Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhajdh

Rok urlopu maciezyńskiego-co Wy na to?

Polecane posty

Gość jhajdh

Od 2013 urlop macierzyński ma trwać rok. Ja uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie biorąc pod uwagę fakt, że tak mało mamy żłobków oraz to jak trudno matkom wraca się do pracy zostawijąc niemowlę. A co Wy o tym sądzicie? Ja planuję drugie dziecko więc ta wiadomość od rana mnie cieszy:)

nie wierzę:) 5 lat w budżetówce podwyżki zamrożone, zabierają becikowe dla wszystkich ( będzie tylko dla tych mniej zarabiających) a mają cos dać? Nie wierzę:) Dobry PR

Jestem jak najbardziej ZA! Ale na serio to już od przyszłego roku? Myślałam, że to dopiero w planach będzie. Jeśli faktycznie od 2013 to extra bo jestem w ciąży :)

Gość TAKAZLA
jestem za!! w lutym urodze synka i myslalam nawet nad wychowawczym az maly nie ukonczy roku :)

Gość dsrfjkl;
nie ciesz się za szybko, to tylko obietnice ;) poza tym jest już taki temat

Gość gluck:):)
boze, nie zadne od 2013 roku, tylko to jedna z propozycji rzadu ( pewnie kolejna sciema) przedstawiona w dzisiejszym expose tuska maja pracowac nad tym projektem w 2013 rouku wiec nawet jesli cos wejdzie w zycie to do 2014

Gość dsrfjkl;
poza tym na wp jest napisane że od 2015r :)

mialo byc -OD 2014

ex-d.bill, tez sie zastanawiam, kto jeszcze naiwnie w te brednie wierzy?

dziewczyny a inne obietnice słyszałyście i co?Nic kompletnie nie zrealizowane. Nie macie się co stresować. A jak rodzicie w 2013 to możecie podziękować panu premierowi że niektóre z was nie dostaną becikowego. Ja już bym nie dostała a że urodzę w tym roku to się załapałam. Zawsze 1000 zł wiecej na święta:)

Gość To zależy ...
Obiecanki-cacanki, jak ktoś chce ratować swój tyłek, to nie jedno mu się wymsknie.:D Znowu jakieś naiwniaki dadzą się nabrać na te "gruszki na wierzbie", a potem będziemy się męczyć. Rusz głową!

Gość jhajdh
Nie chcę by ta dyskusja przerodziła się w polityczny bełkot ale muszę powiedzieć, że nie da się ukryć ale większość zapowiedzi z poprzedniego expose zostało spełnionych. Wczoraj na onecie można było dokładnie przeczytać co zostało spełnione a co nie. To nie wybory by rzucać obietnicami bez pokrycia. W czasie wyborów można robić takie rzeczy a do wyborów mamy jeszcze ho ho. Więc to nie jest kiełbasa wyborcza bo Tusk nie potrzebuje w tej chwili Waszej przychylności więc te zapowiedzi są realne do wprowadzenia.

Gość jhajdh
Dobra widzę, że większość się zna na polityce jak zakonnica na hodowli byków. Obietnice wyborcze...dobre. Wiecie kiedy są wybory?

Gość do autorkiiii
autorko, jasne:D:D i rozumiem, ze w dzisiejszym belkocie tuska zrozumialas ze od 2013 r bedzie dluzszy macierzynski?tak? gratuluje wiedzy, jak dziala system legislacyjny w Polsce, zeby cos weszlo w zycie nie musi byc to wprowadzone ustawa, przyjete przez sejm i senat i podpisane przez prezydenta, oprocz tego sa jeszcze terminy legislacyjne, jak zaczna nad tym pracowac w 2013 to najwczesniej wprowadza to w 2014 roku!!!!!!!

Gość do autorkiiii
kiedy sa wybory? przypieszione mogłyby sie odbyc nawet wiosna:D walnieta zwolenniczko platformy bez podstawowej wiedzy ps. nie jestem za pisem, zeby nie bylo, ale nie znosze tych klamliwych ryjow z PO

Gość jhajdh
Masakra jaki jest poziom wiedzy politycznej w tym kraju :D Że niby kto musi ratować tyłek? Tusk? A niby dlaczego? Wybory w 2015 (pomagam już Wam). A tylko one mogą zmienić władzę. On może Wam teraz 50% podatek od srania w krzakach i zgodnie z prawem możecie sobie tylko psioczyć i czekać do 2015. Więc co mu grozi, że musi niby obiecywać cokolwiek?

