Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhajdh

Rok urlopu maciezyńskiego-co Wy na to?

Polecane posty

Gość uzależniona*
A demokracja jest wtedy kiedy spełnione zostają oczekiwania ogółu. Powinniśmy interesować się polityką i czynnie brac w niej udział.

Gość i nie ma co sie dziwic ze
"Dziwi mnie tylko i bardzo zastanawia skąd propozycja Tuska na roczny macierzyński a zabierają właśnie becikowe hmmmm becikowe uderza w jego budżet a macierzyński dłuższy nie ? " By polowa glupich matek jak autorka cieszyla sie i wielbila go od dzis, bo przeciez wiekszosc tych bab nie slucha sensu wypowiedzi tylko jak te malpy, ktore slysza "banana?" leca jak debilki by bic brawo dobrodziejowi, bo od 2013 bedzie roczny urlop macierzynski:O I po to by reszta matek myslacych zaczela sie zastanawiac, a moze, ale co wtedy, a becikowe, a ulgi, prawda to czy nie? I nagle zostaje nas matek myslacych zaledwie malutki procencik i my wiemy, ze ta ustawa to zabojstwo dla mlodych kobiet na rynku pracy i przede wszystkim wiemy, ze naszego panstwa na takie macierzynskie nie stac. Moze lepiej byloby zaczac od miejsc pracy i dobrej placy a nie obietnic ze sie bedzie wylegiwac dupa na kanapie a pensja na konto w 80% bedzie przychodzila. Jednak jak widac lenistwem najlatwiej przekupic takie ciemne malpy:O

Gość uzależniona*
Jak będe bogata podepne się pod swoją partię polityczną i zrealizuję swoje polityczne aspiracje;))))))) :P

Gość uzależniona*
No w budżet to zapewne bardziej uderzy ale ile zanim to nastąpi serc złamie?:))))))

Gość uzależniona*
Otwieramy działalność i płacimy nawyższe składki a potem przez rok inkasujemy 6000 na ręke miesięcznie-ale budżet na to stać-tylko cuż za rozrzutność i Zus nie wyrobi się z kontrolowaniem tego bałaganu!////

Gość Gerlinda
moje zdanie jest takie... nie ma mądrego na rządzenie, czy to Tusk, Kaczyński, Oleksy, Palikot... Na wszystko nie starczy, choćby nawet jakikolwiek premier miał najszczersze chęci. Nasz budżet można porównać do za małej kołdry - przykryjesz się po uszy, wystają ci stopy, zakryjesz stopy - marzną ci ramiona. Nie ma i nie będzie nigdy premiera, który wszystkich zadowoli. W jakimś sensie my sami też jesteśmy sobie winni. W moim zakładzie nikt nie przejmuje się pracą, wiele czasu spędza się na "nicnierobieniu", ludzi sporo, efektów nie ma, ale i zarobki marne, firma długo nie pociągnie, ale strajki już są planowane. Usiłowałam zmienić pracę, złożyłam swoją ofertę w zakładzie, w którym pracuje mąż, zarobki 2 razy wyższe, nie miałam szans, jestem w wieku rozrodczym. Fakt, właściciel się nie pomylił, miałam takie plany. Zatrudnił emerytkę.

taaa sraja muszki bedzie wiosna, czyli kolejna kielbaska wyborcza. Po co? Po to zeby zyskac wotum zaufania. Predzej mi kaktus wyrosnie na reku niz kobiety beda moaly rok macierzynskiego a w zlobkach i przedszkolach beda miejsca dla wszystkich... Z reszta o zlobkach tp juz slysze ktorys rok z kolei...

Gość uzależniona*
Ktoś już policzył? To przypada 120 000 na jedną mamusię! :D

Gość uzależniona*
No ja bym skorzystała napewno gdybym planowała macierzyństwo;)

Gość a tak sobie siedze i mysle
arszenika co Ty bredzisz? Przypomnę, że sam Tusk prosił o głosowanie nad wotum zaufania więc nikomu nie musiał nic obiecywać bo był pewny wygranej. A poza tym jaka kiełbasa wyborcza? Wybory za 3 LATA! Dopiero!

Gość uzależniona*
A co władza korzysta to ludzie też mogą A czymże jest te 120000-starczy raptem na maleńka kawalerkę dla studenta.

Jak to policzyłeś?

