Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanimam

dlaczego podajecie BEBIKO????????

Polecane posty

skład.................... Wartość odżywcza preparatu SkładnikJednostkaw 100 ml roztworu Wartość energetycznakJ/kcal275/66 Białkog1,3 Węglowodany, w tym: g7,4 Laktozag7,0 Glukozag0,2 Tłuszcze, w tym: g3,4 Kwas linolowymg448 Kwa linolenowymg83 Błonnik pokarmowyg0,6 kwas arachidonowymg6,46 kwas dokozahesaenowymg6,36 kwas eikozapentaenowymg1,53 Witaminy Witamina Ag RE54 Witamina Dg1,2 Witamina Emg1,1 Witamina Kg4,5 Tiaminag50 Ryboflawinag116 Niacynang0,43 Kwas pantotenowyg331 Witamina B6g40 Kwas foliowyg13 Witamina B12g0,18 Biotynag1,5 Witamina Cmg9,2 Składniki mineralne Sódmg17 Potasmg65 Chlorkimg42 Wapńmg47 Fosformg26 Magnezmg5,1 Żelazomg0,53 Cynkmg0,5 Miedźg40 Mangang7,5 Seleng1,5 Fluorg

Gość jhajdh
A co to znaczy, że jest mniej przefiltrowane?

autorko tu masz ciekawy temat na temat mleka bebiko a bebilon:) całkiem ciekawe to że skład jednego mleka jak i drugiego jest ten sam, lecz to artykuł z czerwca 2011r:) ale dość ciekawy...................................................................................................................... http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-212059.html

Gość dsrfjkl;
jak przeczytałam skład sztucznego mleka to aż zakręciło mi się w głowie, przecież to wszystko sztuczne witaminy, mikro i makroelementy i mnóstwo różnistych dodatków. To jakby człowiek dorosły jadł jeden rodzaj pożywienia sztucznie przetworzonego np ziemniaki a resztę uzupełniał tabletkami z suplementami diety :/ Nikt mi nie powie, że mm jest równie dobre jak mleko matki.

dsrfjkl; a to przepraszam co maja zrobic kobiety które nie maja mozliwości karmienia dziecka swoim mlekiem? Mają kupic od innej matki czy wcale nic nie dawać?

Gość dsrfjkl;
wiadomo powszechnie że matki nadużywają "nie mogą" to już się nazywa plaga mam za mało pokarmu, można tu dopisać, krwawiące sutki, wiszenie na cycku, jest za mało wartościowy albo wprost cycki są do seksu lub też nie będę uwiązana.

dsrfjkl; ja dość długo walczyłam o pokarm i co?:) max jakie odciągnełam to było nie całe 25ml myslisz że moje dziecko by sie najadło?:)

Gość mabelinkaa
jesoossss co za wydry!!!!!dajcie ludziom spokojnie zyć i wychowywać dzieci. jak sie nie ma problemu to sie go wytworzy i też bedzie fajnie ... gratuluje!!

Gość Erynnie
Nie podaję. Kojarzy mi się z głębokim PRLem. Kiedyś bylo najbardziej słodzone na rynku.

Gość dsrfjkl;
a po co Ci to wiedzieć ile odciągasz? Twoje dziecko zjadłoby dużo więcej niż ty odciągnęłaś laktatorem. Ile miesięcy ma dziecko?

dsrfjkl; wiesz to nie takie forum aby tu wszystko opowiedziec, bo potem by się to za mna ciągneło przez kolejny rok:D ale lekarz jak i połozna kazali mi odpuścić :)... moje dziecko po mimo kombinacji, kapturków i td nie miało jak jeśc, uwierz mi że bardzo duzo zrobiłam aby miec pokarm:)

Gość nanimam
Przefiltronane oznacza,że jest czystszym mlekiem (bebilon jest najczystszym mlekiem-tak mówila aptekarka)... Chciałam,aby moje dziecko pilo dobre mleko ale wydaje się mi że dobre idzie niestety ze słowem "droższe" ..:(

Gość pod słońcem toskanii
A co to znaczy, że jest czystszym mlekiem? Z czego się to filtruje? Łykasz jakieś farmazony a nie wiesz w ogóle o czym mowa.