Gość To zależy ...
................. jhajdh No nie wybory, sądzę że to coś więcej niż wybory ....albo rozleci się rząd, albo nie. A z tymi sukcesami, to się nie pomyliłaś, posłuchaj sobie debaty na tvp info (teraz), to się dowiesz, co zrobili, bo z tego co ja słyszę, to nie wiele, poza układami a unią.

Gość gufikolka
autorko, zmartwie cie-osmieszasz sie swoja niewiedza niestety:P

Gość jhajdh
do autorki -> Przedterminowe wybory parlamentarne zarządza Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej w przypadku: -uchwały Sejmu o skróceniu kadencji podjętej przez 2/3 ustawowej liczby posłów(nierealne w obecnym ukłądzie sił) -nieotrzymania przez Prezydenta ustawy budżetowej w ciągu 4 miesięcy od dnia przedłożenia projektu ustawy Sejmowi (Prezydent ma wtedy 14 dni za zdecydowanie o skróceniu kadencji Sejmu) - jeżeli nie zostanie wyłoniona nowa Rada Ministrów Weź się nie ośmieszaj, że wybory mogą być nawet na wiosnę.

Gość To zależy ...
jhajdh ..... mam wrażenie, że masz nie czyste intencje.

Gość jhajdh
A dlaczego niby rząd ma się rozlecieć? Kolalicja jest zagrożona czy co? Bredzicie jak potłuczone zarzucając mi brak wiedzy a rzucacie hasłami o rozpadzie rządu, wyborach na wiosnę. Komiczna jest wasza ignorancja.

Gość jhajdh
Buehehhe...jam wszak z piekieł :D Głupie jesteście strasznie. Papa :D

Ja może aż tak uważnie nie śledzę wystąpień premiera ale wiem, że zapowiedział, że nie podniesie vatu a podniósł. Podwyżki w budżetówce będą 5 rok zamrożone co mnie akurat dotyka i wkurwia bo wszystko podrożało w tym czasie po kilka razy! To samo z becikowym- zabrał w 2013 i ulgę na 1 dziecko. Na szczęście już w 2013 będziemy mieli 2 dzieci wiec ulga też będzie.

I jeszcze pamiętam jak obiecywał zlikwidowanie abonamentu rtv a teraz mogą go ściągać poborcy podatkowi:) ( Ci co uwierzyli i nie płacili teraz sobie z odsetkami zapłacą i pewnie już w nic nie uwierzą:):)

Gość 3432432423
Ja uwżam, że to jest skandal!!! Tusk zwariował, po tym jak mu spadły sondaże zaczyna desperacko zabiegac o głosy. Przeciez juz o tak, z powodu tych wszystkich urlopów kobiety sa przegrane na rynku pracy, jak to by wydłuzyli az tak, to będzie koniec

Jeżeli chodzi o becikowe to ja byłam zaskoczona, że przez tyle lat nie podnieśli ani o złotówkę że zero zmian , no to mam ... zabierają całość :D

ewela w zależności od zarobków, jak mało zarabiasz to dostaniesz, niestety jeśli 2 osoby pracują to jest małe prawdopodobieństwo. Ale my się łapiemy jeszcze:)

Gość 3432432423
urlopy macierzyńskie sa i tak za długie, powinno się wydłuzyc ojcom urlopy, tak zeby wyrównac szanse kobiet na rynku pracy! Poza tym, ludzie, zrozumcie, na to nie ma kasy, narzekacie w kołko że w portfelach mało, a to wszystko tylko uderzy nas wszystkiech jeszcze bardziej, jestesmy krajem na dorobku i musimy pracowac, wprowadzając kolejne swięta, czy urlopy będziemy biedniec, bezrobocie wzrosnie i niedługo i tak temat urlopu nie bedzie was dotyczył, bo pracy nie bedziecie miały....