Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Facet1987

Pierścionek zaręczynowy.Pomóżcie kobietki:)

Polecane posty

Witam, za miesiąc mam zamiar wreszcie się oświadczyć.Ale niestety nie mam pojęcia jaki wybrać pierścionek.Jest ich bardzo dużo. Moja wybranka nosi złotą biżuterię.Ubiera się modnie i umie dopasować biżuterię do ubioru.No i ja nie chcę popełnić żadnej gafy.Chcę żeby ten pierścionek ładnie prezentował się na palcu i żeby wybrance bardzo się podobał. Tutaj podaję jeden przykład http://allegro.pl/pierscionek-zareczynowy-kate-middelton-14karat-24h-i2625972341.html Co o nim myślicie?

Gość ale wiochą trąci !
jest to żenujące ze dziewczynie modnie ubierającej sie kupiłbys pierscionek ze zwykłymi cyrkoniami !!!! świadczy to ze jestes totalnym wiesniakiem sam wyglad pierscionka o tym swiadczy !

Gość łoo matko
mi by się nie spodobał, może coś bardziej delikatnego i dyskretnego??? no chyba, że przyszła narzeczona lubi błyszczeć :)

Gość sbhcdvdlvdv
zamiast czegoś takiego z niezliczoną ilością cyrkonii wolałabym skromny pierścionek z małym brylatem

No ok:) Przecież jestem tylko facetem:/Nie znam się na tym wszystkim. Nie mam pieniędzy na pierścionek z diamentem.Mogę wydać góra 2000 zł Ten tak mi wpadł w oko.I dlatego pytam o opinię.

Gość Maraketta
Za2 tys kupisz pierścionek z brylantem, zaprzeczenie są tylko raz wiec może warto kupić brylant? Polecam sklep: www.sklepjubilerski.com

Łał, 2000 tys. za pierścionek to mało? Wg.mnie bardzo dużo. Żeby każdy facet przeznaczył na pierścionek chociaż 500 zł to byłoby super. Ten co pokazałeś jest ładny. Chociaż ja też bym coś wybrała z Apartu.

Gość sbhcdvdlvdv
jakie złoto preferuje twoja wybranka? białe czy żółte? za 2000zł można kupić porządny pierścionek z brylantem

Żółte złoto.No to teraz mam ciężki orzech do zgryzienia. Chyba muszę jakieś piwko walnąć przed tymi poszukiwaniami:)

Gość Maraketta
NataliaJ zależy ile facet zarabia, zazwyczaj kupuje sie pierścionek za równowartość 3 miesięcznych pensji, ale nie każdy chce aż tyle wydawać.

Gość toootylkoja
ten z yes prześliczny. Dziewczyny mają rację, za 2000 kupisz z brylantem, wg mnie jeśli dziewczyna jest modna, to lepiej bardziej 'gustowny', a nie napakowany cykroniami, byleby błyszczały

Gość natalia-lia
a mi się podobają te(w zakresie cenowym do 2000zł): 1. http://www.yes.pl/37027-pierscionek-z-brylantem-BB-Z-000-Y01-3223 2. http://www.yes.pl/36556-pierscionek-z-brylantem-amore-BB-Z-000-008-0344MPJ 3. http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,1812 4. http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,1375 5. http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,2984 6. http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,5463

Gość saszanaaa
Wolałabym mały diamencik niż od nasrania cyrkonii ;) takie moje skromne zdanie.

Gość saszanaaa
brylant * sorka :)

Gość a jjaaaa
Te wszystkie apartu to takie żółtki straszne . Ja lubię różowe złoto i jak facet przyjdzie z takim żółtkiem to katastrofa :)

Gość a jjaaaa
z tego co widzę to yes ma fajne złoto :)) dzięki za link

Gość Maraketta
Akurat i tez i apart maja kiepskiej jakości złoto. Mi sie podoba np taki: http://www.sklepjubilerski.com/d/p16068z,pierscionek-z-zoltego-zlota-z-brylantami-0-21ct-p1i-z-certyfikatem-autentycznosci-proby-585-masa-1-4g Sama mam od tego jubilera zareczynowy i obrączki. Są cudowne :)

