Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zlodzieje z Watykanu

Kościół powinien być finansowany tak jak każda inna organizacja ze składek

Polecane posty

Gość kaja0987654
Kazdy ksiadz to pierrdolona pijawka ktora zyje na koszt panstwa. Wyjeebac to towarzystwo do domu🖐️

Gość Who made who??
Rcw22222 0 0 0 Racja.Albo tniemy w kryzysie wszystkie środki na koscioly,zwiazki wyznaniowe czy mniejszosci albo ch.z takimi dyskusjami. Dobrze wiemy że takim zakłamanym pajacom jak autor tematu nie zależy na kondycji finansów naszego kraju [jaki ma z pewnością gdzieś]tylko na rozgrywkach ideologicznych z kościołem.A Idioci typu "Tym razem to znowu ja ban x2"ktorzy uwielbiają obnażać tu swój zaburzony styl myślenia jeszcze tylko takim dupkom zakłamanym wtórują

Gość kaja0987654
Choć chciałabym zostać księdzem...jak mój stary:classic_cool:

Gość dfikjdfobd;lgok
taki z niego pan jak z ciebie szmaciarzu

jedyne finansowanie a raczej dofinansowanie z budżetu panstwa kosciołó i związków wyznaniowych to ułątwienie , pomoc w działiu takich organizacji jak caritas. czekam nadal na argument choć jeden dlaczego koscioły i ziwązku wyznaniowe mają być finansowane z budzetu ??????

Gość Who made who??
Tym razem to znowu......Kościołów,związków wyznaniowych i mniejszości narodowych. Bądź konsekwentny. A i czytaj też ze zrozumieniem pewne posty. Już Ci ktoś de facto na to odpisał.Przestudiuj Konstytucję.

Gość Who made who??
Tym razem to znowu......Kościołów,związków wyznaniowych i mniejszości narodowych. Bądź konsekwentny. A i czytaj też ze zrozumieniem pewne posty. Już Ci ktoś de facto na to odpisał.Przestudiuj Konstytucję.

Gość 4roi
"" Tym razem to znowu ja + ban x2 "" - on jest za głupi do tej rozmowy

Gość Retzinanaaa
Tym razem to znowu ja...........czego ty tak naprawdę chcesz????Sam sobie odpowiadasz na stawiane pytania.Jak choćby to związane z Caritasem(choć gro środków przeznaczanych na Caritas pochodzi od prywatnych donatorów). Masz coś z głową?Może idź się prześpij albo co????

Gość 4roi
tzn. "" Tym razem to znowu ja + ban x2 "" jest za głupi :D nadajesz sie mihau jedynie do roboty na zmywaku, tylko to ci wychodzi i tam pozostań do usranej śmierci :)

Gość Retzinanaaa
Tym razem to znowu ja...........czego ty tak naprawdę chcesz????Sam sobie odpowiadasz na stawiane pytania.Jak choćby to związane z Caritasem(choć gro środków przeznaczanych na Caritas pochodzi od prywatnych donatorów). Masz coś z głową?Może idź się prześpij albo co????

Gość Retzinanaaa
W dodatku sam sobie odpowiada na stawiane przez siebie pytania jak to o finansowanie/dofinansowanie Kośioła/Kościołów. "Tym razem to znowu...."ma coś z mózgiem jednakowoż

znam konstytucje , bylem na zajeciahc gostka ktory w pracach nad ustawa zasadnicza bral udzial i opowiadal w jakich kwestiach bylo najtrudniej itd np o argument za finansowaniem kk i zwiazkow wyznaniowych z budzetu... 1. Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione. 2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym. 3. Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra człowieka i dobra wspólnego. 4. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a Kościołem Katolickim określają umowa międzynarodowa zawarta ze Stolicą Apostolską i ustawy. 5. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a innymi kościołami oraz związkami wyznaniowymi określają ustawy uchwalone na podstawie umów zawartych przez Radę Ministrów z ich właściwymi przedstawicielami. nie trzbea zmieniac konstytucji!!!!!! wystarczy zmienic umowe miedzy RP a panstwem watykan czyli konkordat

Gość kafeOla25
jestem wierząca i też tak uważam. Nie widzę sensu, żeby cokolwiek z podatków osób niewierzących szło na Kościół. Niby z jakiej racji? Sama ze swoich więcej dołożę, żaden problem. W końcu skończyłoby się wytykanie, że Kościół ma dofinansowanie niesłuszne od państwa itd. Jestem za.

