Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Appetittt

Ciaza od razu po cesarce - kto to przeszedl?

Polecane posty

Gość Appetittt

Jaki czas dzielił poierwszą ciażę od drugiej? Obawiam się, że mogę być w ciazy. Tzn chyba jestem, test pozytywny. Nie zauważyliśmy aby pękła gumka. Może się zsunęła i coś się wylało... :/

Gość burrberry fix
a kiedy rodzilas?

Gość Appetittt
Aż wstyd powiedzieć. :/ Strasznie się boję, że to jednak ciaża. Moja głupota nie zna granic. Ale się zabezpieczyłam. :/ 2 lata nie mogłam zajść w ciaże, to teraz będzie jedna po drugiej. Najgorzej właśnie, że miałam cesarkę, ze względu na położenie dziecka i boję się, że blizna się rozejdzie i dostanę krwotoku jak macica będzie się powiększać...

Gość kreolka___
jezu no napisz ile minelo od porodu bo tak nawet nie wiadomo co ci poradzic

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ta jakaś aktorka słynna zaszła 6 tygodni po cesarce i całą ciążę leżała, bo życie jej i jej dziecka było zagrożone, lekarz jej usunięcie proponował.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Dodam, że wszystko dobrze się skończyło. I powiedz ile Ty jesteś o cesarce?

Gość nudze się :(
też słyszałam, to Tori S. gratuluję!! hehe

Gość bonuswera
Wiesz własnie po to sa inne sposoby zeby nie zajsc za szybko w ciaże. Najlepiej tabsy. Trzeba odczekac minimum ROK od poprzedniej cc bo tyle mnimalny czas gojenia rany - zwlaszcza tej w srodku. Lekarze zalecają odczekac 2 lata.

Gość Appetittt
Nie wiem jak to mozliwe, 3 testy pozytywne, a z mezem nie zauwazylismy by prezerwatywa pekla...

Gość gufikolka
a moze test jest falszywie pozytywny b o jeszcze nie opadl ci poziom hormonu gonadotropinowego....

Gość Appetittt
Chcialam brac tabsy, ale karmie piersia, wiec zaufalismy prezerwatywom. Nie wiem co robic, wizyta u lekarza za tydzien.

Gość bonuswera
Matko kochana 8 tygodni??? Spoko:/ Rozmnazacie sie jak króliki:D

Gość Appetittt
Oby, ale tyle po porodzie by nie opadl?

Gość bonuswera
są specjalne tabletki dla kobiet karmiacych. Lekarz powinien cię poinformowac. Mi tolkował zebym za szybko w ciaze nie zaszla bo to ryzyko i dla mnie i dziecka. Proponowal tabletki dla karmiacych. ale ja i tak z seksem czekalam do konca pologu - czyli te 6 tyg. Nie wyobrazalam sobie seksu podczas pologu! Lekarz nie zalecil wstrzemiezliwosci w tym czasie?!

Gość nudze się :(
hmm zrobiłaś testy bo podejrzewałaś ciąże czy jak? piszesz że nic nie zauważyłaś z gumką, to jakieś masz objawy tej ciąży?? karmisz i masz okres??

Gość bonuswera
Nigy nie zrozumiem pewnych kobiet - zero odpowiedzialnosci:/ No cóż lepiej zebys w tej ciazy nie byla bo bedzie cięzko. Jeszcze organizm nie zregenerowal sie a ty juz mu serwujesz nastepna ciażę.

Gość nie panikujjj
po porodzie czesto testy wychodza pozytywne,

Gość Appetittt
Nie mam okresu. I nie mialam po ciazy. Kochalam sie 8 tyg po cc - czyli po pologu (polog ma 6 tyg). Dzis mija 11 dni od stosunku, zaczelam plamic - znowu, i pojawily mi sie zylki na piersiach - w poprzedniej ciazy tak mialam. W domu zostal mi test (dlugo staralismy sie o poprzednie dziecko), wiec zrobilam i szok... Maz pojechal do apteki po jeszcze dwa i kazdy pokazuje to samo...

Gość Appetittt
Oby to tylko bledny wynik. A jak nie to czeka nas ciezka przeprawa...

Gość bonuswera
Mi się wydaje,ze to hormony jeszcze po pierwszej ciazy tak ci falszuja wynik. Moze idz do lekarza albo zrób betahcg - po porodzie gwałtownie spada wiec 8 tyg po pwinien byc juz miarodajny wynik

Szkoda, że nie rodziłaś na początku roku, to byś miała dwoje dzieci - nie bliźniaków - z jednego rocznika :)

Gość nie panikujjj
na moim tescie bylo napisane,ze moze wyjsc pozytywnie po poronieniu i po porodzie,wiec nie panikuj. A plamienia to wiesz moga sie zdazyc,moze @ ci sie rozkreca?

Gość Appetittt
Ok, pojde, do lekarza juz sie zarejestrowalam. W poniedzialek zrobie test z krwi.

Gość bonuswera
elka felka O ile by miała - mialaby problem z donoszeniem = ZA SZYBKO po cesarce bylaby ta ciaza Nie mniej jednak zycze powodzenia

Gość do elka felka
ale ty glupia jestes,dziewczyna jest swiezo po cc!!!z czego ty sie tu cieszysz i jeszcze taki tekst...

Gość Appetittt
Kurcze, bym sie cieszyla z dziecka, ale gdybym rodzila sn, teraz boje sie, ze blizna mi pojdzie i dostane krwotoku. Ale dzieki, moze to na serio bledne wyniki testu :)

Gość Appetittt
Nie jestem glupia, mialam pecha. Tyle osob sie kocha po cc, zabezpieczylam sie, nie zauwazylam aby gumka pekla, zsunela sie, a jednak moglo cos sie wydarzyc.

Gość nie panikujjj
nie wiem co ci lekarz pomoze,za wczesnie by stwierdzic ciaze. pisalas,ze jestes 11 dni po ostatnim stosunku.na usg nic nie bedzie widac.

Gość zielony skittles
ja zaszlam 5 miesiecy po cc, lekarz nic nie powiedzial, jak sie spytalam to mowil ze prawdopodobienstwo komplikacji jest male przy cieciu poziomym i generalnie nie ma teraz zalecen co do dlugosci przerw chyba ze zdrowy rozsadek kiedys rzeczywiscie mowili o min 2 latach bo cieli pionowo a takie ciecie jest bardziej niebezpieczne, gorzej i dluzej sie goi ja nie mialam zadnych problemow oprocz czestych skurczy ale to chyba taka moja uroda, nosilam starsze dziecko do samego konca