Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagódka87123

Pierścionki waszych marzeń

Polecane posty

Gość Jagódka87123

Dziewczyny, jakie pierścionki już macie, a jakie chciałybyście kupić sobie, albo dostać od kogoś? Co wam się podoba, co uważacie za modne? Gdzie kupujecie pierścionki? Znacie może jakieś storny w internecie, gdzie można coś ładnego kupić? Dzięki za podpowiedzi, po to jest to forum:)

Gość maruderkaaaa
mój zaręczynowy :) - białe złoto, 7 brylantów, z Apartu - piękny i od mojego ukochanego:)

Gość eojuw
ja nie noszę pierścionków ale kiedyś byłam w rossmannie i się z łaszczyłam na takiego jednego za 10zł był prześliczny niebiesko morskie oczka i reszta była "srebna" po tygodniu to sreberko się zmyło zostawiając miedziany kolor do tego całego palca miałam ubrudzonego czymś sino zielonym nie mogłam tego zmyć i chyba przez 3 dni z syfem chodziłam :(

Gość its maj lajf
mam dwa które lubie, jeden po mamie, drugi przezent od faceta, wymarzony...zaręczynowy...

Gość Biedna Studentka23
Mnie nie stać na drogie pierścionki Ale nie kupuję tych najtańszych bo to straszne dziadostwo i po kilku razach nie da się nosić. Bardzo lubię oryginalne srebrne pierścionki z kolorowymi kamieniami a takie i tak można kupić poniżej 100zł w internecie bo u jubilera są dwa razy droższe wiec chyba warto.

Ja uwielbiam naturalne kamienie, szczególnie szmaragdy, szafiry, oliwiny, ametysty i labradoryty. Bardzo podoba mi sie kolekcja wiktorianska z Yes, ringsy oraz http://www.ceneo.pl/1792029#tab=spec i http://obraczkaslubna.pl/2012/08/22/zloty-pierscionek-z-brylantami-i-szmaragdem-0-39ct/ - podobny pierscionek do tych dwóch dostalam od faceta i uwielbiam go. Mam też podobny do http://www.yes.pl/42293-pierscionek-z-diamentami-i-szafirami-BB-Z-000-Y01-2230S Lubię wszelkie motywy kwiatowe, ale też średnio duże, pojedyńcze, owalne kamienie. Poza tym lubię srebrne motywy roślinne, moje pierścionki kupiłam na Allegro, ale tam trzeba uważać, bo są podróbki srebra.

Gość Abihatah
Cześć, dziewczyny, ja mam na sprzedaż dużą ilość pierścionków ze srebra, kilka złotych i kilka z metalu pozłacanego. Potrzebuję pieniążków i postanowiłam się ich pozbyć, może któraś byłaby zainteresowana?

Gość Bargen
Rozsądne kobiety zawsze wiedzą gdzie jest granica tanich zakupów biżuterii i dlatego zawsze pięknie w niej wyglądają.

Gość Maraletta
Mój zareczynowy :) ma 43 brylanty :) innych nie noszę, bo ten jest wystarczająco piękny ;)

Gość wiosenka była lato już jest.
Każda z nas szuka czegoś specjalnego i na własną kieszeń. Osobiście uważam ze u jubilerów jest wszystko za drogie, chociaż ich rozumiem , bo wszyscy chcą zarobić Ja też po kilku latach znalazłam odpowiednia dla siebie stronę i poznałam jej właściciela, bardzo konkretny facet Jak mi coś wpadnie do głowy to on zawsze coś ciekawego dla mnie znajdzie i nie muszę już marnować czasu na ciągle bieganie po necie.

Gość wiosenka była lato już jest.
Maraletta!!! A czy twój narzeczony nie ma może jakiegoś dobrego i wolnego przyjaciela???

Gość Ja sobie ostatnio kupiłam
ten http://www.shopmania.pl/bizuteria/p-1552z-delikatny-zloty-pierscionek-z-diamentem-i-szmaragdami-9786473 Zastanawiałam się też nad szafirem, ale wygrał szmaragd. Może zdaje się być dość skromny ale wyjątkowo ładnie wygląda na palcu i kamienie też prezentują się lepiej niż na tym projekcie. Miałam tez inne upatrzone wzory, ale ten jest dość tani, a żal mi wydawać 5000 na pierścioneczek

Gość Jagódka87123
Dziewczyny, właśnie znalazłam fajną stronę http://cwbestbuy.com/ - kupuj u nas tanio po hurtowych cenach. Bardzo ładne pierścionki, z naturalnymi, kolorowymi kamieniami. Są i delikatne, dyskretne, ale też z większymi kamieniami i bardziej rzucające się w oczy. Dużo chodziłam po różnych jubilerach, tych markowych również i nie spotkałam się z takimi wzorami. Pierścionki z topazem, kwarcem, perełkami, turkusem itd. Teraz mają ciekawe obniżki, bardzo korzystne ceny porównując z jubilerami. Same zajrzyjcie na stronę http://cwbestbuy.com/.

