Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zlodzieje z Watykanu

Kościół powinien być finansowany tak jak każda inna organizacja ze składek

Polecane posty

Gość Xpress delivery
19:14 [zgłoś do usunięcia] Tym razem to znowu ja + ban x2 v v v Ponieważ jak na głupkowatego leminga przystało,zaczynasz powoli wpierdalać we wszystko co ci w nosie śmierdzi,nieszczęsny pis to napisze ci kilka słów koniecznego rozjaśnienia[choć w twoim wypadku na szczególną iluminację nie liczę]. Jest zasadnicza różnica między postanowieniami umowy zawartej przez właściwy resort w rządzie Kaczyńskiego z UEFA a umowami [i skutkami tych umów w postaci określonych kosztów]zawieranymi pomiędzy wykonawcami[dalej podwykonawcami] określonych projektów w ramach euro a określoną spółką utworzoną w tym celu[z "euro"w nazwie]czy ministerstwami już w rządzie Tuska.Mówiąc o kosztach to właśnie to powinniśmy mieć na myśli.Ale czy ty myślisz?Pytanie retoryczne.

czekam na argument dlaczego Kosciół katolicki, inne kościoły i zwiazki wyznaniowe finansowane z budzetu panstwa powinny być nadal finansowane z budzetu państwa, z kasy wszystkich podatnikow.... nikt nie potrafi odpowiedziec bo sie od razu jezem wszyscy staneli że ja oto atakuje kosciół katolicki:D a wcale nie atakuje i nigdy nie atakowałem i nic do KK nie mam i nigdy nie miałem. zadałem proste pytanie "dlaczego Kosciół katolicki, inne kościoły i zwiazki wyznaniowe finansowane z budzetu panstwa powinny być nadal finansowane z budzetu państwa, z kasy wszystkich podatnikow.... ikt nie odpowiedział.

Gość dfikjdfobd;lgok
dlaczego do kurwy nędzy sport to inna kwestia? czemu ludzie nie lubiący sportu mają się dokładać?

Gość dfikjdfobd;lgok
żebyś mógł sprzedawać piwko i parówki w czasie zawodów?

Gość 4roi
szkoda czasu żeby z nim gadac, jest niereformowalny

"Jest zasadnicza różnica między postanowieniami umowy zawartej przez właściwy resort w rządzie Kaczyńskiego z UEFA a umowami [i skutkami tych umów w postaci określonych kosztów]zawieranymi pomiędzy wykonawcami[dalej podwykonawcami] określonych projektów w ramach euro a określoną spółką utworzoną w tym celu[z "euro"w nazwie]czy ministerstwami już w rządzie Tuska.Mówiąc o kosztach to właśnie to powinniśmy mieć na myśli.Ale czy ty myślisz?Pytanie retoryczne" jest róznica i ja ją dostrzegam, i samo zalatwienie przez kaczorke euro bylo jak dla mnie pozytywne, umowy jakie podpisal musial podpisac bo nie mial sie jak targowac, bylo "albo bierzecie euroo na takich zasadach albo idzimey do wlochow , niemcow z nimi gadac" a wykonienia czyli organizacja i wszelkiej masci walki z wykonawcami itd to juz negatyw i wina rzadu za to czyli tuska. napisalem to o euro bo wszlekiej masci lemingi na kafe apropo euro pisza "tusk zalatwil nam euro i teraz musim doplacac", "tusk zorbil igrzyska by ludzi omamic " itd itp.... ale teraz mowa na temat finansownaia z budzetu kosciołó iz iwazków wyznaniowych , musicie wyjezdzac z euro, tuskiem itd?:D co ma jendo do drugiego? temat jest konkretny i sprecyzownay

Gość dfikjdfobd;lgok
ma coś wspólnego, budżet palancie

Gość To zależy ...
To wtedy wszystkie wydarzenia: śluby, chrzciny, pogrzeby powinny być bezpłatne.

