Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aquadjka

czy kremy AA moga uczulac ?!?!?

Polecane posty

Gość aquadjka

Nigdy nie mialm problemow z twarza. Zaczely sie kilka miesiexy temu. Jakies suche plamy czeewone swedzace plaxki schodzace skorki itp. Najgorsze mialam latem ppdejzewam ze od kremu nivea pure natural cala twaz sucha swwedzaca czerwona oczy spuchniete zerwone swedzace.na deematologa wydawl kupe kasy.krory nawwt nie wiedzial konkkretnie co mi jest. Niby leki na uczulenie.przeszlo i bylo lwpiej os tamtej pory. Pare dni twmu kupilam dwa krmy firmy aa. Pomyslalamze maw szanse zeby mnie uczulily. Jeden tlusty cera wrazliwa taki pomaranczowy. Kupilam zeby nakladac na suchemiejsca bo takie mam.drugi wrazliea natura z blawatkiem . Zachrcilo mnie w nim to ze ubogi sklad i 0% wszystkiego wszystkich swinstw zatykaczy itd a przedewszystkim alergenow! Tlustym sie smatowalam w srode i czwartek i nic wszystko ok. A w czwartek wieczorem uzylam blawatkowego o poczulam po jakims czasie swedzenie a dzis obudzilam sie csla podrapans czerwona z zapuchnietymi czereonymi powiekami! Niby kremy sntyalergiczne a tu takie cos?! Miala ktoras z was takie przygody z kremami aa?!

Gość Vbgbhhnhh
Mojej mamie od jakiegoś czasu wyskakuja rożne wykwity na twarzy i szyi. Po kremie aa objawy sie nasilily. Teraz używa tylko oleju kokosowego i jest ok.

Gość kosmetykooowa
ja mam jakies uczulenie na substancje nawilżające w kosmetykach (okropne puchniecie i pieczenie)- jedyne co mnie nie uczule to serie do cery trądzikowej loreal i garnier

Gość aquadjka
A gdzoe taki olejsie kupuje? Mi bylo lepiej po kremie aloesowym z bielendy. Ale zPach byl okropny dlatego szukalam innego krmu.ale bede musiala wrpcic do tej bielendy...

Gość gość
Na sam krem nie uczulasz się tylko na jakiś składnik w nim występujący

Gość aquadjka
Ja nigdy mieialam peoblemow takich...uzywalam kremow zwyklyh z ziaji prae wszysrkie i nic. A tu nafle take cyrki.. A po aa bym sie tego ne spodziewala

Gość umma
porównaj składy tych 3 kremów, i sprawdź co ma ten który cię uczulił, a inne nie. Musisz wiedzieć co to za składnik, inaczej nie ma sensu kupowanie kolejnych kremów

Gość gość
Powinnaś iść do Dermatologa z tym

Gość aquadjka
Tylko skad mam wiedziec ktory to skladnik.

Gość Vbgbhhnhh
Moja mama tez całe życie używała ziai i nagle pewnego dnia rano obudziła sie napuchnieta i swedzaca.

Gość aquadjka
Pisaam ze bylm. Wydalam kupe kasy a deematolog me wwiedziala co mi jest

Gość gość
Porównaj z twoich ostatnich kremow , a jak dalej objawy będą się nasilac musisz zrobic testy na jaki skladnik jesteś uczulona , to tylko testy u dermatologa zrobisz

Gość aquadjka
Wiecie co podejjzewam. Ze ten krem z blawatkiem. On ma na okolo 4miejscu parfum. A powinien w ogole nie miec skoro pisze 0% alergenow substancji zapachowych itd..

Gość aquadjka
Wzielam alegre i mam nadzieje ze do jutra mi to minie bo nie chce straszyc ludzi w pracy...

Gość aquadjka
Myslalam o tych testach juz kiedys. Ale to kosztuje?

Gość joanna dark 666
kremy AA często uczulają

Gość aquadjka
Jestem wsciekla..na nivee pure natural wydalam prawie 30 zl,stoi w szafce cakmy,teraz na te dwa z aa ponad 30zl, i tez beda staly...juz nie wiem jakiego uzywac..nivea bambino odpada bo tlusty i pod makijaz nie nadaje sie pozatym zatyka okropnie pory bo to swinstwo a nie kremy...

Gość aquadjka
Wzielam alegre.calcium dobesilate. Smaruje cortinef i locoidem lipocremem. Pije wapno musujace i przechodzi. Juz czereona nie jestem nie swedzi tak bardzo i oczy mam normalne a nie jakby mnie ktos pobil... Co ja zrobie z tym kremem...tyle kasy

Gość o z pewnoscia deszczowka
mnie uczulaja kremy AA

Gość o z pewnoscia deszczowka
a poza tym nie anty a hipoalergiczne, to zasadnicza roznica, po drugie kazdy skladnik moze byc dla ciebie alergenem. hipoalergiczne oznacza nie to ze na pewno cie nie uczuli a to, ze w testach na alergikach bardzo maly odsetek wykazalo uczulenie, czyli mniejsze ryzyko uczulenia

Gość aquadjka
Wiem o tym dlatego wlasnie zdecydowalamsie na te kremy a nir inne.bobylo mniejdze prawdoppdobienstwo ze mnie uczula. Co do tej poty nigdy mi sie nie zdarzalo dlatego mnie to zdziwilio