Autorze wątku ty najlepiej znasz swoją wybrankę...może ona akurat lubi błyszczeć. moja znajoma tez jest stylowa i modnie sie nosi, jej obecny juz mąż kpił wlasne skromny perscionek z brylantem jednym i ona mimo ze nosi go do dzis ciagle mi mowi ze wolalaby inny. ja nie dostalam zadnego brylantu i nie kosztowal on tez nawet 1000zl a i tak jest dla mnie najlepszy na swiecie. autorze moze warto zaufac swojej intuicji:) juz masz czesc drogi za soba bo wiesz ze zółte zloto. obys dobral teraz rozmiar odpowiedni i trafil w gust. a poza tym pamietaj liczy sie to ze dajesz to z milosci wiec nie patrz na te najdrozsze bo to nie zawsze ma znaczenie...no chyba ze twoja luba lubi wszystko co drogie:) powodzenia

Gość takumnie
Pierścionek, który wybrałeś, jeśli partnerka lubi błyszczeć, jest bardzo ładny, ale niestety cyrkonie po dwóch latach staną się zupełnie matowe, ulegną zarysowaniom i dziewczyna nie będzie go nosić, bo zupełnie straci efekt. Pamiętaj, że dziewczyny na forum również mają różny gust. Kwota, którą chcesz przeznaczyć jest na prawdę spora, więc kup prawdziwy brylant, lub inny kamień szlachetny, bo wtedy taki pierścionek będzie miał efekt przez lata, a kamień nie ulegnie zniszczeniu. Pamiętaj, że dla kobiety największa ilość cyrkonii nie będzie się równać jednemu, nawet najmniejszemu brylantowi;)

Podpisuje sie pod dziewczynami ze lepiej z jednym brylancikiem niz z masa cyrkoni.te z apart sa przesliczne

Ty najlepiej znasz swoją przyszłą narzeczoną.Przyjrzyj się jaka biżuteria przeważa-skromne i dysktretne pierścionki,czy kolorowe,dość bogato zdobione kamierniami?I możesz tym się zasugerować.Ja np.gustuję w prostych i skromnych pierścionkach i mąż kupił mi pierścionek klasyczny,z jednym oczkiem,kamień jest mały ale ładny.Bo czasem można kupić klasyczne ale z dużym ''kieliszkiem''.Jeśli ona woli nosi takie większe,bardziej rzucające się w oczy no to tym samym przy wyborze pierścionka kierowałabym się w stronę tych mocno zdobionych.Co do miejsca zakupu-bardzo polecam pochodzić po salonach jubilerskich,zamias po sieciówkach typu Yes,Apart-moim zdaniem w sieciówce sporo można przepłacić a prawda jest taka że ich produkty nie odniegają jakościowo od wyrobów ze wspomnianych sklepików,ja przełaziłam za obrączkami wzdłuż i wszerz miasto ,porównywałam obrączki i efekt był taki, że w sklepiku dałam 800 a za identycznie-dosłownie toćka w toćkę takie same-w Aparcie chcieli 1500.Nawet waga,szerokość,ilość złota-wszystyko to samo.Ja wybrałam sklepik z doświadczeniem w jubilerstwie liczący kilkadziesiąt lat.

Tutaj znajdziesz bardzo ładne pierścionki zaręczynowe. Do 2000 na pewno coś Ci wpadnie w oko :)

Wg mnie w pierścionku zaręczynowym nie chodzi o brylanty (tzn nie wiem jaką kwotę by chciał autor przeznaczyć na ów zakup) ale bardziej chodzi o wygląd... gdyby mi mąż kupił pierścionek na wzór pierścionka zaręczynowego jakiejś tam księżnej to chyba bym powiedziała stanowcze "NIE!". Pierścionek zaręczynowy musi być z klasą i pasować praktycznie do wszystkiego (bo go się nosi raczej non stop).

Doczytałam, ze masz do 2tys na to. ja w takim układzie jak ktoś napisał wolałabym mały zgrabny brylant :) Cienkie pierścionki z małym brylantem przepięknie wyglądają na szczupłych dłoniach, jeśli wybranka jest przy kości kupiłabym taki sam z tym, ze grubszy.