Gość Ritt run ter
Jak uciąć wszystkim to uciąć wszystkim. A co do Kościoła Katolickiego. To nie wiem czy wiesz,że zasadniczo o państwości naszej od przeszło tysiąca lat towarzyszył kościół.Ba!W pewnym stopniu to kościół rzymsko-katolicki tę państwość w kręgu cywilizacji łacińskiej,zainicjował. Właśnie Kościół Rzymsko-katolicki a nie jakieś tam wypierdki czy ateiści. I to dotyczyło w praktyce wszystkich monarchi w Europie.Tych wczesnofeudalnych jakich spadkobiercami w Europie są obecne w niej państwa.

Gość dfikjdfobd;lgok
wejściówki na mecze też?

19:36 [zgłoś do usunięcia] dfikjdfobd;lgok dlaczego do k**wy nędzy sport to inna kwestia? czemu ludzie nie lubiący sportu mają się dokładać? inna w sensie na inna dyskusje kurwa, zawsz ejak ktos zci zada pytanie to odpowiadasz pytaniem?:D "ej franek jak myslisz jaka bedzie jutro pogoda? -a ty jak myslisz czy powinno sie finansowac z budzetu pilke nozna?" no kurwa i ja jestem niereformowalny?D: zadaje proste pytanie i nikt nie udzielil odpowiedzi innej niz "a czy costam costam tez powinno byc finansowane?" zal mi was:D

Gość dfikjdfobd;lgok
prosta odpowiedż bo finansuje sie różne bzdety choć nie każdy chce dawać na nie kasę Polska to kraj w większości katolicki więc dofinansowuje się też kościół

19:44 [zgłoś do usunięcia] Ritt run ter Jak uciąć wszystkim to uciąć wszystkim. A co do Kościoła Katolickiego. To nie wiem czy wiesz,że zasadniczo o państwości naszej od przeszło tysiąca lat towarzyszył kościół.Ba!W pewnym stopniu to kościół rzymsko-katolicki tę państwość w kręgu cywilizacji łacińskiej,zainicjował. Właśnie Kościół Rzymsko-katolicki a nie jakieś tam wypierdki czy ateiści. I to dotyczyło w praktyce wszystkich monarchi w Europie.Tych wczesnofeudalnych jakich spadkobiercami w Europie są obecne w niej państwa. pierwsza odpoiedz na moje pytanie. czyli twoim zdnaiem podatnicy powinni dofinansowywać KK ze względu na to ze przeszlo 1000 lat temu polska przyjela chrzest? i z tego tylko powodu ma byc z budzetu finansowany KK i inne koscioly i zwiazku wyznaniowe???? to twoim zdaniem wystarczający argument? dla mnie nie:P ale przynajmniej jedna wypowiedz do tematu nie polegająca na odpowiedzi pytaniem na pytanie jak te powyzsz elimingi z braku innych argumentó stosowali

Gość Case of Roswell
A nam jest żal Ciebie idioto bo nawet nie zauważyłeś że już Ci odpowiedziano na zadane przez Ciebie pytanie chyba kilka razy. No ale ty jesteś poebany.Trudno. Jak tu gadać z kimś kto jest POebany?No jak?

" prosta odpowiedż bo finansuje sie różne bzdety" argument w stylu "czmeu ukradlec? bo inni tez kradna" , zauważ ze zadałęm pytanie, i podkreslalem to...ze pytam nie o to dlaczego KK i inne koscioły SĄ FINANSOWANE bo na to mi odpowiedziales owszem, ale pytałęm DLACZEGO POWINNY BYC finansowane z kasy podatników!

Gość dfikjdfobd;lgok
żaden argument nie będzie dla ciebie przekonujący, bo jesteś zaprogramowany, że KK to zuo

Gość dfikjdfobd;lgok
zlikwidowaś kradzież czyli podatki? ciekawa koncepcja po co nam państwo, po co nam budżet?