Gość kafeOla25
bo nie ma na to argumentu, tak nie powinno być. Ja i inni wierzący powinniśmy płacić na Kościół skoro tego chcemy, ale absolutnie nie powinno się tym obarczać ateistów i wyznających inne religie.

Gość dfikjdfobd;lgok
a ja nienawidzę gry w piłkę kopaną za moje i podobnych mi nieszczęśników podatki pobudowano stadiony, żeby ryży kretyn sprzedał kilka piw i parówek skandal i złodziejstwo

pomarancz cyztac nie umie:D uwazasz ze sport a konkretnie pilka nożna nie powinien byc finansowany przez pastwo zaloz sobie taki topik:D jak nie potrafisz merytorycznie odpowiedziec na pytanie dlaczego kk i inne koscioly i zwiazki wyznaniowe mają byc finansowane z budżetu panstwato po co zabierasz glos w dyskusji?:D:D:D::D:D::D:D:D::D:D:D:

Gość kafeOla25
jeśli już miałabym podać jakiś argument, to ludzie - wierzący i jednocześnie biedni wolą sytuację gdy niewiele z ich podatków idzie na Kościół, jednocześnie mogą lub nie dać coś na tacę. W tej obecnej sytuacji mogą uchodzić za ludzi wierzących, nie wypierać się religii, a jednocześnie nic ich to nie kosztuje lub bardzo niewiele...

Gość Koloryyyyyyyyyy
Tym razem to znowu ja sprytnie formułujesz pytania.Robisz to w taki sposób ażeby, Boże broń,ktoś nie rozciągnął tej dyskusji na,przykładowo....Kościół Zielonoświątkowy czy Świadków Jechowy a tym należałoby zabrać również jeśli mamy zabrać KK. Gdzie sprawiedliwość społeczna jakie zasady urzeczywistniać ma RP zgodnie z tak znaną ci Konstytucją????:D:D:D:D

Gość dfikjdfobd;lgok
głupi chuju zrozum w końcu, że państwo finansuje tysiące bzdet każda z tych bzdet ma swoich zagorzałych przeciwników wyjście jest proste zlikwidować podatki i budżet Robisz coś (kościół, sport, związek pedałów itd) to rób za swoje albo żebraj o wsparcie u innych

pomarnacoz ja rozumiem ze kasa z podatkow idzie na setki roznych zbednych rzeczy... jednym z nich według wielu ludzi jest właśnie "koscioły i inne związki wyznaniowe" i do drugiej pomarancyz ktora ma problemy z cyztaniem, pisze o wszystkich kosciołąch i wszystkich związkach wyznaniowych finansowanych z budzetu RP nie tylko o KK ale i prawoslawnym, jakis gminach zydowksich czy jak to tam u nich funkcjonuje, wszelkiej masci zwiazkach wyznaniowych ssacych kase podatników jakis argument za finansownaiem powyzje wymienionych ktos ma????? czekam!!!!!!:D nikt chyba nie ma jaki peszek ;d

"Robisz coś (kościół, sport, związek pedałów itd) to rób za swoje albo żebraj o wsparcie u innych" koscioł , związek pedałów itd powinni finansowac sie wylącznie sami a wiec ze swoich skladek clzonkowskich lub z darowizn a nie z budzetu panstwa. sport to inna kwestia. ale nie gadmay o pilce noznej ani o zwiazkach pedałów tylko o kosciołach i związkach wyznaniowych doczekam sie argumentu ZA ich finansowaniem???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość 4roi
tępy rudzielcu, jesteś tak żenująco głupi że aż mi żal twoich starych, musza byc załamani ze takie brzydkie i głupie gówno spłodzili:D

Gość 4roi
IDIOTO :D:D a kto tutaj twierdzi, ze zwiazki wyznaniowe maja byc finansowane z budzetu????????????? NIE ZESRAJ SIE RUDA KURRWO głupia hahaha :D nic kurrwa do ciebie nie dociera jezzuuuu :D

Gość dfikjdfobd;lgok
nikt ci nie sprostał tytanie rozumu w tej arcyciekawej dyskusji z powodu braku argumentów za u twoich przeciwników od jutra klechy (ale i rabini i inni szamani) nie dostaną złamanego grosza gratuluję i mam nadzieje, że przystąpisz z wrodzonym ci zapałem do rozwiązywania innych bolączek tego kraju