"bebilon" jest najczystszym mlekiem-tak mówiła aptekarka :D I co tu komentować:)

Gość mnie sie tez wydaje
ze jesli chodzi o karmienie piersia to slowo nie moge jest mocno mylone z nie chce mi sie. tylko nie rozumiem dlaczego to taki wstyd powiedziec.nie karmie bo mi sie nie chce

Gość soom
do tej toskanii-a jak aptekarka ci powie,ze sikami tez mozna karmic to lykniesz? jakie niektore z was sa naiwne ha ha pani aptekarka tak powiedziala,a pani aptekarka to wszechwiedzaca zona Boga i tak jest.

Chyba nie do mnie to?

Gość soom
sorki,nie do ciebie tylko do tej od aptekarki,nicki mi sie pomylily.

Swoją drogą zlituję się i rzeknę, że na aptekarkę, ludzie bez siana w głowie mówią "farmaceutka".

Gość do pod jebańcem w toskanii
spierdalaj :D buhaha

nanimam myślę że grubo ponad połowa dzieci karmionych sztucznym mlekiem jest karmiona właśnie bebikiem, a Ty bez sensu próbujesz z tego mleka zrobić najgorszy syf jaki jest. Bo "aptekarka" powiedziała, oni dużo mówią a w rezultacie często to się nie zgadza z faktami:D

Gość do pod słońcem toskanii
A ja powiem że ludzie bez głowy takie jak ta której dedykuję swój wpis myślą że farmaceuta to co innego niż aptekarz. Kochana , obecnie człowiek bez wykształcenia farmaceutycznego nie może sprzedawać leków . Dawniej wystarczyło że aptekę prowadził i asystował ktoś a dyplomem a zwykły uczniak sprzedawał, obecnie tak nie ma. Wiesz, nawet w jakiejkolwiek reklamie leków widnieje tekst by o poradę zwrócić się do lekarza bądź farmaceuty. Moja "aptekarka" ma tytuł magistra farmeceutyki i sprzedaje w aptece :)

Gość do pod słońcem toskanii
farmaceutyki (poprawka)

grzenia87 zerknełam okiem i chyba skład taki sam............................................................................................................................ ciekawe co teraz powie autorka czemu daje mleko bebilon skoro jest tam glukoza :D.

Gość No moja też ma tytuł ale
magistra farmacji :D a tak poza tym to racja, obecnie aptekarz a farmaceuta to to samo .

Gość Dziewczyny ja patrzę
na skład niemieckiego Aptamilu (to to samo co bebilon bo ten sam koncern ) ale gluzkozy w nim nie ma. Mam przed sobą jedynkę i dwójkę bo powoli przeskakujemy na dwójkę i ani w jednym ani drugim glukozy nie ma i oba są bezglutenowe więc dlaczego bebilon ma glukozę?

Dziewczyny ja patrzę nie wiem, ale zastanawia mnie jak to jest że autorka tak szybko dopatrzyła sie że bebiko ma glukozę a karmiąc non stop bebilonem tego nie widziała:D dziwne...

Kiwi ja tak co do joty nie sprawdzałam ale tak pobieżnie wydaję się że skład taki sam. W każdym bądź razie chodziło mi o ta nieszczęsną glukoze:) Jest i tu i tu:) U nas położna mówiła żze to są te same mleka tylko opakowanie i nazwa inna. Poza tym pediatra mówiła że ok i nie ma sensu przepłacać bo to to samo. I w szpitalu też dokarmiali bebikiem. Po za tym starsza wychowała się na nim i jest zdrów jak ryba:) Oprócz niego jeszcze Oli służył fajnie Nan ale że ma tendencje do pleśniawek to musieliśmy zrezygnowac bo zostawia osad na języku. Ale co tam jak ktoś chce wydawać wiecej kasy to proszę, przecież to nie moja:) Ja wiem jedno że Bebiko nie jest złe a Bebilonu córka wogóle nie chciała pic bo takie ochydne.