Gość myśl globalnie działaj lokanie
Kościół katolicki to siedlisko hipokryzji, obłudy i zakłamania. Współczuje ludziom zaślepionym co widzą jak są oszukiwani przez klechów. A to, że ta instytucja wyznaniowa powinna się utrzymywać ze składek a nie podatków wszystkich obywateli nie podlega wątpliwości, bo jakim prawem mam płacić na tych darmozjadów i pedofilów?

Gość Ritt run ter
Nie. Nie z tego powodu. Z powodu tego że przez te tysiąc lat od chrztu jaki miał niezwykle doniosłe i politycznie znaczenie kościół rzymsko-katolicki uczestniczył w mniejszym lub większym stopniu w budowaniu i umacnianiu czegoś co można okreslić jako element cywilizacji.I tak jest również teraz choć jest wiele czynników które próbuje te rolę przejąć. I chodziło mi tylko o ten Kościół a nie inne kościoły czy też związki wyznaniowe. Te ostatnie de facto nie wniosły do budowania Polski nic.Co najwyżej wzięły.Bez urazy ale raczej tak to wygląda.

:D:D::D:D nie jestem zaprogrmaowany ze KK to zuo:D gdzie pisalem ze kk jest zlem?:D dla mnie nie jest KK ani złem ani dobrem. jest wspolnota ludzi jakich na swiecie setki, organizacją ludzi i ma dobre i zle strony bo tworza ją ludzie (podpowiem bo moze nie zauwazyles, LUDZIE nie anioły) a ludzie jak pewnie wiesz mają i dobre i zle strony, cechy itd🖐️ i nie wciskaj mi ze jestem wrogo nastawiony do KK oi jakiegokolwiek zwiakzu wyznaniowego bo pierdolisz glupoty nie mając o mnie zielonego pojecia i tylko udowadniasz ze jestes zacietrzewionym lemingiem z klapkami na oczahc niezdolnym do normalnej dyskusji bo emiocje u ciebie biorą góre nad rozumem. przykro mi

Gość dfikjdfobd;lgok
a dla czego ja mam płacić za szkołę dla takiego głąba jak ty?

"I chodziło mi tylko o ten Kościół a nie inne kościoły czy też związki wyznaniowe. Te ostatnie de facto nie wniosły do budowania Polski nic.Co najwyżej wzięły.Bez urazy ale raczej tak to wygląda." ale nei mozna zorbic tak że tylko KK będzie finansowany a prawosławie np juz nie🖐️ albo wszystkie albo zadne... dlatego twój argument jedyny w tej dyskusji mnie nie przekonuje, bo mowi jedynie o KK a ja sie pytam nie tylko o KK ale inne koscioly i zwiazki wyznaniowe finansowane z budzetu

Wykształcenie społeczeństwa jest priorytetem każdego państwa, ponieważ takie społeczeństwo ma większy potencjał. Religia jest bezużyteczna a wręcz szkodliwa. W wiarę w latające stwory był czas w średniowieczu.

Gość dfikjdfobd;lgok
dobra z innej strony bo ręce i nogi opadają KK to wspólnota wspólnotę tworzą ludzie część pieniędzy które zabiera im państwo wraca wraca do tejże wspólnoty

Gość dfikjdfobd;lgok
pieniądze na twoje "wykształcenie" to czyste marnotrawstwo

Jaki ty jesteś ciemny. Co ta wspólnota ma z tego, że ich biskup jeździ sobie mercedesem za pieniądze, które zabrało im państwo? Jesteś tak robiony w chuja, że nawet sobie sprawy nie zdajesz. Słuchaj takiej klechów na ambonie i ich "racji" a daleko zajdziesz. Buahahaha

Gość dfikjdfobd;lgok
moje pytania mają za cel pobudzić twój skostniały umysł do pracy niestety nie przynosi to rezultatów

Gość gdyby prl nie zabral majatk
kościołowi to dzisiaj kościół w cale nie byłby finansowany bo to co dzisiaj dostaje kk to jest zwrot mienia które prl zabrało a nie zadne finansowanie a polske nie stac by odrazu odac cały majatke dla kk to odaje w ratach i przestańcie pierdolić głupoty o tym