Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Appetittt

Ciaza od razu po cesarce - kto to przeszedl?

Polecane posty

Gość nudze się :(
11 dni to jeszcze wcześnie, testy chyba wykazują ciąże po 14 dniach a ty na dodatek jesteś po porodzie świeżo tak więc jest szansa że nic się nie dzieje a testy są błędne ;) lekarz będzie wiedział najlepiej.

Gość onaezogona29
Wysoki poziom hormonu ciążowego może utrzymywać się do 10 tygodnia po porodzie. :) Myślę że to fałszywy alarm.

Gość do elka felka
nie pisalam do ciebie,ze jestes glupia tylko do elki felki,bo z takim tekstem wyskoczyla,ze az zal. A ciaza rok po roku niestety sie zdaza.zycze ci jednak,zeby to nie byla ciaza,ze wzgledu na twoje bezpieczenstwo,zdrowie i zycie.

Gość bonuswera
autorko Ja vzycze ci zebys jednak nie byla w ciąży o to za duze ryzyko. A jesli wpadlas mimo gumki to masz strasznego pecha:/ Nie wiem co ci poradzic:/Lekarz chyba nie wykryje tak wczesnej ciazy:/ No ale test z krwi zrobisz. i czekaj.

Gość Appetittt
Wiem, ze nic mi nie pomoze, na 72 po za pozno, a innych brac nie zamierzam. Forum tez mi nie pomoze, po prostu chcialam wyrzucic to z siebie.

Gość traffka24
ja 3 miesiące po cc własnie miałam wpadke z męzem i odrazu rano poleciałam po tabletke Po , lekarz mnie tak zjebał , ze prawie sie popłakałam musiałam mu łapowe dać inaczej by mi recepty nie wypisał . Miałam wypisane wczesniej tabletki anty ale jeszcze nie dostałam okresu wiec nie moglam ich zaczac brać ... Wspułczuje , bedziesz cala ciaze lezec . Czemu nie poszlas po tabletke 72h po ??

Gość nudze się :(
na razie to może być ciąża ale urojona ;)

Gość do skittles
no nie wiem,mieszkam w niemczech i tu mi tez radzili czekac min.rok z druga ciaza.... przeciez cc to operacja!

Gość bonuswera
Wiecie po cc trzeba zabezpieczac się bardzo dobrze.Nie ryzykowac bo to nie porod sn tylko operacja. cięcie ktore MUSI sie zagoic.

Gość zalezy...
Watpie w ta ciaze. Kobitko nie panikuj ja podejrzewam ze masz podwyzszonehormony z poprzedniej ciazy.

Gość bonuswera
Bez wzgledu na rodzaj cięcia bezpieczny odstep to 2 lata! Tyle mniej więcej czasu potrzeba na gojenie ran wewnętrznych. MINIMUM to rok.

Gość zielony skittles
ja nie lezalam ani pol dnia w ciazy! blizne mialam czesto sprawdzana, nic mnie nie bolalo, a mialam cc w 37tc tylko z powodu pogorszonych przeplyww, jakies tam zwapnienia byly naprawde mialam idealna, ksiazkowa ciaze bez komplikacji i dolegliwosci wiec nie mozna generalizowac i od razu straszyc

Gość do elka felka
przeciez nawet jedno sn po drugim moze spowodowac komplikacje,chociaz rzadko sie to zdaza no ale..przeciez wszystko sie dopiero goi.A cc to jednak operacja,przecinaja ci skore,miesnie,nerwy,macice

Gość bonuswera
Trzeba generalizowac - wlasnie po to by czekac ten bezpieczny okres. Niektore maja szczescie.wiele jednak nie ma - albo poronienie albo krwotoki z macicy, rozchodzenie blizn. Lepiej zapobiegac niz ryzykowac

Gość do skittles
to fajnie,mialas szczescie,pogratulowac. Ale moglo to sie skonczyc inaczej i dlatego lekarze odradzaja tak szybko zachodzic w ciaze po cc. No ale jak juz jestes w ciazy,to co masz zrobic?wazne by byc pod dobra opieka lekarska.

Gość Appetittt
No nic, jak bede w ciazy, to zadbam o siebie bardziej, czestsze kontrole, dobry lekarz. A tymczasem zrobie test z krwi.

