Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bla ble bli

Sprawdzian córki z matematyki-czy babka nie zrobiła błedu???

Polecane posty

Gość eh nie moge co tu sie dzieje e
8 wychodzi proszę was!

no bo mnozenie i dzielenie tez jest rownorzedne!!!! ­ ludzie! zamiast dyskutowac nad taka proscizna trzecia strone moze pora wrocic do podstaw matematyki???? ­ dzieki kafe zrozumialam jaka ja jestem madra ;)

12:3x2=4x2=8 12:3= 4 4x2= 8

Mi wyszło 2 a komus innemu tutaj 8 Wytłumaczcie mi dlaczego gdzie jest tylko dodawanie i odejmowanie robi sie po kolei a gdzie jest mnozenie i dzielenie-obowiazuje zasada najpierw mnozenie a potem dzielenie????

Gość fagrthujytrgeswsa
8

no przeciez po kolei robimy najpierw masz dzielenie a pozniej mnozenie w tym dzialaniu, a ty znowu zrobilas mnozenie pierwsze..

jak jest mnożenie i dzielenie to robisz po kolei tak jak ktoś wcześniej Ci wytłumaczył: masz 12 jabłek, dzielisz na 3 grupy , w każdej grupie masz po 4 i wtedy mnożysz razy 2. Po kolei.

NIE MOGE W TO UWIERZYC CO WIDZE! CZEGO WY CHCECIE NAUCZYC SWOJE DZIECI SKORO NIE UMIECIE DODAWAC I ODEJMOWAC zawsze najpierw mnozenie i dzielenie, a pozniej dodawanie i odejmowanie, wielkie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a nie najpierw dodawanie a pozniej odejmowanie, co za bzdura

Gość emcekwadrat
bla ble bli, nie wierzę, że to nie prowo :/ A jeśli naprawdę nie potrafisz rozwiązać takich działań, to wróć do podstawówki.

Jeżeli w wyrażeniu występuje tylko dzielenie albo mnożenie i dzielenie, to działania te wykonujemy w takiej kolejności, w jakiej są zapisane, od strony lewej do prawej.

dagna88 ->ja wiem , ze najpierw dodawanie a potem odejmowanie ale dlaczego w działaniu 20-5+3 robi sie po kolei a nie najpierw dodawanie a potem odejmowanie??? 20-5+3 wg tej zasady powinno wyjśc 12 a nie ,jak tu piszą 18

odejmowanie i dodawanie jest przemienne 6+5- 2= 11-2=9 -2+6+5= 4+5=9 5-2+6-9 itd.

Ok,poddaje się.Widocznie mam juz demencję starczą bo zdawałam mature z matematyki i ją zdałam a teraz nie potrafie zrozumieć takiego prostego działania :O

Gość 14 i 18
inaczej nie chce być. dlaczego tak się upierasz? jak masz dodawanie i odejmowanie, to robisz PO KOLEI (chyba że jest nawias). czemu szukasz problemu tam, gdzie go nie ma?

Gość bmmb
zaczekajcie, zaszalejmy jeszcze z wyższą matematyką i wznieśmy się na wyżyny abstrakcjonizmu:classic_cool: autorko, skup się teraz: 2% na 4m-ce przez 12m-cy [ 2%/4mc*12mc ] w jakiej jednostce powienien wyjść wynik? w % czy w [%/miesiące kwadratowe] ?? :D

NAJPIERW DODAWANIE I ODEJMOWANIE!!! ­ lekcje z jezyka polskiego a dokladniej rozumienia tekstu tez by ci sie przydaly...