Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhajdh

Rok urlopu maciezyńskiego-co Wy na to?

Polecane posty

Gość i nie ma co sie dziwic ze
ZUS nie ma kasy podobno po to niby mialy byc obowiazkowe skladki od umow smieciowych by zwiekszyc dochod ZUSu a teraz nagle w ciagu jednego dnia ZUS ma na wyplacanie urlopow rocznych:D Ludzie pomyslcie czasem- to nie boli.

Gość uzależniona*
Ja tam wie że bezrobocie wzrośnie,centralę NFZ zamkną-reszta kwestią czasu,podatki podniosą. Takie będą fakty a obietnice zawsze byc muszą.

Gość mysia7878
ja nie rozumiem nie których kobiet, nie ma się co cieszyć, już nawet nie chodzi o państwo, tylko o matki. Ciekawa jestem ile z tych matek, które pójdą na roczne macierzyństwo, wróci do swojej pracy. Może jakieś duże zakłady będą się godzić, ale małe przedsiębiorstwa i prywaciarze, którzy przez ten rok znajdą tysiące chętnych i wyszkoli na to miejsce nową osobę, na pewno taka matka z roczną przerwą nie będzie mu potrzebna.

Gość uzależniona*
Może i myślenie nie boli ale nie jest łatwe dla wielu dlatego mamy rządy platformy.

Gość uzależniona*
W tym celu należało by objąć dodatkową ochrona prawną takie matki czyli wymaga to nowych ustaw))) Tusk to załatwi!)))))))))))))))))))))))))

Gość uzależniona*
Obniży koszty pracy i prywaciarze padną na kolana ze zdziwienia. Eh.

Gość Irena, kobieta po 50
mysia7878 po co szkolić nowe kadry? Znajdzie się praca dla kobiet po 50, one są dyspozycyjne, doświadczone, chętne do wypracowania emerytury. Moja mama i ciotka już błogosławią Tuska.

Gość uzależniona*
Irena, kobieta po 50 Ojej a za co go tak błogosławią?

uzależniona* W tym celu należało by objąć dodatkową ochrona prawną takie matki czyli wymaga to nowych ustaw))) Tusk to załatwi!))))))))))))))))))))))))) O jakiej ochronie prawnej mówisz? Kobiet w wieku rozrodczym nikt nie będzie chciał przyjąć do pracy, za duże obciążenie dla pracodawcy. Czyli będzie ustawowy przymus zatrudniana młodych kobiet?

Gość mysia7878
Irena, kobieta po 50 nie wszystkie są wyszkolone Czyli w naszym społeczeństwie nic się nie zmieni, młodzi dalej nie będą mieć pracy. A tak swoją drogą to o tym nie pomyślała, a to cwany list z Tuska, pewnie się cieszy jak mu to doskonały plan wyszedł

Gość uzależniona*
ja nie mówie ja żartuję na tematy platformy potrafię tylko żartować-sorry

Gość mysia7878
Irena, kobieta po 50 Rozrodczych i matkach po roku macierzyńskiego, mających zaległości z tematem w pracy a na dodatek z dzieckiem i co chwila taka będzie L4 brała, już widzę jak pracodawcy są chętni do przyjmowania i przedłużania umów takim. Czasami to ręce opadają, a najgorsze że w takim wieku rozrodczym jestem :(

za co? za to, że teraz i ja i moje kuzynki będziemy miały szczęście podjąć pracę i godziwie dotrwać do emerytury.Pracę póki co mamy, ale teraz mamy szanse na poprawę naszego bytu. O młode pokolenie nie martwi się, dawno ułożyli sobie życie za granicami.

Gość uzależniona*
niech da ale niech spada-takie jest moje stanowisko w tej sprawie))))))))))

Gość i nie ma co sie dziwic ze
najgorsze to jest dla kobiet co nie chca sie rozmnazac, ale kazda taka za plodna krolice z checia do mnozenia sie pracodawca bedzie widzial:O

Gość a tak sobie siedze i mysle
Co za brednie. Dobranoc mówi Wam pracownik naukowy nauki politycznych. Możecie spokojnie mnie wyzywać od idiotów, wszak to poprawi wasz wizerunek we własnych oczach i będziecie mogły poczuć się "mądre".

Gość mysia7878
Irena, kobieta po 50 Czyli będzie ustawowy przymus zatrudniana młodych kobiet? Z jednej strony dobre by to było bo byś miała pewną pracę ;), ale znając życie to była by to praca za grosze (bo taki na przymusowym zatrudnieniu to pewnie inną najniższą krajową by wymyślili) albo harówka jakiej nikt nie widział.