Gość nie panikujjjd
daj znak co ci wyjdzie.Ale jakos wierze w to,ze to jednak testy sfalszowaly wynik,hormon ciazowy sie utrzymuje kilka tyg.po porodzie

Gość Appetittt
Dzieki, na pewno sie odezwe. :)

Gość zielony skittles
Ale rownie dobrze mozna by lamentowac ze cc, bo samo cc tez zwieksza ryzyko roznych komplikacji wiadomo ze raczej malo kto by chcial dzieci rok po roku przez cc ale ni robmy z tego tragedii jesli ciaza juz jest, bo to jest tylko wieksze ryzyko komplikacji a nie pewnosc jak tu niektore pisza nie jest to na pewno jakis wieki odsetek komplikacji skoro jedni lekarze doradzaja 1,5-2letnia karencje a drudzy nie. A z wieloma rozmawialam, czytalam rozne publikacje ciazowe i tam tez roznie pisza.

Gość głupoty wypisujecie!
u mnie po cesarce, drugie dziecko urodziło się dokładnie 14 miesięcy . Nic Ci się nie rozejdzie po 8 tygodniach macica jest już dobrze zrosnięta, a poza tym tak szybko brzuch ci się nie powiększy spoko i na luz , najgorsza rzecz dla ciebie teraz to panika!

Gość do zielony skittles
czy ktos tu pisze,ze to tragedia? A tobie polecam zmienic lekarza!

Gość do zielony skittles
do glupoty wypisujecie-co ty pierniczysz,laska! na takie jak wy to sie mowi:KAMIKADZE! Bo zadna,normalnie myslaca kobieta nie zajdzie ot tak sobie w ciaze po tak krotkim czasie po cc Wpadka to wpadka,nic juz nie zrobisz,ale ryzyko jest i to ogromne. Dodam,ze rowniez mialam cc i za zadna cholere bym nie ryzykowala swojego zdrowia na rzecz ciazy.

Gość tak juz bywa...
Każda z was mówi że trzeba się zabezpieczać.. Ja brałam tabletki anty jak karmiłam ale miałam ciągle krwanienia max z 2-wu dniową przerwą i musiałam przestać je brać . Los chciał że też nie wiem jakim cudem zaszłam (pomimo prezerwatywy). Moja córka ma 9 miesiecy a ja jestem w 15tc i jak narazie wszystko w jak najlepszym porzadku. Jednak co do autorki to nie wiem czy lekarz pozwoli kontynuowac ciaze...

Gość do tak juz bywa
kazda z nas wie,ze sa wyjatkowe sytuacje-wpadki nie wpadki,czasem po prostu chwila zapomnienia i ciaza gotowa. A ty jestes po cc?

Gość głupoty wypisujecie!
nie napisałam, że zaszłam ot -tak, jasne, że była to ciąża nie zaplanowana, ale nic się nie działo, nic mi nie pękało

Gość W tak wczesnym etapie po
cesarce lekarz może dać skierowanie na usunięcie ciąży a w każdym razie trzeba być pod opieką lekarza (najczęściej w szpitalu) . Wczesna ciąża nie da przykrych objawów ale z tygodniem na tydzień i wypełnianiem się wodą jaja płodowego , zacznie się rozklejać blizna i wtedy trzeba kategorycznie leżeć i być pod opieką szpitala.

Gość duuuuża guma
Wiecie skąd się bierze ciąża pomimo prezerwatywy? a stąd,że wasi panowie z przerostem ambicji którzy myślą swoimi genitaliami kupują największy rozmiar gumek-choć ptaszyna nie za wielka,a potem przecieka... ot i ciąża gotowa... Jak w XXI w można zaliczyć wpadkę? Chyba tylko patologia i gowniarstwo obecnie wpada :O

Gość zielony skittles
Ogromne ryzyko? o jakim ryzyku wy piszecie? pękniecie macicy jest naprawde rzadkie i to najczesciej jesli po cc rodzi sie naturalnie. Szybka ciaza po cc jest dlatego absolutnym wskazaniem do kolejnego cc Owszem jest wieksze ryzyko i dlatego lepiej sie ciazy wystrzegac zaraz po cc ale to nie znaczy ze wiekszosc takich przeypadkow bedzie z komplikacjami, ze szpitalem, lezeniem i Bog wie czym :o Problemy moga byc i u kobiety w 1 ciazy, i podczas sn i cc, a takze wiecej niz 2-3 lata po cc