Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula22s

NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY POMOCY

Polecane posty

Gość paula22s

Witam proszę o pomoc osoby , które mają niedoczynność tarczycy choruje dopiero od pół roku a waga 6 kg do przodu moje aktualne wyniki to TSH 5,8 ANTY TPO 10,9 ( jest to w normie) , endokrynolog przepisał mi lek EUTHYROX 50 raz dziennie, wcześniejsze TSH było mniejsze więc tarczyca rośnie, co robicie żeby schudnąć ? Stosujecie jakies diety? Zażywam Kelp także powiem , że o wiele lepiej się czuje , poprawiły mi się włosy i paznokcie także jest godny polecenia ale waga dalej ani drgnie

Gość Marzenia się spełniają_*
tyjesz, bo bierzesz za małą dawkę Euthyroxu, TSH powinnaś mieć poniżej 2 a poza tym wzrost TSH nie ma nic wspólnego z rośnięciem tarczycy TSH to hormon produkowany przez przysadkę mózgową, który steruje wydzielaniem hormonów przez tarczycę - jeżeli tarczyca sobie nie radzi i produkuje za mało hormonów, albo gdy lecząc się bierzesz za małą dawkę Euthyroxu (czyli, gdy wpadasz w niedoczynność) wtedy TSH rośnie lepiej zmień endokrynologa, bo marnie się to dla Ciebie skończy z takim wysokim TSH będziesz nadal tyła, będzie tylko gorzej