To nie są naturalne kamienie. To, przykładowo, jest farbowany howlit, a nie turkus, kamień niskiej jakości http://cwbestbuy.com/koszyk.html?page=shop.product_details&category_id=6&flypage=flypage.tpl&product_id=106&vmcchk=1 http://cwbestbuy.com/koszyk.html?page=shop.product_details&category_id=6&flypage=flypage.tpl&product_id=118 - wiesz, ile kosztuje przejrzysty szmaragd tej jakości?! To syntetyki. Niestety sprzedawca nie pisze prawdy. http://cwbestbuy.com/koszyk.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=118&category_id=6 ten by mi sie podobal, gdyby mial identyczne kamienie, nie byl taki pstrokaty... ale jesli sprzedawca jest nieszczery / ma zle informacje co do kamieni, to i srebro moze byc falszowane

pierścionki nie są obiektem moich marzeń mam kilka, dwa lub 1 lub 3 zaleznie od kaprysu - noszę ale żeby marzyć o kawałku metalu i kawałku kamienia? bez przesady ...

Gość Barbara z Warszawy
Celuna 79 Bądź uczciwa w swoich wypowiedziach na forum. Gdzie Ty na tej stronie znalazłaś informacje, że są to naturalne kamienie. Rozsądek Ci powinien podpowiadać że za takie pieniądze nie można kupić naturalnych kamieni Więc nazywanie właścicieli strony "oszustami" jest co najmniej nie właściwe i wymaga moim zdaniem od ciebie sprostowania i przeprosin.

Gość Jagódka87123
Calluna, na stronie nigdzie nie jest napisane, że są to kamienie naturalne więc nie zarzucaj nieuczciwości i wprowadzania w błąd przez właścieciela strony. To są pierścionki z syntetycznymi kamieniami, ale nadal są to kamienie, zresztą jest wiele pięknej, sztucznej biżuterii i ta też taka jest. Poza tym ceny tych pierścionków mówią same ze siebie. Bardzo ważne, że są w atrakcyjnych cenach, a gdyby były to kamienie naturalne to pierścionki kosztowałyby TYSIĄCE złotych, a nie o to chodzi, żeby były dostępne tylko dla nielicznych. Te ktore są na tej stronie http://www.cwbestbuy.com/ są inne niż wszystkie spotykane u jubilerów, a to też ważne:)

Gość Kaśka92
To są kamienie syntetyczne. Ale i tak za takie pieniądze są warte kupienia. Nikt nie próbuje na tej stronie sprzedawać ich jako kamienie naturalne, Bo nikt nie ryzykuje swojej reputacji na necie w tak głupi sposób.

Jest napisane, ze to kamienie "autentyczne" (cytacik) - na gorze kazdego opisu cytacik o tym, ze warto kupowac kamienie szlachetne - taki chamski zabieg majacy wprowadzic w blad osobe, ktora sie nie zna, ze to kamienie prawdziwe w sensie powstale w sposob naturalny, rzadkie i cenne. Swoja droga ciekawe, ze znalazlas akurat tak kiepsko wypozycjonowana i dopiero raczkujaca strone i sama napisalas, ze to rzeczy z cyt. "naturalnymi kolorowymi kamieniami", a teraz sie wypierasz. Smierdzi mi to mocno kryptoreklama. Owszem, pierscionki bylyby warte kupienia, nawet z cyrkoniami, ale sprzedawca ktory stosuje takie zabiegi jest nierzetelny i gleboko wierze, ze srebro moze okazac sie platerowanym mosiadzem pokrytym warstwa srebra i z proba, a diamenty bez certyfikatu (!) diabli wiedza czym. Ja bym w kazdym razie u niego nic nie kupila.

