Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina292929292

czy mozna myc glowe w goraczce dziecku

Polecane posty

Gość karolina292929292

ja umyłam bo mała byla cala obklejona paracetamolem:( teraz sie martwie, goraczki w trakcie nie miala ani nie byla oslabiona ale goraczkowala o 12 czy wy myjecie glowki chorym dzieciom?

Gość gluck:):)
jak ma goraczke to staram sie unikac kąpieli bo moja corka lubi sie pluskac w dosc cieplej wodzie, nie lubi letniej,a ciepla woda na bank wzmaga goraczke a poza tym moje dziecko majac goraczke jest tak oslabione, ze nie mialabym sumienia jej zmuszac jeszcze do kąpania

Kobieto,nie panikuj.Czy Ty jak jestes chora to przestajesz sie myc?Jesli tylko nie myjesz dziecka przed wyjsciem,nie sadzasz go potem w przeciagu,wysuszysz wloski to nie ma problemu.W sumie przy goraczce to nawet dziecku taka letnia kapiel przyjemnosc sprawi.Spokojnie.

Gość ksjdksafmi
Raczej kąpię dzieci po dopiero po 2-3 dniach choroby ( nie mówimy tu o katarku tylko np anginie), myślę że to nawet zdrowiej zmyć cały ten pot z siebie

Gość jjyuuuuuuuuuuu
w weeknd corka miala goraczke i oblylam ja. nie kapalam w wannie bo corka siedzialaby h,

Gość karolina292929292
chodzi mi o mycie glowy, kolezanka straszyla ze jestem nienormalna :( ze nie wolno!!:( teraz sie doluje

Gość gapciak
A ja myję, bo moja zawsze usmarka się od ucha do ucha i poprzykleja sobie do tego włosy :O, nie mogę jej nauczyć, że jak coś leci z nosa to trzeba samemu wytrzeć w chusteczkę lub zawołać :O Oczywiście myję jak dziecko czuje się jako tako. Bo jak jest takie, że woli leżeć to jakoś przeżyję te usmarkane włosy. :D

Gość karolina292929292
w danej chwili oczywiscie nie miala goraczki:( ale druga dobe jest chora i goraczkuje powoli przestaje,, sie zdolowalam w domu jest 21 st, w lazience grzałam pol godziny takim piecykiem, umylam szybko osuszylam dokladnie glowke i tyle..

Gość karolina292929292
ma zapalenie i antybiotyk i goraczki zbijam paracetamolem i byla cala uciapana:(

Gość gapciak
No i dobrze, dziecko po gorączce pewnie spocone było a teraz lapiej będzie się jej spało.

Gość karolina292929292
a takie cos jak zapalenie opon mozgowych to prawda? myjąc w goraczce?

powtarzasz ze nie miala w trakcie kapieli goraczki, wiec co sie martwisz, nie wymyslaj zadnych zapalen opon

przeciez jak dziecko ma gorączke to nawet lekarze zalecaja szybką kapiel w wodzie o 1 stopien nizszej niz temp ciała dziecka