Gość nadzieja ,kkkk
nadzieja matka glupich,a niebo raj dla naiwnych-w zyciu w to nie uwierze

Gość uzależniona*
Niech Tusk da co obiecuje jestem za Głosowac na niego oczywiście nie będe, ale czekam aż coś da ludziom z niecierpliwościa i mu kibicuję w tym celu;)))))

a tak sobie siedze i mysle- nie ma wyborow i rzad w sumie zagrozony nie byl, bo to wotum to tylko formalnosc i Tusk doskonale o tym wiedzial. Po co wiec to bylo? Po to by takie debilki jak autorka szczaly z podniety a potem poszly i zaglosowaly na PO na czele, ktorego Tusk juz stac nie bedzie, bo przeciez ma ambitniejsze plany niz rzady nad nedzna Polska:P

Czekam na genezę tego wyliczenia.

Gość Gerlinda
mam pytanie, ile matek w ogóle załapie się na urlop macierzyński? Jak się nie mylę, to z takiego urlopu będą mogły korzystać pracujące mamy, a co z nie pracującymi?

i nie ma co sie dziwic ze-> no ale skoro nie ma wyborów to po co miałby już wygłaszać takie obietnice? Z 3 lata pies z kulawą nogą o tym nie będzie pamiętał. Dlatego gadanie o kiełbasie wyborczej to bzdura.

Gość uzależniona*
,,Jak to policzyłeś?" to pewnie do mnie a ja mam na imie Monika miło poznać! Od najwyższych składek ponoć naliczają taką miesięczną należność Czyli 8 ciąży i 12 macieżyńskiego Składki płacisz dwie lub 3góra i musisz tylko wykazać obroty,ale to można na okoliczność zarobiania takich pieniędzy zrobic mistyfikację i poudawać bizneswomen

Jak nie pracujesz to nie stać Cię na dziecko bo niby z czego? Nie wypracowujesz nic dla państwa, nie płacisz podatków itd. Niby dlaczego ktoś miałby Ci coś za darmo dawać?

Gość mysia7878
A ja się nie cieszę, ponieważ jaki pracodawca przyjmie mnie z powrotem po roku nie obecności w pracy, teraz dużo kobiet ma problemy z powrotem po macierzyńskim i urlopie wychowawczym.

Gość uzależniona*
Nie pracujące nie dostana ale właśnie poruszyłać ciekawą kwestię Tusk pewnie liczy że do tego czasu bezrobocie w polsce przebije to w grecji czy hiszpanii))))))

uzależniona Moniko ale Ty od razu zakładasz, że wszystkie kobiety oszukują i zakłądają działalność pozorowaną wyłącznie dla macierzyńskiego. To bzdura bo to są wyjątki. Ogromna większość po prostu idzie na macierzyński po etacie i dostaje tyle, ile zarabiała. Najczejściej koło 1500 zł. Wychodzi więc nawet nie 20 tysięcy. A nie 120 000.

co ja bredze? No tak skoro tnie tam gdzie sie da to na pewno da babkom rok macierzynskiego. Ale jak widac czesc kobiet juz zaciera rece i cieszy sie z pustych obietnic. A jak jutro slupki w sondazach podskocza dzieki oglupionym mamuskom;-) tak super by bylo gdyby ryzy spelnil oboetnice, ale jak mowi ze zabierze to zabiera ale jak mowi ze da to mowi...

Gość uzależniona*
a tak sobie siedze i mysle Ja zakładam zawsze najgorsze;) Dzięki temu łatwiej się nie przeliczyć;)

Arszenika radzę mniej jadu a więcej rozsądku. Pozdrawiam.

Gość uzależniona*
Ja tam nie wierzę w sondaże- wy wierzycie??

ty nie rozumiesz w jakiej sytuacji jest nasz kraj i jak spoleczenstwo reaguje na rzad:O Zyjesz w jakiejs bance mydlanej? Nie chodzi o kielbase wyborcza, ale pomysl: najpierw wkurwieni ludzie ( tak, tak protesty sa tylko tv ich tak czesto nie chce pokazywac pomysl dlaczego) teraz to wystapienie o wotum nieufnosci. No cos zrobic trzeba by uspokoic jednych i drugich, a wiec w glupi lud najlatwiej uderzyc za pomoca ciemnych matek. I juz jako taki spokoj bedzie, potem zacznie sie antyaborcyjna, pozniej cos jeszcze i tak ludzie powoli stopniowo zaczna geby zamykac. To jest celem Tuska. Zrozum wreszcie to.

no wlasnie wiecej rozsadku. Ulgi zabrane podatki w gore a ty sie babo cieszysz ze ryzy obiecuje gruszki na wierzbie. O zlobkach i przedszkolach slyszalam juz kilka lat temu. I co? I znow ta sama spiewka. Poza tym nie wiem gdzie w mojej wypowiedzi widzisz jakis jad.