Gość Pelepele
Lupenrein - 2 karaty brilant. Mam do tej pory tylko mniejsze

Gość Lucybna79
Caluna79 Mnie się wydaję , że się po prostu przyczepiasz. I uważasz, że wszyscy Polacy są cwaniakami. Jeśli właściciel strony nie pisze że to są kamienie naturalne to znaczy że NIE SĄ i koniec kropka. Na wszelkiego rodzaju domysły tutaj nie ma miejsca. I jest to po prostu z Twojej strony nie fair. Z drugiej strony przecież nikt "normalny" by nie sprzedawał naturalnych kamieni za taka cenę i wszyscy sobie z tego powinni zdawać sprawę. Uważam że te wszystkie pierścionki z tymi syntetycznymi kamieniami są i tak warte swojej ceny.

Gość Nie lubie kupujących cwaniaków
Celun79 Ja Ci radzę po prostu NIE WĄCHAJ a będziesz zadowolona i inni również

Gość Nowoczesna Baba Jaga
Ja pierścionków nie kupuję. Ale z ciekawości weszłam na tą stronę. http://www.cwbestbuy.com/ I prawdę mówiąc nic tam nie zauważyłam że właściciel chce kogoś oszukać lub naciągnąć. Dla mnie jest tam wszytko proste i jasne. No ale co zrobić jak są wśród nas ludzie co zawsze szukają dziury w całym.

Ooo, robi się ciekawie. "Szlachetne kamienie od wieków są używane jako talizmany (Kamienie Szczęścia), wspomagające noszącego je człowieka. Astrolodzy już dawno ustalili, że każdemu znakowi Zodiaku sprzyja kilka kamieni. Wybierz najlepszy dla siebie!" - cytat ze strony sprzedawcy. Dodam, że dotyczy to tylko i wyłącznie kamieni naturalnych! Kamieniom sztucznym nigdy nie przypisywało się magicznego działania. Sprzedawca więc używa zabiegów mających świadomie wprowadzić w błąd kupującego. Pisze też "Wszystkie produkty są wykonane z srebra 0.925 i posiadają autentyczne kamienie (kryształy) oraz cyrkonie" Naturalne kamienie to zazwyczaj kryształy - cytryn, ametyst etc. Autentyczne rozumiemy jako prawdziwe, niepodrabiane, naturalne. Opis ten wskazuje więc na prawdziwość użytych materiałów. Gdyby właściciel sklepu był fair, to napisałby, że są to kamienie syntetyczne. A żeby mimo wszystko miały powodzenie i ludzie czuli, że zrobili dobry interes, to powinien napisać... :D :P (Teraz już wiem, że to reklama.)

A co do wyjątkowości wspomnianych pierścionków, to niektóre są, mam wrażenie, dość podobne do tych http://www.kuzniasrebra.pl/Pierscionki/Cytryn/strona2/ (trzeba przejrzeć całą stronę). Część z tych pierścionków z Kuźni srebra ma z pewnością prawdziwe kamienie (np. labradoryty), a część (turkus miedziowy) wygląda co najmniej podejrzanie. No, ale każdy kupi, co chce...

Gość ryththet6h
Chyba na kafe zaczyna sie nowa inwazja podejrzanych szwindli. Cos takiego znalazlam w innym temacie: Klejnocik Coś nawaliło i nie zapisało sie poprawnie wiec wkleiłam jeszcze raz. Witam was jeszcze raz. Muszę przyznać, że niestety nie jest łatwo teraz. Ale prawdą jest, że metody handlu które opisujecie niestety wymagają reorganizacji. Jeśli weźmiecie pod uwagę wszystkie swoje wydatki (wynajem lokalu, światło, telefon, ubezpieczenie, ZUS i WAT (22%% !!!!!!), to nie jesteście w stanie zaoferować atrakcyjnej ceny klientowi przy godziwym zarobku. Te wszystkie mankamenty można obejść i skoncentrować się tylko na samej sprzedaży. W USA już dawno stwierdzono, że tego typu biznesy jak opisujecie nie mają większej szansy na przerwanie. Dlatego teraz stosuje się teraz inne bardziej skomplikowane systemy handlu ale dające szanse wszystkim lepiej zarobić przy mniejszych inwestycjach i mniejszym ryzyku. Opisywanie tego tutaj na publicznym forum jeśli chodzi o szczegóły nie ma sensu. Ale poważnie zainteresowani tym tematem możecie się kontaktować na adres info@cwbestbuy.com i pisać do Pana Kazimierza Piękna, oryginalna i niezwykła biżuteria wcale nie musi być droga.