu i matki mówia o tych pieluchach właśnie.. jak wcześniej mówiłam może to jakaś wadliwa partia trafiła ma sklepy.. przeciez mogło się tak być..

problemem moze byc to ze uzywałas innych i zmieniłas na dada i skóra nie zaakceptowała ja uzywałam dada po 6 miesiacu zycia i nigdy nie było problemu a wrecz wtedy kiedy zmieniłam na inne to sie zaczynały odparzenia to nie chodzi o firme tylko o zmiane nie mozna przypisac całej winy pieluszkom bo wpływ maja rozne czynniki uzywaj tych co za zawsze uzywasz

Gość MamaMałegoMisia
Jakos moj syn ma 2 lata i nic takiego nie miało miejsca. używamy ich od urodzenia

RÓWNIE DOBRZE MOZNA ZAŁOŻYC WATEK O PAMPERSACH BO KOLEZANKI TEZ MIAŁY DZIECI CO PO PAMPERSACH MIAŁY ODPARZENIA I SA WADLIWE AKURAT DLA MAŁEJ GRUPY LUDZI WIEC NIE MA REGUŁY I NIE POWINNO SIE UOGOLNIAC!!!!!!!!!!!!!

ale nie miał odparzeń ani żadnych innych objawów właśnie.. babka która leżała w szpitalu z miesięczną córeczka od urodzenia uzuwała dada i to samo, ta sama bakteria, gorączka.. to dziwne troche.. pielęgniarka też powiedziała ze to dziwne ze tyle mam w szpitalu któtych maluszki maja zakażenie moczu uzywają tych samych pieluch dada

Gość sprzątam pokój dziecka
justa86 Chyba masz jakieś zaburzenia emocjonalne, dziewczyna załozyła watek bo taki miała przypadek, od tego jest forum. A ty jedziesz na caps locku jak furiatka, która ma monopol na prawde. Weż zaparz melise bo to nie pierwszy temat gdzie sie wydzierasz.

Gość alledat
moje dziecko też miało uczulenie i zakażenie dróg moczowych po DADA. Wróciłam do Pampersów i wszystko już było ok. Potem po kilku m-cach znowu spróbowałam Dady i znowu te same problemy...Już ich więcej nie kupowałam. Ale nie każde dziecko one uczulą.