Gość uzależniona*
O mato ,,O młode pokolenie nie martwi się, dawno ułożyli sobie życie za granicami.' Oby kiedyś nie powrócili by nas kupic na targu niewolników;)

Gość uzależniona*
Przymusowe zatrudnianie-a co z konstytucją? EH;)

Gość uzależniona*
Dobranoc ci!

mysia7878 Irena, kobieta po 50 nie wszystkie są wyszkolone Czyli w naszym społeczeństwie nic się nie zmieni, młodzi dalej nie będą mieć pracy. A tak swoją drogą to o tym nie pomyślała, a to cwany list z Tuska, pewnie się cieszy jak mu to doskonały plan wyszedł Pewnie nie pomyślał jakie naprawdę to rodzi skutki, myślę, że nie było tu złej woli... Jaki pracodawca przyjmie młodą osobę do pracy - kilka miesięcy zwolnienia podczas ciąży, rok macierzyńskiego, -to długo. Przyjmie inną na zastępstwo skutki mogą być podobne. Wygodniej nawet w tym wypadku zatrudnić samotną matkę z 3 dzieci. Nie masz zatrudnienia, nie masz macierzyńskiego... Państwo nie straci, a praca bedzie dostępna dla innych, tych, którzy do tej pory nie mieli szans w rywalizacji z młodymi.

Gość mysia7878
Irena, kobieta po 50 Kto ułożył ten ułożył. Nie wiem z jakiego rejonu polski jesteś, ale u nas jest bardzo kiepsko z pracą, ja 2 miesiące temu (po znajomości) dostałam pracę za 1000 zł na umowę zlecenie, do kiedy ją będę mieć nie wiem. Od dwóch lat jestem na bezrobociu, aż wstyd że siedzę na garnuszku rodziców. Wcześniej z pracy też mnie zwolnili bo miałam etat, a chcieli studentki na zlecenie. Jestem po studiach, chodziłam na kurs angielskiego ze swoich oszczędności, nic to nie dało bo słyszała że albo za wysokie kwalifikacje, albo za niskie, a na wyprowadzenie się do dużego miasta najzwyczajniej w świecie mnie nie stać. Więc nie pisz że młodzi się dorobili, u mnie co 2 dziewczyna nie ma pracy i nawet jak chcą to nie mają gdzie dorobić.

mieszkam na Mazurach, o prace tu też trudno mam demencję starczą? Gdzie napisałam, że młodzi się dorobili ? I im praca niepotrzebna??? - to tak zabrzmiało!

Gość mysia7878
Irena, kobieta po 50 Przepraszam źle to zrozumiałam. Może dużo młodych ułożyło sobie życie za granicą, ale jeszcze większa ich ilość została w Polsce. Powiem tyle że moi rodzice sami twierdzą że mieli dużo lepsze życie na starci, niż obecna młodzież.Najgorsze jest to że (przynajmniej u nas) widać jak ludzie oszczędzają na każdej drobnostce (oczywiście są tacy co na wszystko ich stać, właśnie tak się podzieliło nasze społeczeństwo).

mysia7878 Doskonale Cię rozumiem, praca powinna być dostępna dla wszystkich, nieważne - stary, młody, każdy ma prawo zapracować na swój chleb. Ja tylko zwróciłam uwagę na fakt, że jeżeli pomysły Tuska[dłuższe urlopy macierzyńskie] wejdą w życie, stracą na tym młode kobiety wchodzące w dorosłe życie. Furtka otwiera się przed kobietami w starszym wieku, one będą bardziej dyspozycyjne i chętniej zatrudniane. To tyle z mojej strony, a pracy i godziwych zarobków życzę wszystkim bez wzg. na wiek, płeć, pochodzenie, wyznanie... Tobie również życzę powodzenia w życiu. Dobranoc...

Gość mysia7878
Dobrze zauważyłaś, szkoda tylko że coś dla kogoś kosztem innych :( Wspaniała by była Polska jak by każdy mógł w miarę spokojnie wieść życie, a nie od pierwszego do pierwszego. Dziękuję, I ja Tobie również życzę powodzenia i lepszej przyszłości :) Dobranoc

Gość onaaaaaaaa
No to teraz się zacznie, ciekawe kto teraz zatrudni młoda kobietę...