Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bla ble bli

Sprawdzian córki z matematyki-czy babka nie zrobiła błedu???

Polecane posty

Autorko, a można zapytać jakie odpowiedzi dała Twoja córka i czy to były jedyne działania na tym sprawdzianie? rjuwpepALLO dodawanie zawsze przed odejmowaniem chyba tylko u Ciebie :P

Gość NIRVANA .
Jprdl .. -,- Jestem najgorsza z matmy, mam preblemy z uczeniem się i nie mogę zapamiętać różnych rzeczy, ale to wiem! Jezu, ile ty, kobieto, masz lat? Żeby podstawowych rzeczy nie umieć ?! Szkoda gadać.. Uczyłm sie tego w przedszkolu!

Przestańcie najeżdżać na Autorkę, kolejność wykonywania działań można zapomnieć tak jak wszystko inne, nawet nie wyobrażacie sobie jakie oczywiste rzeczy się zdarza zapomnieć i mieć wątpliwości a Wy się mądrzycie...

Gość rjuwpepALLO nie masz racji
więc się nie mądrz :O w drugim przypadku JEST osiemnaście. odejmowanie i dodawanie są równorzędne, w przypadku braku nawiasów, robisz PO KOLEI.

Gość rjuwpepALLO
tak już wiem, popieerdoliło mi się :classic_cool: jak jest samo mnożenie i dzielenie, albo dodawanie i odejmowanie to jest po kolei ( na logikę jak mam 20 jabłek, zjem 5 i siostra mi jeszcze 3 przyniesie to będę mieć 18 :classic_cool: dopiero jak są mieszane działania dodawanie z mnożeniem np i nawiasy to jest kolejność ważna 🖐️

Gość bmmb
ej no bo tak to jest, jak człowiek uczy się matematyki na pamięć... autorka po dzisiejszym epizodzie zapewne będzie już pamiętać poprawną kolejność, ale czy faktycznie rozumie DLACZEGO tak ma być ?? bla ble bli - powiedz, że zrozumiałaś !!